2024. gada 18. aprīlis
Vārda dienas: Laura, Jadviga

Latvijā lielākā Adventa vainaga darināšana

iesūtīts: 2014.11.26 19:12
Sestdien, 29.novembrī plkst.11:00 pie Skultes baznīcas ikviens ir aicināts piedalīties Latvijā lielākā Adventa vainaga darināšanā.

Jau divus iepriekšējos gadus pirmās Adventa svētdienas priekšvakarā Skultē pie luterāņu baznīcas tika izveidots Latvijā lielākais Adventa vainags, kas nu kļuvusi par jauku tradīciju.

Vainaga veidošana aizsākās pēc Saulkrastu (Pēterupes) un Skultes draudzes mācītāja Ivo Pavloviča iniciatīvas, lai tādā veidā vēstītu par gaismu, kas pasaulē nākusi līdz ar Jēzu Kristu un darītu tās gaidīšanas laiku priecīgāku.

Pagājušajā gadā vainaga veidošanā piedalījās Skultes ev. lut. draudze, pagasta pārvalde, Skultes kultūras integrācijas centrs un vietējie iedzīvotāji, tā diametrs bija 21 metrs.
 
Vainaga centrā atrodas krustu krusts jeb, kā vēl to mēdz dēvēt, Māras krusts. Krustu krusts ir pasaules evaņģelizācijas simbols. Četri krusti simbolizē četrus evaņģēlijus un labo vēsti, kura tiek sludināta visā pasaulē – uz visām debess pusēm.

Arī šogad ikvienam ir iespēja piedalīties tā veidošanā un dekorēšanā! Vainagu būs iespēja aplūkot līdz Zvaigznes dienai - 6.janvārim.

Adventa vainags Skultee
« atpakaļ
Lielakais Adventa vainags_2012
Vainaga dekorēšana
Visi priecājas pie lielā Adventa vainaga
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »