2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

“Pošam visu greznā rotā” – Ziemsvētku laika foto konkurss

iesūtīts: 2018.12.21 19:07
Ar priekpilnās Ziemsvētku dziesmas “Pošam visu greznā rotā” vārdiem Baznīcu nakts misija aicina piedalīties Ziemsvētku laika foto konkursā. Piedalīties un iesūtīt savas fotogrāfijas līdz 31. decembrim ir aicinātas Latvijas dievnamu draudzes un ikviena dāma un kungs, kam prieku sagādā dalīties ar fotokameras objektīvā tverto Ziemsvētku rotas skaistumu baznīcā.

Adventa vainags, Ziemsvētku egle un betlēmīte ar Jēzus bērniņa dzimšanas ainu ir rota, kas ikvienam dievnamā atnākušajam vēsta par Kristus dzimšanas svētku tuvumu un Dieva mīlestību uz cilvēci. Ziemsvētku foto konkursa mērķis ir dalīties ar Adventa un Ziemsvētku gaišumu un prieku, kopīgi rādīt un skatīt Ziemsvētku rotas daudzveidību Latvijas baznīcās.

Konkursa NORISES KĀRTĪBA, ko ikviens dalībnieks ir lūgts ņemt vērā, ir šāda.

  1. Līdz 31. decembrim lūdzam iesūtīt labas kvalitātes fotogrāfijas trīs nominācijās: Adventa vainags, Ziemsvētku egle un betlēmīte (Jēzus bērniņa dzimšanas aina).
  2. Konkursā iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas Baznīcu nakts facebook un instagram sociālo mediju profilos.
  3. 2. janvārī sāksies “skatītāju balsojums”, kas noslēgsies 6. janvārī – Epifānijas dienā. Trīs fotogrāfijas (viena no katras nominācijas), kurām būs visvairāk "patīk" atzīmju, saņems pārsteiguma balvas – 2019.gada kalendārus - no Baznīcu nakts misijas.

Foto autori ir lūgti sūtīt fotogrāfijas uz epastu baznicu.nakts@gmail.com. Fotogrāfijas nosaukumā norādīt dievnama nosaukumu, kurā Ziemsvētku rota fotogrāfēta. Savukārt epastā savu vārdu, uzvārdu un foto uzņemšanas datumu.
Aicinām sekot līdzi foto konkursa norisei: https://www.facebook.com/baznicunakts/ un Instagram kontā https://www.instagram.com/BaznicuNakts/

Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek jūnija sākumā kopš 2014.gada. Ekumeniskā notikuma vadmotīvs ir Jēzus Kristus teiktie vārdi Jāņa Evanģēlija 3. nodaļā “Gaisma ir nākusi pasaulē…”. Baznīcu nakts aicina šo Gaismu satikt – Dieva skaistumu Latvijas baznīcās, cilvēkos un katram savā dvēselē. 2019. gadā Baznīcu nakts notiks 7. jūnijā un vienojošā tēma būs “draudzība”.
Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur 2005.gadā notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam Baznīcu nakts notika arī Čehijā un Slovākijā.  Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds” (www.baznicunakts.lv). 

Informāciju sagatavoja: Jurģis Klotiņš, Baznīcu nakts misijas vadītājs, e-pasts: baznicu.nakts@gmail.com, tālr. 29182954.



‍Foto - J.Klotiņš
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »