2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Lutera draudze aicina iepazīt kristietības būtību mūsdienu cilvēkam labāk saprotamā valodā

iesūtīts: 2021.10.23 16:50
No 28.oktobra mācītāja, Dr.theol. L.Rozentāla tiešsaistes un video lekciju kurss "Kristietība šim gadsimtam: saprotama, iekļaujoša, integrāla"

Lai palīdzētu mūsdienu cilvēkiem labāk saprast Bībeles stāstus un kristietības būtību, Rīgas Lutera draudzē 28.oktobrī sāksies jauns astoņu lekciju tiešsaistes un video kurss "Kristietība šim gadsimtam: saprotama, iekļaujoša, integrāla".  “Mēs vēlamies kristīgās ticības kodolu formulēt tā, lai mūsdienu cilvēks, kurš uz realitāti raugās citādāk nekā, piemēram, 14. gadsimta cilvēks, var saprast, par ko ir runa.”, atklāj kursa autors - Rīgas Lutera draudzes mācītājs un grāmatas "Dievs 9.0" tulkotājs, Dr.theol. Linards Rozentāls.

Lekciju kursā aicināts ir piedalīties ikviens, kuru interesē:
- labāk izprast Bībeles stāstus, kas mūsdienu cilvēkam var šķist nesaprotami, jo rakstīti pirms daudziem tūkstošiem gadu
- apzināties atšķirīgo uztveres modeļu realitāti – ka vienu un to pašu lietu mēs katrs varam uztvert ļoti atšķirīgi arī dzīvojot vienā fiziskajā laikā un telpā un tas ir normāli!
- ieraudzīt ticību un reliģiju (kā vienu no daudzajām dzīves jomām līdzās “darbs”, “ģimene”, “veselība” utt) atbilstoši sev saprotamajam, tuvajam – ikdienā pielietotajam pasaules uztveres veidam
- pieņemt un iekļaut ticības un reliģijas jomu savā dzīvē kā dabisku un atbalstošu.

Dalība lekcijās par ziedojumu, kas tik novirzīts Rīgas Lutera draudzes jaunas mājas lapas izveidei atbilstoši mūsdienu prasībām.
Pieteikšanās: https://forms.gle/4bqUzTk6mUs6Sodk9

Vairāk informācijas www.luteradraudze.lv

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »