2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

LĪGUMS PAR SADARBĪBU BAZNĪCAS KOPĪBAS UN VIENĪBAS ATJAUNOŠANĀ

iesūtīts: 2018.10.06 20:00

Latvijas evaņģēliski luteriskai Baznīca un Vācu evaņģēliski luteriskā Baznīca Latvijā ir parakstījušas dokumentu - ”LĪGUMS PAR SADARBĪBU BAZNĪCAS KOPĪBAS UN VIENĪBAS ATJAUNOŠANĀ”.

‍Pēc gadu ilga un cītīga darba ir parakstīta vienošanās par Vācu evaņģēliski luteriskās Baznīcas Latvijā (turpmāk – VELBL) pievienošanos Latvijas evaņģēliski luteriskai Baznīcai (turpmāk – LELB). Darba grupa no abām Baznīcām labā saskaņā  ir strādājusi pie vienošanās projekta dokumentiem. Ir notikušas vairāk kā 20 darba grupas sēdes, kurās piedalījās abu Baznīcu pilnvarotās personas.

Sarunu rezultātā, ņemot vērā LELB Bīskapu kolēģijas 2018. gada 06.-07. februāra sēdes lēmumu un VELBL Sinodālās komisijas 2018. gada 5. februāra lēmumu, Baznīcas ir izvēlējušās VELBL pievienot LELB kā vācu nodaļu LELB sastāvā, realizējot šo procesu pakāpeniski, veicot izmaiņas Baznīcu Satversmēs un grozījumus ārējos normatīvajos aktos, pirmajā solī paredzot VĀCU SVĒTĀ PĒTERA DRAUDZES, pāreju no VELBL uz jaunizveidoto LELB vācu nodaļu, kļūstot par LELB VĀCU SVĒTĀ PĒTERA DRAUDZI.

Lai nodrošinātu vācu nodaļas autonomiju LELB sastāvā, Baznīcas ir vienojušās, ka pēc pievienošanās LELB, vācu nodaļai ir nepieciešams saglabāt juridiskās personas statusu, tāpēc pievienošanās procesa realizācija ir veicama pakāpeniski, pieņemot Baznīcu Satversmēs noteiktajā kārtībā atbilstošus lēmumus un veicot nepieciešamos likumprojektu grozījumus ārējos normatīvajos aktos, tajā skaitā LELB likumā kā arī Reliģisko organizāciju likumā.

 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »