2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Koncerts “Atjaunosim Vecpiebalgas baznīcas torni” 31. maijā Vecpiebalgas baznīcā.

iesūtīts: 2015.05.28 23:44

Svētdien, 31. maijā plkst. 12:00 Vecpiebalgas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks pirmais koncerts no cikla “Atjaunosim Vecpiebalgas baznīcas torni”, kurā piedalīsies ģitārists un komponists Kaspars Zemītis, ērģelniece Jeļena Privalova Epšteina, “Latvijas Bankas koris”, Saulkrastu jauktais koris “Anima” un diriģenti: Matīss Tučs, Laura Leontjeva, Kaspars Vēvers, Kārlis Rūtentāls.

‍Koncertu organizē Vecpiebalgas evaņģēliski luteriskā draudze sadarbībā ar Vecpiebalgas baznīcas torņa atjaunošanas fondu un Vecpiebalga novada pašvaldību. Turpmāk plānots organizēt vairākus šādus labdarības koncertus ar mērķi popularizēt Vecpiebalgas baznīcas torņa atjaunošanas ideju, kā arī piesaistīt ziedotājus.

Koncerta centrālais notikums būs Kaspara Zemīša skaņdarba “Mesa” atskaņojums, kur ģitāras pavadījumu spēlēs pats komponists. “Mesas” pirmatskaņojums ir noticis tikai pirms nepilna gada – 2014. gada augustā Rīgas Doma baznīcā.
 
Koncertā tik atskaņots arī spāņu komponista Hoakina Rodrigo (Joaquin Rodrigo) 1939. gadā sarakstītais „Aranhuesas koncerts” („Concierto de Aranjuez”), kur ģitātas solo partiju spēlēs Kaspars Zemītis un orķesta pārlikumu ērģelēm - Jeļena Privalova Epšteina, kas pēdējā gada laikā par savu dzīvesvietu izvēlējusies Latviju un regulāri sniedz augsta līmeņa ērģeļmūzikas koncertus gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām. Tiks atskaņota arī Johana Sebastiana Baha ērģeļmūzika, kā arī Vecpiebalgas novadnieka Emīla Dārziņa kora mūzika.

Piebaldzēni ir nodibinājuši Vecpiebalgas baznīcas torņa atjaunošanas fondu, lai īstenotu ideju par baznīcas torņa atjaunošanu. Fonda iniciatori un dibinātāji ir rakstniece Inguna Bauere, arhitekrs Aleksandrs Krišteins, Piebalgas muzeju apvienības “Orisāre” vadītāja Līva Grudule, uzņēmēji Valdis Cīrulis, Ilmārs Glāzers un Arnis Pooks, pašvaldības domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde – Andersone, draudzes mācītājs Intars Jonītis, sabiedriskais darbinieks Indriķis Putniņš un ekonomists Uldis Glāzers.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.
Visi koncertā iegūtie ziedojumi tiks novirzīti torņa celtnīcībai.


Koncerta afiša PDF fornātā pieejama - šeit

Kontakti informācijai: vecpiebalgasdraudze@inbox.lv, tel. 29440025

 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »