2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Vieslektora Dr.Bernhard Bonkhoff lekcijas Reformācijas laika vēsturē

iesūtīts: 2015.04.20 20:15
No 27.aprīļa līdz 12.maijam katru vakaru plkst.17:30-20:30 Lutera Akadēmijā būs iespēja klausīties izcilā Baznīcas vēsturnieka Dr. Bernharda Bonkhofa ( Bernhard Bonkhoff, Vācija) lekcijas Reformācijas laika vēsturē.

Lekcijas ir atvērtas – tajās var piedalīties ne tikai Lutera Akadēmijas studenti un pasniedzēji, bet ikviens brīvklausītājs un interesents.

Tulkojums no vācu valodas būs Ulda Alpes ziņā.

Teoloģijas un vēstures doktors (dz.1953) Bernhards Bonkhofs disertāciju aizstāvējis 1992.gadā Erlangenas-Nirnbergas universitātē par Pfalcas federālās zemes baznīcas vēsturi ķeizara laikā.

Pasniedzis Baznīcas vēsturi Maincas (Mainz) universitātes evaņģēliskās teoloģijas fakultātē.

34 gadus kalpojis kā mācītājs Grossbundenbahas (Grossbundenbach) ev. lut. draudzes trijās baznīcās. Kalpošanas laikā B.Bonkhofa uzmanības lokā bija gan vēsture, atjaunojot baznīcu celtnes un apkopojot ciemu vēsturi, gan tagadne – viņš aktīvi atbalstīja baznīcmūziku, rīkojot koncertus, rūpējoties par labu mūzikas tehnisko nodrošinājumu, pats arī labprāt spēlē ērģeles.

Vācijā pazīstams kā grāmatu un publikāciju autors par baznīcas vēsturi, ir sarakstījis trīs grāmatas, balstītas zinātniskos pētījumos par baznīcu zvaniem, tāpat trīs apjomīgas grāmatas, veltītas Vācijas novadu ērģeļu vēsturei un šodienai.
Pēc aiziešanas pensijā strādā pie grāmatas par Pfalcas federālās zemes baznīcas vēsturi 1918.-1978. gados.

Tikai kopš 2015. gada 17. aprīļa ir pieejama B.Bonkhofa jaunākā grāmatapar Zāras federālās zemes 125 vēsturiskajām ērģelēm (Historische Orgeln im Saarland, izdevniecība Schnell & Steiner).

 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »