2024. gada 23. aprīlis
Vārda dienas: , Jurģis, Juris, Georgs

Muzikāli poētisks vakars „Lestenes dārgumi”

iesūtīts: 2016.04.13 18:45
17.aprīlī pulksten 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē

Ielūdzam uz muzikālo pēcpusdienu "LESTENES DĀRGUMI" svētdien 17. aprīlī 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Notikums būs veltīts Lestenes baznīcas baroka altāra atjaunošanas atbalstam.

Lestenes baznīca ir simbols Latvijas valsts un tautas ceļam, kas vedis cauri 20. gadsimtā piedzīvoto pārbaudījumu smagumam uz garīgo un pašapziņas atjaunotni, sagaidot Latvijas valsts simtgadi. Imants Lancmanis par Lestenes baznīcu ir teicis: "Reiz tā bija tikai skaista baznīca, bet tagad tā ir ikona, simbols, kur iekšā ir viss, kas ar mūsu tautu un valsti ir noticis. Visa Latvijas vēsture, viss tās traģisms." Lestenes baznīcas draudzes un tās domubiedru sapnis ir ar sabiedrības un valsts palīdzību pilnībā atjaunot baznīcas unikālo baroka iekārtu līdz 2018.gada 18. novembrim - Latvijas valsts simtgadei.

Muzikāli poētiskajā vakarā piedalīsies Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis, arhibīskaps Jānis Vanags, mākslas zinātniece Elita Grosmane, mācītājs un ērģeļu būvētājs Jānis Kalniņš un dzejniece Māra Zālīte. Johana Sebastiana Baha mūziku atskaņos Vestards un Elīna Šimkus, savukārt komponista Pētera Plakida dziesmu ar Jāņa Petera vārdiem "Lestenes kokgriezēji" atskaņos tenors Jānis Kurševs kopā ar pašu autoru. Sacītais vārds, mūzika un Nikolausa Sēfrensa veidotā Lestenes baznīcas barokālā altāra fotogrāfijas Uģa Brikmaņa režijas audumā veidos vienotu vēstījumu par Lestenes baznīcas īpašo vietu Latvijas kultūrā, vēsturē un garīgo vērtību telpā.

Notikumu rīko Lestenes Baznīcas atjaunošanas fonds sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Tukuma novada domi.

Ieeja – par ziedojumiem Lestenes baznīcas altāra atjaunošanai.


« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »