2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

LELB Satversmes apspriešana

iesūtīts: 2015.09.01 12:34
Baznīcas tiesību nozare aicina iepazīties ar LELB Satversmes grozījumu priekšlikumiem, kas pēc Mācītāju konferences tika virzīti tālākai apspriešanai, un šobrīd ir izvērtēti Baznīcas tiesību komisijā.

Gadījumos, kad Mācītāju konferencē dalībnieki izteica ierosinājumu un priekšlikuma iesniedzējs šo ieteikumu akceptēja, turpmākā apspriešanas procedūrā priekšlikums tiek virzīts Mācītāju konferences ieteiktajā redakcijā.

Baznīcas tiesību komisija atbalstīja 47 priekšlikumus, daļai no šiem priekšlikumiem izstrādājot alternatīvu redakciju.  Daži priekšlikumi radīja nepieciešamību veikt izmaiņas arī citos Satversmes pantos, kā arī Baznīcas vai Virsvaldes noteikumos, tāpēc šīs paredzamās izmaiņas saistītajos pantos ir publicētas kopā ar priekšlikumu.
 
Konceptuāli Baznīcas tiesību komisija atbalstīja prāvesta Hansa Jensona priekšlikumu par Satversmes satura kārtību, taču, lai pārliecinātos par iespēju veikt šīs izmaiņas Satversmē, priekšlikumu ir nepieciešamas sagatavot izvērstāk, strukturējot esošo Satversmes pantus atbilstoši jaunajai kārtībai. Tas nozīmē, ka šis priekšlikums par Satversmes satura kārtību ir pieņemts zināšanai, bet minēto apsvērumu dēļ kvalitatīvi to var sagatavot apspriešanai tikai uz 28. Sinodi.

Divi no priekšlikumiem paredz izmaiņas Satversmes preambulā, tāpēc Baznīcas tiesību komisija ir lūgusi Bīskapu kolēģiju sniegt savu atzinumu par šiem priekšlikumiem.

Savukārt par priekšlikumu veikt grozījumus Satversmes 133. pantā tiks organizēta speciāla teoloģiska Mācītāju konference, kurā tiks izvērtēts iesniegtais priekšlikums, un sniegts teoloģiski pamatots un argumentēts ordinācijas jautājuma risinājums.

Ar dokumentu “LELB Satversmes grozījumu priekšlikumi apspriešanai iecirkņu sapulcēs” var iepazīties LELB mājas lapā LELBsatversme.

Informāciju sagatavoja:
LELB Baznīcas tiesību nozares vadītāja
Anitra Vanaga

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »