2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Vēlējums 2017. gada Lieldienās

iesūtīts: 2017.04.19 08:48

Šajās dienās priecīgi svinam Lieldienas. Jo lielāks iemesls, jo lielāki svētki – Kristus ir augšāmcēlies! Dažreiz cilvēki, kam ir izdevies par mata tiesu izbēgt no nāves, svin to kā otru dzimšanas dienu. Lieldienu prieka iemesls ir daudz lielāks. Kristus nebēga. Viņš ar nolūku devās nāvē, lai mūs no tās izglābtu. Kamēr cilvēkiem likās, ka Kristus guļ nāves mierā, risinājās liela cīņa un varens darbs. Lieldienu rītā viss jau bija citādi. Ciešanas, nāve un kaps Jēzum bija aiz muguras. Priekšā – tikai prieks par dzīvi kopā ar Tēvu, kurā viņš ieaicina arī mūs. Tas Lieldienas dara par vislielākajiem svētkiem.

Lūkas evaņģēlijā gan lasām, ka  mācekļi uzreiz nesvinēja. Kad Jēzus nostājās viņu vidū, tie pārbijās, jo domāja, ka redz spoku. Jēzus ēda kopā ar viņiem un aicināja pieskarties viņa brūcēm, lai mācekļi zinātu, ka viņš viņš ir īsts un dzīvs. No spokiem katram kļūst nelāgi ap dūšu. Līdz pat mūsu dienām ir ne mazums cilvēku, kam, izdzirdot par Kristu vai jebko kristīgu, spokojas viduslaiki, aizliegumi un dzīves pelēcība. Kristus personīga iepazīšana atbrīvo no tādām fobijām un ļauj svinēt ne tikai Lieldienas, bet dzīvi vispār. Prieks dzimst, pārliecinoties par dzīvā Kristus realitāti.

Es apsveicu kristiešus ar mūsu Kunga uzvaru. Ja pazīstam Augšāmcelto, tad dzīvosim tā, lai viņu ar savu dzīvi neatraidītu! Visus citus apsveicu ar to, ka jums vēl priekšā ir iespēja viņu iepazīt un atvērt dzīvei jaunu, krāšņu un dzīvību dodošu dimensiju. Novēlu, lai Kristus jūsu dzīvē nav rēgs vai šķitums, bet patiesi Augšāmceltais! Iepazīsim viņu, ar līdzjūtīgām rūpēm pieskaroties Kristus brūcēm tur, kur pārestības, trūkums, vientulība un netaisnība ievaino vismazākos mūsu sabiedrībā. Tad augšāmcelšanās ienāksies mūsos. Priecīgas visiem Lieldienas!

Sirsnībā,

+ Jānis Vanags
Rīgas arhibīskaps


« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »