2024. gada 18. aprīlis
Vārda dienas: Laura, Jadviga

Norit pieteikšanās "Baznīcu nakts 2015" notikumam

iesūtīts: 2015.01.13 00:54
Pieteikšanās "Baznīcu nakts" pasākumam ir PAGARINĀTA līdz 15.februārim

"Mēneša laikā savu dalību "Baznīcu nakts" pasākumā jau pieteikušas 45 tradicionālo kristīgo konfesiju baznīcas gan no Rīgas, gan citām Latvijas pilsētām. Aktīvāk piesakās luterāņu un katoļu draudzes, saņemti pieteikumi arī no baptistu un metodistu draudzēm.

Pašlaik apkopotie pieteikumi liecina, ka Baznīcu nakts šogad norisināsies Alojā, Apē, Dobelē, Dundagā, Ērgļos, Jelgavā, Ģipkā, Kabilē, Klosterē, Līgatnē, Ogrē, Pāvilostā, Rīgā, Saulkrastos, Skrīveros un Valmierā. Dalību apstiprinājuši arī divi klosteri - Māsu kalpoņu klosteris Rīgā un Betānijas dominikāņu māsu klosteris Mārupē.

Ņemot vērā svētku laiku decembrī un janvāra sākumā, pieteikšanās pagarināta līdz 15.februārim. Paredzam, ka tas ļaus palielināt dalībnieku skaitu novados un mazpilsētās.

Pieteikuma anketa pieejama www.baznicunakts.lv



‍Kultūras notikuma „Baznīcu nakts” organizatori atgādina, ka vēl līdz 15.janvārim norisinās pieteikšanās otrajai Baznīcu naktij, kas norisināsies 2015.gada 5.jūnijā. Pasākumā aicināti piedalīties dievnami, kas atrodas ne vien Rīgā, bet arī ārpus tās – jebkurā citā Latvijas pilsētā. Pašlaik jau dalību pieteikuši dievnami Alojā, Liepājā, Rīgā un Valmierā.  Elektroniskā pieteikuma anketa pieejama mājas lapā www.baznicunakts.lv.

 
Pirmajā „Baznīcu naktī 2014” Rīgā piedalījās 43 dievnami un tos apmeklēja vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku. Baznīcās notika ekskursijas un stāstījumi, kas ļāva baudīt garīgās un kultūras vērtības - arhitektūras un mākslas skaistumu. Laikā līdz pusnaktij skanēja ērģeļu un kora mūzika, uzstājās solisti, vokālās grupas un ansambļi, notika ekskursijas, izstādes un dzejas lasījumi.

„Pozitīvās atsauksmes no Rīgas pasākuma apmekletājiem ir iedrošinājušas mūs paplašināt notikuma robežas, tādēļ šogad aicinām piedalīties arī citu Latvijas pilsētu dievnamus. Priecāsimies, ja 2015.gada 5. jūnija vakarā durvis vērs ne tikai Rīgas baznīcas, bet dievnami arī citās Latvijas pilsētās un novados. Aicinām baznīcu draudzes savlaicīgi plānot notikumu, reģistrēties dalībai un sekot līdzi informācijai,” aicina projekta vadītājs Jurģis Klotiņš.


Aktuālā informācija būs pieejama mājas lapā www.baznicunakts.lv
Aicinām sekot līdzi aktualitātēm arī sociālo tīklu profilos:
www.facebook.com/baznicunakts;
www.draugiem.lv/baznicunakts;
www.twitter.com/baznicunakts.

Par Baznīcu nakti
Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai ir atceļojusi no Austrijas un Čehijas. Pirms 10 gadiem Baznīcu nakts aizsākās Austrijā kā Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā.  
Rīgā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – nodibinājums „Fonds Baznīcu nakts”. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji.


Vairāk informācijas:
Inese Knipše
Sabiedrisko attiecību konsultante
E-pasts: inese.knipse@gmail.com
Tālrunis: 29294277

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »