2024. gada 06. maijs
Vārda dienas: Gaidis, Didzis

Līdz 1.martam turpinās pieteikšanās kultūras notikumam "Baznīcu nakts"

iesūtīts: 2016.01.11 21:33
Pasākums notiks 2016. gada 10. jūnijā

Laikā līdz 2015. gada beigām dalību kultūras notikumā "Baznīcu nakts" jau pieteikušas 50 draudzes no visas Latvijas, tostarp Aizkraukles, Cēsīm, Dundagas, Jaunjelgavas, Liepājas, Līvāniem, Ogres, Pļaviņām, Rīgas, Rūjienas, Valmieras un citām pilsētām. Baznīcu nakts rīkotāji pateicas draudzēm par pieteikumiem un aicina draudzes, kuras vēl nav pieteikušās, neatlikt lēmumu par dalību uz vēlāku laiku, bet PIETEIKTIES LĪDZ 1.MARTAM, aizpildot dalībnieku anketu www.baznicunakts.lv.

Baznīcu nakts norisināsies 2016.gada 10.jūnijā. Vienlaikus pasākums notiks arī citās Eiropas valstīs - Austrijā, Čehijā un Igaunijā. Notikumā aicinātas piedalīties kristīgo konfesiju draudzes visā Latvijā.

Plašais apmeklējums un aizvadīto gadu pozitīvā pieredze liecina, ka "Baznīcu nakts" varētu kļūt par Latvijai ikgadēju garīgu kultūras notikumu.

Lai pasākums izdotos, organizatori atgādina, ka ļoti svarīga ir savlaicīga draudžu pieteikšanās. Tā palīdzēs organizatoriem Baznīcu nakts fonda komandā sekmīgāk plānot vajadzīgos resursus un sekmēs arī konkrētās baznīcas draudzes organizatoriskos darbus. DALĪBAS REĢISTRĀCIJA LĪDZ 2016.GADA 1.MARTAM. Pieteikuma anketa pieejama mājas lapas sadaļā "Piedalīties".

Pērn pasākumā kopumā piedalījās 145 baznīcas visā Latvijā, pulcējot vairāk nekā 30 000 apmeklētāju. Baznīcu nakts laikā bija iespēja atklāt dievnamus citādāk - klausīties koncertus, apskatīt baznīcu mākslas vērtības, uzkavēties lūgšanā un uzzināt vairāk par draudzi sarunās ar draudzes cilvēkiem.

Ar baznīcām, kuras jau pieteikušas dalību laikā līdz 10.janvārim, var iepazīties baznicunakts.lv interaktīvajā kartē!


« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »