2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

Jūrmalas iecirknis un dekāns E.Godiņš viesojās Anglijas baznīcā

iesūtīts: 2018.09.13 23:29

Jūrmalas prāvesta iecirkņa mācītāji no 6-12.septembrim viesojās Anglijas baznīcas (Anglikāņu baznīcas) Solsberijas diecēzes Devaisas prāvesta iecirknī. Viesošanās laikā mācītāji iepazinās ar Anglijas baznīcas vēsturi, uzbūvi un šodienas izaicinājumiem.
Sestdienā, 8.septembrī, mācītāji tikās ar diecēzes bīskapu Niklasu Holtemu. Kopā ar bīskapu bija arī citas Solsberijas diecēzes sadraudzības baznīcas - Dienvidsudānas episkopālās baznīcas arhibīskaps Džastins Badi Arama ar kundzi. Sestdienas vakarā Devaisas sv. Jāņa Kristītāja baznīcā pateicības dievkalpojumā tika pieminēta 1938.gadā starp LELB, Anglijas baznīcu un Igaunijas luterisko baznīcu noslēgtā vienošanās par kanceles un Vakarēdiena sadraudzību. Šī vienošanās vēlāk kalpoja par paraugu Porvo vienošanās izstrādei.
9.septembrī Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš un Jūrmalas iecirkņa mācītāji Solsberijas katedrālē piedalījās jaunā katedrāles dekāna amatā ievešanas dievkalpojumā.
Pēc padomju okupācijas attiecības starp LELB un Anglijas baznīcu nodibinājās tieši ar Solsberijas diecēzi. Solsberijas bīskapi piedalījās gan arhibīskapa Gailīša, gan arhibīskapa Vanaga konsekrācijās.



« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »