2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Rīgas Domā ieskandina Dziesmu un deju svētkus

iesūtīts: 2018.07.01 19:09

2018.gada 1.jūlijā Rīgas Domā notika Garīgās mūzikas koncerts, kas tradicionāli ietilpst Dziesmu un deju svētku atklāšanas pasākumu klāstā.

Garīgās mūzikas programma  ir nozīmīgs svētku akcents kopš pirmajiem Dziesmu un deju svētkiem, kas bija pārtraukta tikai padomju okupācijas laikā. Šī gada galvenais koncerta vadmotīvs - „ES esmu…” – ir fundamentāls Dieva atklāsmes elements Svētajos Rakstos, kas atrodams Vecajā un Jaunajā Derībā.

Rīgas Doma draudzes priekšnieks Kaspars Upītis: “Rīgas Doms jau izsenis ir viena no galvenajām mūzikas norises vietām Rīgā un Latvijā, kurā izskan dažādu laikmetu mūzika gan dievkalpojumos, gan regulāros koncertos. Garīgās mūzikas koncerts viennozīmīgi bija īpašs piedzīvojums, kas paceļot cilvēku sirdis tuvāk Dievam, skaisti un skanīgi iesāka Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētku programmu.”

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Guntars Prānis: “Garīgās mūzikas koncerts ir tautas svētki. Caur plašo koru pārstāvniecību koncertā ideja bija parādīt, ka šie svētki satek kopā no ļoti daudziem dažādiem avotiem, veidojot to vienu plašo, spēkpilno straumi.”

Koncerts vienkopus pulcēja solistus, labākos amatierkorus, četrus tradicionālo konfesiju korus, zēnu un meiteņu korus un Latgales tradicionālās mūzikas dziedātājas. Klātesošajiem bija iespēja dzirdēt Jura Karlsona, Riharda Dubres, Riharda Zaļupes, Jēkaba Jančevska, Georga Pelēča un Uģa Prauliņa pirmatskaņojumus.


Foto: Uldis Muzikants

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »