2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Jauna grāmata “Krusta garīgums”

iesūtīts: 2017.08.09 15:45

Luterisma mantojuma fonds publicējis grāmatu Dž. E. Vīts “Krusta garīgums”.
Mēs dzīvojam lielveikalu, komerciālisma, sekluma un paviršības laikmetā jeb garīga tukšuma laikmetā. Tāpēc daudzi cilvēki, arī kristieši, meklē iespēju, kā padarīt savu dzīvi garīgāku. Taču ko tad varētu nozīmēt garīga dzīve?

Parasti šie garīguma meklējumi norisinās vismaz trīs virzienos. Pirmais ir morālisma virziens, kurā cilvēka griba mēģina sasniegt rīcības pilnību. Otrais virziens ir spekulācija jeb filozofēšana, kurā prāts mēģina sasniegt izpratnes pilnību. Un trešais ir misticisma virziens, kurā dvēsele vēlas gūt pilnību, cenšoties saplūst vienā veselumā ar Dievu.

Kaut arī katrā no šiem virzieniem ir savs patiesības grauds, luteriskais jeb evaņģēliskais garīgums pilnībā no tiem atšķiras, jo tas ir krusta garīgums, kura centrā ir iemiesotais Dievs, kurš ir cietis, miris un augšāmcēlies.

Autors raksta: “Laikā, kad kristietība tiek jaukta ar moralizēšanu, politiku un to, ko Mārtiņš Luters sauca par godības garīgumu, krusta garīgums ir kā atbrīvojoša alternatīva, kas maina lietu kārtību.”

Krusta garīgums, kas ir galvenā šī grāmatas tēma, patiešām maina lietu kārtību, tas maina arī cilvēku sirdis un dzīves, un dod tām pilnīgi jaunu skatījumu uz dzīvi un tās jēgu.

Grāmatas cena fonda birojā EUR 5.00. Grāmata pieejama arī IHTIS un AMNIS kristīgajos grāmatu veikalos.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »