2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Dalību "Baznīcu naktī" pieteikušas jau 80 baznīcas no visas Latvijas

iesūtīts: 2015.02.18 17:43
Baznīcas, kuras vēl nav paguvušas pieteikties, to varēs izdarīt vēl mēnesi - līdz 29. martam.

Laikā līdz februāra vidum dalību notikumā "Baznīcu nakts" jau pieteikuši 80 tradicionālo kristīgo konfesiju dievnami, kas 5.jūnija vakarā pulcēs cilvēkus visos Latvijas novados - Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē. Baznīcas, kuras vēl nav paguvušas pieteikties, to varēs izdarīt vēl mēnesi - līdz 29. martam, aizpildot pieteikuma anketu www.baznicunakts.lv.

Šogad, paplašinot pasākuma norisi ārpus Rīgas, "Baznīcu nakts" pulcēs cilvēkus daudzās Latvijas pilsētās un ciemos, atklājot arī novadu baznīcu mantojumu un garīgo klātbūtni šodienā. Ar šobrīd pārstāvētajām baznīcām aicinām iepazīties interaktīvajā kartē http://goo.gl/mWsIb9.

Saņemti pieteikumi no Lībiešu krasta - Kolkas luterāņu baznīcas un Kolkas Jūras Zvaigznes Dievmātes katoļu baznīcas. Kurzemnieki pasākuma ietvaros varēs apmeklēt arī vēsturisko kuršu ķoniņu apvidu, kur ar savu baroka interjeru priecēs Klosteres (Jamaiķu) luterāņu baznīca. Organizatori saņēmuši ziņas, ka īpaša programma iecerēta Saldus katoļu baznīcā.

Šogad aprit 800 gadi, kopš Latvijas teritorijai pāvests Inocents III piešķīra Terra Mariana - Māras zemes nosaukumu. Tā laika Livonijas noskaņu varēs izjust Vidzemes senajās baznīcās - Straupē, Cēsīs, Valmierā un Matīšos.

Līdzās Jelgavas un Dobeles baznīcām, Baznīcu nakts notiks arī Zemgales kaimiņu novadā Sēlijā, kur dalību pieteikusi Neretas luterāņu baznīca. Latgalē dalību pieteikušas Baltinavas un Šķilbēnu katoļu baznīcas.

Baznīcu nakts programma arī šogad būs veidota kā iespēja iepazīt baznīcu garīgo un kultūras mantojumu - būs koncerti, ekskursijas, pasākumi bērniem un laiks aizlūgumiem un apcerei klusumā. Redzot Eiropā un pasaulē notiekošo, Baznīcu naktī šogad notiks aizlūgums par mieru un ceļu pie patiesības - Latvijā, Eiropā, Ukrainā, Tuvajos Austrumos un citur, kur tiek apdraudēta cilvēka cieņa un dzīvība. Pasākuma programmas Latvijas dievnamos tiks apkopotas sākot no aprīļa, publiski tās būs pieejamas maijā.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »