2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Dubultos notiks Kristus dzimšanas svētku iedziedāšanas pasākums

iesūtīts: 2016.12.03 10:19

Lielākajai cilvēces daļai Ziemassvētki saistās ar gada skaistāko svētku noskaņām, kuru būtiska sastāvdaļa ir tikai tiem raksturīgā mūzika – dziesmas, kuru radīšanu inspirējis brīnišķais Ziemassvētku stāsts. Šīs skaistās melodijas radītas, lai vēstītu pasaulei par brīnumu - Kristus bērna dzimšanu! Un kur gan to vislabāk izjust un izdziedāt, ja ne baznīcā! Šogad, Jūrmalas pilsētas dome ir atbalstījusi iedzīvotāju iniciatīvas projektu Dubultu baznīcā IEDZIEDI ZIEMASSVĒTKUS, kas ir mēģinājums radīt absolūti jaunu, līdz šim Latvijā nebijušu Ziemassvētku sadziedāšanās formātu, kas balstīts vairāku Eiropas valstu un ASV pieredzē, kur adventa laikā cilvēki mēdz pulcēties baznīcā un kopā izdziedāt daudzas pazīstamākās un populārākās ziemassvētku dziesmas.

Sestdien, 10. decembrī un svētdien 18. decembrī plkst. 17.00 sadziedāšanās svētkos Dubultu ev. lut. baznīcā jūrmalnieki un pilsētas viesi tiek aicināti iedziedāt Ziemassvētkus kopā ar tautā iemīļotiem solistiem Žoržu Siksnu un Ilonu Bageli, kā arī koriem ērģeļu un pūtēju orķestru pavadījumā. Kopdziesmu dziedāšana virknēsies ar solistu un koru priekšnesumiem, radot muzikāli daudzveidīgu un krāšņu koncerta programmu. 

Sadziedāšanās svētkos piedalīsies daudzi Jūrmalas pilsētas muzicējošie kolektīvi - kori Lira, Jūrmala, Spārnos, Vaivari, Burinieks, Majoru vidusskolas un Jūrmalas mūzikas vidusskolas kori, Slokas ev. lut. draudzes koris, pūtēju orķestra Jūrmala kvintets un Dubultu ev. lut. draudzes pūtēju ansamblis, Jūrmalas mūzikas vidusskolas koklētāju ansamblis kā arī vieskolektīvs no Rīgas kultūras pils Ziemeļblāzma – koris Vivat.

Ikviens ir aicināts iesaistīties Ziemassvētku Brīnuma radīšanā ar kopīgu dziedāšanu un muzicēšanu - nāc un dziedi skaistākās Ziemassvētku dziesmas kopā ar mums! Ieeja par ziedojumiem.

‍Norises plāns:

  • Sestdien, 10. XII plkst. 17.00 IEDZIEDI ZIEMASSVĒTKUS.                 Piedalās: Žoržs Siksna, jauktie kori Vaivari, Jūrmala, Vivat, apvienotais Jūrmalas mūzikas vidusskolas un Majoru vidusskolas bērnu koris, Jūrmalas mūzikas vidusskolas koklētāju ansamblis, pūtēju orķestra Jūrmala kvintets
  • Svētdien, 18. XII plkst. 17.00 IEDZIEDI ZIEMASSVĒTKUS.                   Piedalās: Ilona Bagele, jauktie kori Spārnos un Lira, Slokas ev. lut. draudzes koris, vīru koris Burinieks, Dubultu ev. lut. draudzes pūtēju ansamblis

Pilna pasākuma afiša pieejama - šeit

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »