2024. gada 28. marts
Vārda dienas: Gunta, Ginta, Gunda

DIENAS LOZUNGS

Pieminamus Viņš darījis Savus brīnumus, žēlīgs un žēlsirdīgs Kungs.
Ps 111:4

Viridum – Zaļā ceturtdiena

Rītā: 2Moz 30:22–31; Jk 5:13–16; Mk 6:7–13

Vakarā: 1Moz 14:18–19; 1Kor 11:20–29; Jņ 13:1–15
Ps 116:1–2, 12–19; 2Moz 12:1–14; 1Kor 11:23–26; Jņ 13:1–17, 31b–35

Krāsa: balta

Taisnīgums paaugstina tautu, ik ciltij nes negodu grēks.
Sak 14:34

Jēzus, kā ieradis, devās uz Olīvkalnu, un arī mācekļi viņam sekoja. Un, tajā vietā nonācis, viņš tiem sacīja:
"Lūdziet Dievu, ka jūs nekrītat kārdināšanā." Lk 22:39–40

Rdz 2:10–18
1Kor 10:14–17, 11:27–32
Mk 14:12–25

lasīt vairāk >

6 dienu nometne jaunatnes iniciatīvu projekta “Preventīvo pasākumu programma “Drošais plecs”” ietvaros

iesūtīts: 2019.06.04 12:24

Projekta mērķis ir izstrādāt un ieviest pasākumu programmu jauniešiem Madonas novadā.  Caur trīs vitāli svarīgu dzīves jomu pilnveidi (saimnieciskā, sociālā, garīgā) motivēt jauniešus mācīties, celt viņu pašapziņu un pašvērtējumu ar ikdienā izmantojamu saimniecisku iemaņu apgūšanu, pilnveidot viņu komunikācijas un reakcijas prasmes nestandarta situācijās, kā arī akcentēt garīgās dzīves stiprinošo, dziedinošo un iedvesmojošo spēku, lai viņi kā personības turpmāk un ilgtermiņā būtu par iedrošinājumu, piemēru saviem vienaudžiem un sabiedrībai kopumā.

Projekta ietvaros tiks organizēta sešu dienu nometne jauniešiem, lai motivētu viņus pozitīvi mainīt un pilnveidot savu dzīvi, kur būtiska nozīme ir kā formālajai, tā neformālajai izglītībai. Nometnē jaunieši tiks virzīti apzināties savas stiprās, vājās puses, apgūs jaunas iemaņas, izvirzīs mērķi un izstrādās mērķa sasniegšanas programmu. Nometnē jaunieši izveidos atbalsta grupu „Drošais plecs”, kas darbosies pusgadu ar mērķi nodrošināt “drošo plecu” jauniešu mērķu sasniegšanai, kā arī jebkādu jautājumu atbalstam, iedrošinājumam.

Piedalīties aicināti jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem (vietu skaits ierobežots).

Projekts 100% tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem!


Nometnes norises vieta un laiks: Madonas novada, Praulienas pagasta “Mācītājmuiža”  no 2.jūlija līdz 7.jūlijam.

Pirmā nometnes diena paredzēta, lai savstarpēji iepazītos, izstrādātu iekšējās kārtības noteikumus un apjaustu, saprastu nometnes norisi. Nometne tiks uzsākta ar pārgājienu, kas kalpos par jauniešu pirmo savstarpējo iepazīšanos, „ledus laušanu”. Satikšanās, lai dotos uz nometni tiks organizēta vienā no jauniešu pulcēšanās vietām Madonā. Viens no nometnes audzinātājiem būs jauniešu līderis Edgars Kalniņš.

Sākot ar otro dienu, nometnes gaita tiks organizēta blokos:

1.B. „Rīta sveiciens” (izvēles nodarbe) - tikšanās ar pirmajiem saules stariem, rasu, dabas skaistumu – vingrošana profesionālas pilates treneres Bangas Vējiņas vadībā.
2.B. „Vērtību laiks” – diskusija par dzīvē svarīgām vērtībām. Tiks apskatītas tēmas: „Ģimene”, „Gudrība”, ”Dzīves izaicinājumi”, „Ticība”, “Attiecības – draugu un pāra”, “Dzīvība”. Laiks, kad neformālā gaisotnē būs iespēja uzdot jautājumus mācītājam Rolandam Pētersonam.
3.B. „Praktisko iemaņu darbnīcas”- jaunieši pēc izvēles praktiski varēs apgūt dzīvei nepieciešamās iemaņas: dzīvokļa remonts, puķu dobes ierīkošana, apģērba rekonstruēšana, šūšana, meikapa (makeup) un frizūru veidošana, ēdiena gatavošana.
4.B. „Pārsteidz sevi” – iespēja izmēģināt to, ko nekad neesi darījis: gleznot, spēlēt ģitāru, darboties improvizācijas spēlēs, dejot salsu.
5.B. „Tikšanās ar iedvesmojošu personību” – vakara stundās tiks organizētas sarunas pie ugunskura ar cilvēkiem, kas, pārvarot grūtības un izaicinājumus, dzīvē guvuši ievērojamus panākumus un atziņas, kas varētu motivēt arī jauniešus mācīties un pilnveidoties.
6.B. Katru dienu stundu paredzēts „Klusuma laiks”, kad dalībnieki varēs pārdomāt “Vērtību laikā” pārrunāto, kad varēs izdarīt ierakstus savā “Veiksmes ceļa dienasgrāmatā”.
7.B. ”Pateicības laiks” (izvēles nodarbe) -  katru dienu paredzēts laiks pateicībai par iegūto un piedzīvoto.

 Neskatoties uz intensīvajām nometnes aktivitātēm, tiks atrasts laiks arī filmai, sporta spēlei, peldei ezerā.

Ja Tev radušies jautājumi, droši zvani Vivitai, tel. 26378836 vai raksti e-pasts: vivita.vecozola@madona.lv

Projektu īsteno biedrība “Stūrakmens”.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »