2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Lekciju cikls “Domāsim kopā!” – 2015. gada rudenī

iesūtīts: 2015.09.28 21:32

Jau trešo gadu kultūras centrā “Mazā ģilde” notiek lekcijas ciklā „Domāsim kopā! ” Tās ir publiskas, visiem pieejamas un populārzinātniskas – par kultūras, ekonomikas, filozofijas, vēstures, mākslas, izglītības, reliģijas un sabiedrības dzīves jautājumiem. Ar savu redzējumu uzstājas Latvijā populāri lektori un augstskolu mācību spēki, kuri iepazīstina klausītājus ar saviem viedokļiem par būtiskām problēmām Latvijā,  Eiropā un pasaulē, senatnē un mūsdienās, par to, kā tās būtu jārisina, domājot par Latvijas nākotni un lomu globālajos procesos. 

Cikla idejas iniciators Latvijas Universitātes vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks uzskata, ka svarīgi ir meklēt patiesību kopā! „Nevis norobežoties nelielās akadēmisku speciālistu vai žurnālistu un politiķu grupiņās, kas kļūst par ekspertiem visās jomās, bet sabiedrības, zinātnes un kultūras problēmas apspriest publiski.”

Lekcijas notiek Vecrīgā: kultūras centrā “Mazā ģilde” – Amatu ielā 3/5.  Cikls paredzēts jebkura vecuma interesentiem. Pēc katras lekcijas ir ieplānots laiks sarunai ar lektoru un kopīgiem atbilžu meklējumiem. Iespēju robežās cikla „Domāsim kopā!” lekcijas un diskusijas tiek filmētas un ievietotas portālā “Atjaunotne.lv”.

Līdz šim ciklā piedalījušies šādi lektori: filozofi Dr. hab. Maija Kūle un Dr. Rihards Kūlis, arhibīskapi Mg. Jānis Vanaga un Dr. Zbigņevs Stankevičs, teologs un vēsturnieks Dr. Leons Taivāns, ķīmiķis Dr. Ivars Kalviņš, jūdaists un fiziķis Dr. Ruvins Ferbers,  ekonomisti Mg. Vilnis Zakrevskis un Dr. Ivars Brīvers, vēsturnieki Dr. Harijs Tumans un Dr. Gvido Straube, fiziķis un izglītības sistemologs Dr. Andis Broks, juriste Mg. Inga Bite, etnologs Mg. Aldis Pūtelis, kulturologs Dr. Andrejs Mūrnieks un jurists Dr.iur.h.c. Egils Levits.

Lekcijas ciklā „Domāsim kopā!” turpināsies 2015.  gada rudenī – oktobrī un novembrī.  Tās notiek divreiz mēnesī ceturtdienās no pulksten 18.30 līdz 20.00.

Paredzētās lekcijas:
8. oktobrī – «Vai morāle iedzimst?» lektore Dr. psych. Ingrīda Trups-Kalne;
22.oktobrī – «Pirmie globalizācijas projekti pasaulē», lektors Dr. hist. Harijs Tumans;
12.novembrī –  «Grieķijas problēmas, to cēloņi», lektors Sergejs Ancupovs;
26. novembrī  –  «Kvantu fizika bez mistikas», lektors Dr. phys. Vjačeslavs Kaščejevs.

Ieejas – brīva. Laipni lūgti visi interesenti!

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »