2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

Kānas misija aicina uz vasaras sesiju

iesūtīts: 2018.07.02 21:30

KĀNA ir kopienas Chemin Neuf misija, kas kalpo pāriem un ģimenēm kopš 1980. gada un šajā jomā ir attīstījusi dažādus piedāvājumus. Misija sakņojas ignāciskajā garīgumā un harizmātiskajā atjaunotnē un izdzīvo savu aicinājumu apmēram piecdesmit valstīs visā pasaulē.

KĀNAS piedāvājums ir adresēts pāriem – gan laulātiem, gan nelaulātiem – un vientuļajiem vecākiem no visām kristīgajām konfesijām, neatkarīgi no tā, vai viņi savu ticību praktizē regulāri vai neregulāri, vai arī nepraktizē. KĀNAS nedēļa (sešas dienas) ir visu šo piedāvājumu sirds. Kānas nedēļa, tāpat kā rekolekcijas, tematiskās nedēļas nogales un citi pasākumi, balstās progresīvā pedagoģijā, kurā ciena katra indivīda brīvību un iekļauj visas personas dimensijas, lai veicinātu vienotību. Kānas nedēļā ik gadu piedalās apmēram 15 000 dažādu vecumu cilvēku visā pasaulē. Gandrīz 5000 pāru ir iesaistījušies KĀNAS brālībā un iziet vairākus gadus ilgu formāciju, kas ietver regulāras tikšanās ik mēnesi.

KĀNAS mērķis ir palīdzēt pāriem padziļināt laulības aicinājumu un ielikt pamatus stiprai, stabilai un auglīgai savienībai. Pārsvarā mērķauditorija ir pāri vecuma grupā no 30 līdz 45 gadiem. Kānā pāri saņem ikdienā praktiski lietojamus līdzekļus un norādes, kā arī sastop citus pārus, kas atbalsta viņu izvēli mīlēt vienam otru un atjaunot mīlestību ik dienu. Gan mierīgos, gan vētrainos dzīves posmos viņi turpina kopīgo ceļu, uzticībā īstenojot Dieva plānu vīrietim un sievietei. Viņi mācās lūgties un balstīt savu laulību un ģimenes dzīvi Kristū, kļūstot par misijas lieciniekiem savā dzīvesvietā un visur citur, kur ir iesaistījušies (ģimenē, draugu lokā, skolā, darbavietā, sabiedrībā, draudzē, Baznīcā).

Apzinoties izmaiņas sabiedrībā un saņemot iedrošinājumu, ko sniedza divas sinodes par ģimeni, KĀNĀ ir veikts atjaunošanas darbs, lai konkretizētu tās aicinājumu un atjaunotu piedāvājumus. Kānas piedāvājumi kļūst arvien daudzveidīgāki, lai ģimenes pieaugtu vienotībā, lai no jauna izgaismotu kristīgas laulības augļus un lai turpinātu ceļu kopā ar cilvēkiem, kuru dzīvi ietekmējušas jaunās ģimenes dzīves formas.

KĀNA ir piedāvājums gan vīriešiem un sievietēm, kas apsver aicinājumu noslēgt laulību (KĀNA saderinātajiem), gan vecākiem, kuri ilgojas pēc līdzgaitniekiem savā kristīgu vecāku misijā (KĀNA vecākiem un ģimenēm), gan cilvēkiem, kuri nonākuši sarežģītā dzīves posmā, piemēram, piedzīvojuši šķiršanos (KĀNA Cerība) vai izveidojuši jaunas attiecības pēc šķiršanās (KĀNA Samarija). Pilnīgā pārliecībā par Svētā Gara darbu ikviena cilvēka sirdī KĀNA vēlas iemiesot pāvesta Franciska apustuliskajā pamudinājumā Amoris Laetita (2016) sacīto: “Baznīca apzinās nepieciešamību teikt patiesības un cerības vārdus. (..) Kristīgās laulības un ģimenes vērtības atbilst tiem meklējumiem un ilgām, kas caurvij visu cilvēcisko eksistenci. Ja konstatējam daudzas grūtības, tas ir aicinājums “atbrīvot sevī cerības enerģiju un ļaut, lai tā pārtop pravietiskās vīzijās, pārveidojošos darbos un radošā žēlsirdībā” (AL 57)

KĀNA ir patiesa “skola” ģimenei un pārim, kurā piedzīvo prieku mīlēt. Tās misiju pauž lozungs: “KĀNA – lai mīlētu stiprāk, dziļāk”

Sīkāka  informācija arī  mājas lapā www.kana.lv

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »