2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

LTV ēterā jauns raidījums par reliģijas un ētikas jautājumiem "Saknes debesīs"

iesūtīts: 2015.01.02 15:28
Sākot ar 2015.gada 4.janvāri, ik svētdienu Latvijas Televīzijā būs skatāms jauns raidījums par reliģijas un ētikas jautājumiem. Raidījumu veidos producentu grupa HansaMedia, tā nosaukums - "Saknes debesīs".

Jaunais iknedēļas raidījums pētīs šodienas Latvijas dzīves garīgo, reliģisko un ētisko dimensiju, iedziļināsies ticības ikdienas izpausmēs un dažādu reliģisko konfesiju tradīcijās, palielinot sabiedrības izpratni par tām un cieņu pret Latvijas reliģisko daudzveidību. Aplūkojot cilvēku kā vienotu veselumu, kam svarīga ir ne tikai fiziskā un sociālā, bet arī garīgā personības sfēra, raidījums atklās, kā garīgās dzīves paradigmas izpaužas mūsu līdzcilvēku ikdienā. Parādot to, kam šodien tic cilvēki Latvijā, raidījums, izaicinās ikvienu skatītāju: kas ir tas, kam ticu es?

"Mūsu uzstādījums: tas, ko cilvēks aizrautīgi dara, ir tas, kam viņš tic", atzīst raidījuma redaktore Sendija Burka-Šaicanova. "Ticība ir vien teorētiska, ja tā neparādās cilvēka ikdienas dzīvē, būtiski ietekmējot viņa rīcību. Raidījuma uzdevums būs iepazīt tuvāk cilvēkus, kuru dzīvē garīgā dimensija un viņu ticības pārliecība atstājušas būtisku iespaidu - tādu, kurš liek viņiem rīkoties, neatkarīgi no apkārtējo domām vai vispārpieņemtajiem priekšstatiem."

Raidījuma formātu veidos intervijas studijā, diskusiju un video portretu sintēze, savukārt raidījuma vadītājs būs teoloģijas zinātņu doktors un sertificēts psihoterapeits Gatis Līdums. Raidījuma režisore - Daina Rašenbauma, producente - Gundega Tabaka.

Raidījums "Saknes debesīs" būs redzams LTV1 ēterā katru svētdienu plkst. 13:00. Raidījums būs brīvi pieejams arī LTV un LSM interneta vietnēs, nodrošinot iespēju noskatīties raidījumu jebkurā skatītājiem ērtā laikā. Pirmais raidījums LTV1 ēterā - 4. janvārī plkst. 13:00.

Raidījuma veidotāji aicina skatītājus sekot raidījumam arī sociālajos tīklos - gan iesaistoties diskusijās par raidījumos aplūkotajiem tematiem, gan ierosinot skatītājiem svarīgu jautājumu apspriešanu raidījumā. Raidījuma aktualitātēm būs iespējams sekot sociālajos tīklos facebook.com/saknesdebesis un twitter.com/saknesdebesis.




« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »