2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Jānis Kopštāls saņem mācītāja amata zīmi

iesūtīts: 2020.12.13 20:03

Šodien mācītāja amata krustu saņēma Ādažu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Jānis Kopštāls. Amata krusta saņemšana nozīmē kļūt par pilntiesīgu mācītāju Latvijas evaņģēliski luteriskajā Baznīcā (LELB).

Dievkalpojumā piedalījās un sprediķi sacīja LELB arhibīskaps Jānis Vanags.

Jānis Kopštāls dzimis 1969. gada 28. februārī Kuldīgā, beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu. 20 gadus strādājis dažādus ar galdniecību saistīti darbus un pēdējos 15 gadus bijis grāmatvedis. Viņš ir kristīts un iesvētīts 1992. gada 5. jūlijā Dārtes evaņģēliski luteriskajā draudzē. Studējis Lutera akadēmijā un beidzis to 2017. gadā.

Dažādās draudzēs viņš ir aktīvi kalpojis gan kā grāmatvedis, mantzinis, draudzes priekšnieks, perminderis, Alfas kursu lektors, Bībeles nometnes vadītājs, lektors, cietuma Afas komandas dalībnieks, draudzes kora dalībnieks, ALFA kursa koordinators.

Kā evaņģēlists ievests amatā un sācis kalpiot 2018. gada 9. aprīlī Ādažu evaņģēliski luteriskajā draudzē, lai kalpotu Baltezera baznīcā un Carnikavas baznīca

 Laivu mājā. Jānis tika ordinēts kā mācītājs 2019. gada 14. augustā.
Jānis ir precējies ar sievu Ievu, viņam ir trīs meitas -  Rota Elizabete (13), Estere Ieva (6) un Šarlote Rebeka (4).

Viņa moto ir: "Ja tu gribi sasmīdināt Dievu, pastāsti viņam par saviem plāniem" un “Un, sveci iededzinājis, neviens to neapklāj ar trauku, nedz to liek apakš gultas, bet to liek lukturī, lai ienācēji redzētu gaismu." /Lk 8-16/




‍Foto -
Anna Barona-Liepiņa un I.Jēkabsons

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »