2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Garīgās līdzgaitniecības vadītāju apmācība

iesūtīts: 2015.07.08 22:33
Mazirbes rekolekciju centrā no 3.-12. septembrim

Kas ir garīgā līdzgaitniecība?
Garīgā līdzgaitniecība ir tikšanās ar apmācītu un pieredzējušu garīgo vadītāju, lai pārrunātu to, kā Dievs ir klātesošs un darbojas tavā dzīvē tieši tagad, un kā Dievs iespējams aicina tevi uz dziļākām attiecībām ar Viņu. Dievs ir īstenais vadītājs, cilvēks- vadītājs kalpo kā trauks, caur kuru sv.Gars strādā, lai atklātu Dieva darbu tavā ikdienas pieredzē.

Ko mēs mācīsimies 1.līmenī?
Klausīties un sadzirdēt!
 Mēs tik daudz runājam, bet vai arī sadzirdam ko otrs vēlas pateikt? Par ko viņš/viņa patiešām priecājas, kas patiešām sāp! Tāpēc viena no lietām ko mūsdienu cilvēkam ir jāmācās ir – klausīties un sadzirdēt! Apgūsiet – aktīvās klausīšanās prasmes, dažādu lūgšanu veidus,

Kas ir aicināti?
Uz apmācības 1.līmeni ir aicināts jebkurš kristietis, kurš vēlas mācīties klausīties un sadzirdēt, bet īpaši garīdznieki, draudžu kalpotāji, kuru kalpošana saistās ar klausīšanos – lietveži, dažādu grupu vadītāji, diakonijas kalpotāji, mazo, mājas un citu grupiņu vadītāji un dalībnieki. Tāpat šo kursu var apmeklēt cilvēki, kuri profesionāli celt savu kvalifikāciju – sociālie darbinieki, skolotāji uc., kuru darba sastāvdaļa ir ieklausīties. Obligāts priekšnosacījums – dalībniekiem jābūt kristiešiem un kursa laikā jābūt gataviem dalīties un pieņemt pārējo dalībnieku dalīšanos par savu garīgo dzīvi.

Kā tas notiks?
Katru dienu mums būs gan teorētiskas, gan praktiskas nodarbības vai nu visiem kopā vai mazākās grupās un pa pāriem. Katru dienu svinēsim kopā arī dievkalpojumu ar sv.Vakarēdienu. Pirmajā līmenī mēs apgūstam vairāk praktiskas zināšanas un prasmes garīgajā līdzgaitniecībā. Abos augstākajos līmeņos tās ir daudz specifiskākas, teoloģiskākas un saistītas tieši ar sv.Ignācija Garīgo vingrinājumu modeli!

Kas notiks tālāk?
Pirmā līmeņa apmācībās var piedalīties jebkurš, taču lai piedalītos abos pārējos līmeņos, jābūt izgājušam Sv.Ignācija no Lojolas 30 dienu rekolekcijas.

Pasniedzēji?
Andris Krauliņš, Jānis Vanags, Ivars Jēkabsons. Apguvuši savas prasmes Lojolas un sv. Bueno rekolekciju un izglītības centros Lielbritānijā.

Draudzēm!
Katra mācītāja atbalsts sekmīgai Evaņģēlija sludināšanai un kalpošanai cilvēkiem ir viņa komanda, izglītoti un attiecīgajā kalpošanā apmācīti draudzes locekļi! Tāpēc aicinām draudzes finansiāli atbalstīt savu draudzes kalpotāju izglītību šajā programmā.

Izmaksas!
Katrai lietai ir savas izmaksas, diemžēl arī šim apmācību semināram. Mēs aicinām dalībniekus vai/un viņu draudzes ziedot par vienu dalībnieku 300 EUR.

Pieteikšanās!
Mazirbes rekolekciju centrā:  mazirbe@rekolekcijas.lv, tālr.: 26391171, lūdzam ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »