2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Sākusies dokumentu pieņemšana studijām Lutera Akadēmijā

iesūtīts: 2014.07.15 11:37
No 15. - 18.jūlijam var iesniegt dokumentus studijām Lutera Akadēmijā 2014./2015.akadēmiskajā gadā divās valsts akreditētās bakalaura programmās - Teoloģijas un Baznīcas mūzikas.

Lutera Akadēmija aicina studēt ikvienu, kurš vēlas iegūt valsts atzītu augstākās izglītības diplomu un iegūt padziļinātas atbildes uz dzīves un ticības fundamentālajiem jautājumiem.

Akadēmiskā pētniecība tiek balstīta uz evaņģēlisko pasaules redzējumu un, atšķirībā no daudzām citām teoloģiskajām mācību iestādēm, netiek nošķirta vai konfrontēta ar kristīgo un luterisko tradīciju un Baznīcu, – tā ir integrēta lūgšanu dzīvē un dievkalpošanā. Katru vakaru akadēmijā notiek Vesperes pasniedzēju vadībā, bet piektdienu vakaros – dievkalpojums rektora, arhibīskapa Jāņa Vanaga vadībā.

Studiju process Lutera Akadēmijā attīsta pētniecības iemaņas un darbu ar tekstiem, kas var noderēt ikvienā citā akadēmiskās izglītības laukā. Akadēmijā padziļināti tiek apgūtas teoloģiskā angļu valoda un Jaunās Derības grieķu valoda. Lekcijas LA notiek vakaros (no 17:30 – 20:45) un, tādējādi, nepieciešamības gadījumā, ir iespējams savienot studijas ar darbu.

Baznīcas mūziķu programma sagatavo Baznīcas darbiniekus, kas mācītāja pārraudzībā vada un veido draudzes mūzikas dzīvi saskaņā ar savas Baznīcas mācību, prot vadīt kori un spēlēt mūzikas instrumentus, nodrošina dievkalpošanas norisēm nepieciešamo muzikāli liturģisko izveidojumu; izstrādā plānu muzikāli liturģiskā darba veidošanai un attīstīšanai. Šajā brīdī vairāk kā 500 Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas un Romas Katoļu draudzēs un arī ap 100 Latvijas Baptistu draudžu savienības draudzēs darbojas ērģelnieki un diriģenti. Līdz ar to šajā jomā var potenciāli veidoties ievērojami daudz darba vietu.

Pēc studijām Teoloģijas programmā  Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīca var piemērotus kandidātus aicināt garīdznieka vai kādā citā kalpošanā. Darba tirgū vajadzību pēc teoloģijas bakalauriem var salīdzināt ar situāciju citās humanitārajās zinātnēs – vēsturē, filozofijā, filoloģijā u.c. Kaut gan pašlaik Latvijā jauniešiem kopumā atrast darbu ir sarežģīti, augstākās izglītības diploms ievērojami palielina izredzes iegūt konkurētspējīgu nodarbinātību dažādās jomās. Turklāt, LA absolventi var turpināt studijas maģistratūrā un doktorantūrā un attīstīt akadēmiskās vai zinātniskās pētniecības karjeru.

Lutera Akadēmijā ir pieejama arī Draudžu darbinieku izglītības programma. Tā nav akreditēta programma, bet lieti noderēs ikvienam, kurš dažādos aicinājumos vēlas strādāt savas draudzes labā.

2014./2015.akadēmiskajam gadam noteiktā studiju maksa Teoloģijas un Baznīcas mūziķu programmā ir EUR 700 apmērā, bet Draudžu darbinieku izglītības programmā - EUR 100 gadā.

UZŅEMŠANAS NOTEIKUMUS lasīt šeit>

Dokumentus pieņem: LELB Virsvaldē Rīgā, M.Pils ielā 4, no 15.-18.jūlijam no plkst.10:00-17:00

 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »