2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Andrejs Irbe saņems mācītāja amata zīmi

iesūtīts: 2022.10.26 14:52

Š.g. 30. oktobrī, Divdesmit pirmā svētdienā pēc Vasarsvētkiem, plkst. 11.00 Piņķu Sv. Jāņa baznīcā mācītāja amata krustu saņems ANDREJS IRBE. Arhibīskaps Jānis Vanags mācītāja amata pakāpi A.Irbem piešķīris pēc Jūrmalas iecirkņa prāvesta Arņa Eltermaņa ieteikuma.

  • Dzimis 1990. gada 22. augustā.
  • Rīgas Mārtiņa draudzes loceklis.
  • Evaņģēlista amatā ievests 2017. gada 24. septembrī Piņķu Sv. Jāņa baznīcā un norīkots Jūrmalas iecirkņa prāvesta rīcībā.
  • Ieguvis divas augstākās izglītības: 2016. gadā – farmaceita diplomu Rīgas Stradiņa Universitātē un 2020. gadā Lutera Akadēmijā – studiju programmas “Teoloģija” diplomu ar humanitāro zinātņu akadēmisko bakalaura grādu.
  • Ordinēts 2020. gada 14. augustā Rīgas Domā un nosūtīts kalpošanā Piņķu Sv. Jāņa draudzē, sadarbojoties ar mācītāju Andri Krauliņu un Rīgas Mārtiņa draudzē, sadarbojoties ar mācītāju Aivaru Smuidri.
LELB noteikumi par mācītāju kalpošanu nosaka, ka mācītājs ir pilntiesīgs LELB garīdznieks, kurš kalpo draudzē diecēzes bīskapa vai Bīskapu kolēģijas nosūtījumā vai arī īpašā Baznīcas amatā, pamatojoties uz LELB Kapitula lēmumu. Palīgmācītāji savās tiesībās ierobežoti ar to, ka nedrīkst tikt ievēlēti Baznīcas amatos (draudzes mācītāja, iecirkņa prāvesta, bīskapa). Palīgmācītājam mācītāja pakāpi piešķir diecēzes bīskaps pēc prāvesta ieteikuma.

‍Andrejs Irbe pēctecībā saņems amata zīmi, ko lietoja ASV mūžībā aizgājušais Vilimantikas draudzes mācītājs Kārlis Visvaldis Kronis (15.01.1914-25.03.1986), kurš, pirms izceļošanas no Latvijas, 1941.-1943. gadā bija Tirzas draudzes mācītājs.

Visspēcīgais Dievs lai pašķir turpmāko gājumu un stiprina spēkus kalpošanai Kristus taisnībai!

Ikviens aicināts būt klātesošs dievkalpojumā!
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »