2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Sakrālās mūzikas koncertā sadziedāsies “Balsis” ar “International Choir Frankfurt”

iesūtīts: 2012.08.29 13:04
Trešdien, 5.septembrī plkst.19:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā augstākās klases sakrālās mūzikas koncertā sadziedāsies divi starptautiski atzīti kori -“Balsis” Inta Teterovska vadībā un starptautiskais koris no Frankfurtes “International Choir Frankfurt” Volfganga Grimma (Wolfgang Grimm) vadībā.

Koncertā skanēs ievērojamā čehu komponista Antonīna Dvoržāka “Mesa D-dur op. 86” “International Choir Frankfurt” izpildījumā. Tas ir romantisks sakrālais darbs, ko pats autors atzinis par vienu no saviem labākajiem veikumiem. Savukārt abi kori kopā izpildīs daudziem labi pazīstamo V. A. Mocarta “Ave Verum Corpus”. Koncertā dzirdēsit arī citus skaņdarbus.

Starptautiskais Frankfurtes koris izveidots 1984. gadā pēc diriģenta Volfganga Grimma iniciatīvas. Savas karjeras laikā koris izaudzis līdz 120 dalībniekiem un izpildījis tādus liela mēroga skaņdarbus kā Jozefa Haidna “Pasaules radīšana” un “Gadalaiki”, Johanessa Brāmsa “Vācu rekviēms”, J.S. Baha “Rekviēms” un “Si minora Mesa”, Džakomo Pučini “Mesa di Gloria”, Rosīni “Petite Mese Solennelle” un “Stabat Mater.” Koris sniedzis koncertus Milānā, Madridē, Krakovā, Leipcigā, Romā, Budapeštā un citur, saņēmis starptautiskas atzinības un godalgas.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde Jauniešu koris “Balsis” dibināts 1987. gadā un tiek atzīts par vienu no izcilākajiem koriem Latvijā. To pierāda kora plūktie lauri  starptautiskos konkursos Šveicē, Spānijā, Norvēģijā, Igaunijā, Austrijā, Itālijā un Latvijā. Tā diriģents ir vairāku starptautisku konkursu laureāts Ints Teterovskis. Korī ir piecdesmit dalībnieku no visas Latvijas, tostarp skolēni un studenti. Savas darbības laikā koris ir apceļojis teju vai visu pasauli no Norvēģijas līdz Spānijai, no Krievijas līdz ASV un Kanādai, kā arī viesojies Austrālijā. Savukārt jau oktobrī “Balsis” dodas koncerttūrē uz Zviedriju. 

Šī būs abu koru pirmā tikšanās reize. Mums būs tikpat interesanti kā klausītājiem,” atzina kora “Balsis” diriģents Ints Teterovskis. “Tā ir lieliska pieredze gan kora dalībniekiem, gan diriģentiem. Tāpat arī izkrāso koncertu klausītājam: divas valstis, divi kori, dažādi repertuāri un izpildījumi, - tas veido citu skanējumu. Koncerts uzreiz iekrāsojas dažādās krāsās, un klausītājam tas ir interesantāks,” acina Ints Teterovskis.

Ieeja koncertā ir bez maksas. Koncerta afiša>

Informācija par koriem internetā:
www.internationalchoir.de
www.balsis.lv

Papildu informācijai: Zane Laimiņa
                                     Baltic Communication Partners
                                     Tālrunis: + 371 22040061
                                     e-pasts: zane.laimina@bcp.lv


 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »