2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Rekolekcijas Burtnieku mācītājmuižā

iesūtīts: 2022.09.19 11:21
VAI MAN IR VAJADZĪGAS KRISTĪGAS KLUSUMA REKOLEKCIJAS?

Kristīgās rekolekcijas var būt lielisks resurss garīga līdzsvara atjaunošanai, atveseļošanai un arī garīguma padziļināšanai, tomēr daudzi joprojām ir nepārliecināti, šaubās. Viņi atrod attaisnojumus, kāpēc viņi nevar apmeklēt, vai viņiem nebūtu piemēroti, vai izdevīgi piedalīties rekolekcijās. Par laimi, šīs šaubas un attaisnojumus ir viegli atspēkot.

1. "TAS IZMAKSĀ PĀRĀK DAUDZ."
Rekolekcijas prasa noteiktas izmaksas, tomēr, ieguvumi parasti pārsniedz izmaksas. Dodoties uz kristīgām rekolekcijām, varēsiet iegūt daudz ko, piemēram, skaidrību par kādiem jums šobrīd svarīgiem jautājumiem, atgūt garīgu līdzsvaru, saņemt garīgās apgaismības un dziedināšana u.c Ieguvumi ir individuāli un tādas lietas nav izteicamas naudā. Tomēr, ja izmaksas ir problēma, sazinieties ar organizatoru un iespējams varēsim rast risinājumu.

2. "TAS IR PĀRĀK TĀLU."
Kristīgās rekolekcijas bieži notiek kādās nomaļās vietās. Atrodoties prom no pilsētas trokšņa un rosības, tas bagātina pieredzi, atvieglojot atpūtu un relaksāciju. Ja attālums rada problēmas, labs risinājums var būt kopbraukšana. tas nozīmē ceļu pavadīsiet interesantās sarunās un ka segsiet tikai daļu no degvielas izmaksām braucienam uz rekolekcijām. Tāda iespēja visticamāk būs, un par to jautājiet organizatoram.

3. "ES TUR NEVIENU NEPAZĪŠU, TĀPĒC JUTĪŠOS NEĒRTI."
Atrasties prom ierastās vides kopā ar svešiem cilvēkiem var būt biedējoši, taču risinājums ir vienkāršs. Rekolekcijās piedāvās sava veida “iepazīšanās” sesiju jau sākumā. Parasti tas notiek kā spēle vai jautra aktivitāte, kas novērš neveiklību ievadā un liek ikvienam justies mierīgi un ļauj katram kontrolēt situāciju. Rekolekcijas beigās dalībnieki ir labi pazīstami viens ar otru un pat veido jaunas draudzības.

4. "MAN NAV TAM LAIKA."
Tāpat kā ar naudas izmaksām, arī kristīgo rekolekciju ieguvumi ir lielāki par ieguldīto laiku. Daudzi cilvēki dzīvo ļoti aizņemtu, trauksmainu dzīvi, nemitīgi meklējot kompromisu starp darbu, ģimeni un vēl citiem pienākumiem, un tieši šādos gadījumos īsa “izkāpšana ārā” var būt laba iespēja. Tieši tam ir paredzētas nedēļas nogales rekolekcijas, kas ir mazāks laika ieguldījums, taču joprojām var nodrošināt nepieciešamo garīgo resursu atjaunošanu.

5. "ES ESMU PĀRĀK JAUNS/VECS."
Kristīgās rekolekcijas ir piemērotas jebkura vecuma un pieredzes cilvēkiem. Parasti tās var pielāgo un veido ļoti individuālas pielāgojot dziļumu, tempu un saturu.

6. "TAS BŪS GARLAICĪGI."
Daži cilvēki rekolekcijas uzskata par garlaicīgu lekciju un vienpusēju informatīvu sesiju virkni. Tomēr kristīgā vēsts var būt ļoti aizraujoša! Domāt un atrast atbildes uz šobrīd svarīgiem eksistenciāliem jautājumiem ir aizraujoši, interesanti, motivējoši. Un programmā ir nodrošināts labs līdzsvaru starp lekciju sesijām un brīvo laiku pārdomām.

7. "MAN NAV VAJADZĪGAS KRISTĪGĀS REKOLEKCIJAS."
Neatkarīgi no vecuma, pieredzes vai garīgā brieduma ikviens var izmantot kristīgās rekolekcijas. Vienmēr ir vēl ko piedzīvot un mācīties. Ikviens noteikti var gūt labumu no laika, kad tas “izkāpj āra” no parastā dzīves ritma, un saskarās vadītu garīgas izaugsmes ceļu un izmanto laiku personīgām pārdomām.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »