2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Svētku dievkalpojums un koncerts Bolderājas baznīcā

iesūtīts: 2015.07.02 22:09
12. jūlijā plkst. 11:00

Rīgas pašā nomalē, Buļļupes krastā atrodas Bolderājas evaņģēliski luteriskā baznīca. Draudze 12.jūlijā atzīmē sava dievnama 140 gadu jubileju, kuru plkst. 11:00 ievadīs svētku dievkalpojums Rīgas iecirkņa prāvesta K.Kalniņa vadībā. Ar garīgās mūzikas koncertu viesus priecēs kvartets „Signature Sound Quartet Latvia”, bet baznīcas dārzā ikviens varēs izbaudīt svētku mielastu un sadraudzību. Uz svinībām ieradīsies arī draugi no māsu draudzes Lībekā, ar kuriem sadraudzībā un savstarpējā mīlestībā aizvadīti 20 gadi. Aicinām svinēt un pateikties Dievam līdz ar mums!
Bolderājas draudzes dievnams tika iesvētīts 1875. gadā. Līdz tam Bolderājas iedzīvotāji bija apvienoti Daugavgrīvas draudzē, kuras baznīca, kā arī draudzes skola atradās Daugavas pretējā, labajā krastā. Savas baznīcas celtniecība bija izlolota un izsapņota, kopīgi tam tika saziedoti ievērojami naudas līdzekļi. Par jaunuzcelto dievnamu toreiz sacīja: „Šis Dieva nams ir kā kāds auglis, kas no pašas draudzes sirds ir izaudzis” („Mājas Viesis”, Nr.46, 1875.gada 15.novembris).

Pašlaik mūsu dievnams ir viena no retajām XIX gadsimtā celtajām koka baznīcām Latvijā, kas saglabājusies līdz mūsdienām. Nemitīgajā Rīgas dinamiskās dzīves steigā, koku lapotnes ieskauta, tā pārsteidz ar savu lauku šarmu un vienkāršību. Par spīti pārbaudījumiem, kariem un padomju varas režīmam, Bolderājas baznīca nepārtraukti darbojusies un nesusi mūsu Kunga Jēzus Kristus Evaņģēlija gaismu. Savā 140 gadu garajā vēsturē tā vairākkārt tika dedzināta, aplaupīta, pārcietusi arī dabas stihiju radītus postījumus. 1973.gadā tā gandrīz gāja bojā postošā ugunsgrēkā, kas iznīcināja baznīcas jumtu un altāra svētbildi, lielu postu nodarīja dievnama tornim. Taču pat tad, bieži turot lietussargus virs galvām, draudze pulcējās posta skartajā baznīcā, lai kopā svinētu dievkalpojumus. Ar Dieva svētību un draudzes nesavtīgu darbu un mīlestību dievnamu izdevās atjaunot un lielu daļu no postījumiem novērst.

Tomēr laiks dara savu. Līdz ar jubilejas svinībām Bolderājas draudze ir iecerējusi sākt ziedojumu akciju, lai būtu iespēja veikt pilnīgu dievnama renovāciju, kas ļautu dievnamu saglabāt tā cēlumā un skaistumā. Ikviens ir aicināts piedalīties ar sirds lūgšanām vai praktiskiem darbiem, lai dievnama renovācija būtu iespējama. Savu atbalstu baznīcas remontam var sniegt, ziedojot

Bolderājas evaņģēliski luteriskajai draudzei, reģ.Nr.99500001244, konta Nr.LV10HABA0551016162559, AS „Swedbank”, ar norādi „Baznīcas remontam“.



« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »