2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Gregorskolai – 20

iesūtīts: 2015.09.21 12:43
„Vieta, kas maina un mainās”

Sv. Gregora kristīgās misijas centrs (agrāk - Sv. Gregora kristīgās kalpošanas skola) jeb pazinēju vidū vienkārši Gregorskola jeb Misijas centrs - pastāv kopš 1995. gada un atrodas Saldū. Gregora vārds skolai piešķirts, jo 13. oktobrī – skolas pamatakmens likšanas dienā – Austrumu Baznīca piemin Gregoru Apgaismotāju, kurš ienesa kristīgo ticību Armēnijā.

Gregorskola ir piedzīvojusi vairāku vadītāju nomaiņu. Tās vadītāji ir bijuši – Uldis Jumejs, Jānis Bitāns, Mārtiņš Irbe, Artis Druvietis un Artis Puriņš, 1 gadu aizvietojot Raimondu Mežiņu. Raimonds Mežiņš vadītāja amatā ir kopš 2010. gada.

Līdz ar katru vadītāju Gregorskola ir piedzīvojusi kādas izmaiņas. Sākotnēji tā bija skola, kurā 9 mēnešu laikā varēja iegūt teoloģisku izglītību ar praktisku ievirzi. Vēlāk tā bija skola, kura sagatavo  draudžu kalpotājus misijas darba veikšanai. Tomēr nemainīgi visu gadu garumā apmācību process bijis Dieva Vārda studijas, praktiskā kalpošana, intensīva lūgšanu dzīve un sadraudzība ar dažāda vecuma un dažādu konfesiju kristiešiem. Skolas lektori ir bijuši dažādu kristīgo konfesiju pārstāvji no Latvijas un ārzemēm. Pavisam skolu absolvējuši vairāk kā 300 cilvēki no dažādām Latvijas vietām un draudzēm.

Šodien Misijas centru raksturo trīs vārdi: kopiena, laju apmācība un māceklība.  

Sv. Gregora kristīgās misijas centrs ir arī vieta kopienai, kur ikdienā dzīvo dažādi cilvēki. Viņi šobrīd šo vietu sauc par mājām, viņi piedalās Misijas centra ikdienas dzīvē – lūgšanās, sadraudzībā, dievkalpojumos, mazajās grupās, individuālajās sarunās ar vadītājiem, kā arī palīdz pie ēkas uzturēšanas kārtībā, viesu uzņemšanas, pasākumu organizēšanas u.c.

Joprojām Misijas centrs ir vieta apmācībām LELB draudžu locekļiem un citiem interesentiem. 2015./2016. gadā tiks organizēti kursi „Draudžu darba vadīšana” un „Misijas kurss”, kā arī organizētas Rekolekcijas un Rekreācijas dienas. Ikdienā Misijas centrs atvēlē savas telpas dažādu draudžu, konfesiju un organizāciju organizētiem pasākumiem.

Misijas centrs vienmēr ir vieta, kur iegriežas kāds no bijušajiem studentiem un skolas draugiem, lai būtu tur, kur ir mainījusies viņu dzīve.

Aicinām uz Gregorskolas 20 gadu pastāvēšanas jubilejas svinībām 2015. gada 3. oktobrī. Dievkalpojums plkst. 14.00 Saldus Sv. Jāņa ev. lut. baznīcā un svinību turpinājums plkst. 16.30 Misijas centra telpās. Gaidām absolventus, bijušos vadītājus, pasniedzējus un draugus, lai kopā būtu pateicībā un sadraudzībā! Būsim kopā vietā, kas maina un arī pati mainās! Sīkāka informācija www.gregors.lv vai www.facebook.com/gregors.lv


« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »