2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Palīdzēsim Alojas dievnamam

iesūtīts: 2014.06.25 12:34
Latvijā šajā vasarā kristīgo pasākumu kalendārs ir gana pilns ar dažādiem interesantiem pasākumiem. Vērojamas arī idejas, kuras ir pilnīgi jaunas. Nepilnu mēnesi pirms Baznīcas Dienām, Ziemeļvidzemes pilsētā Alojā 4. , 5. un 6. jūlijā ārzemēs dzīvojošie latvieši pirmo reizi gatavojas realizēt projektu LET'S GO TO ALOJA. Lai arī latvju masu medijos vietām izskan domas, ka uz ārzemēm aizbraukušie ir zuduši Latvijai, Īrijas latvieši tā nebūt nedomā. It īpaši tā nedomā Īrijas kristieši, kuri ir galvenie šīs idejas autori.

Kad latvieši pēc Pirmā un Otrā pasaules kara devās trimdā, nonākot savās jaunajās mītnes zemēs, pirmais, kas tika darīts iecerētajā dzīvesvietā, tā noteikti bija baznīcas būve. Tikai pēc tam tika būvēti biedrību nami, bibliotēkas, citas latviešu sabiedrībai vajadzīgās ēkas.

No pēdējās emigrācijas kristiešu skatpunkta kā pirmo vajadzību, kas pamanīta, Alojā jāpalīdz atjaunot baznīcu. Lai savāktu līdzekļus Alojas luterāņu dievnama remontam, Alojā pilsētas svētkos jau no 4. jūlija notiks visdažādākās kristīgās aktivitātes. Internacionālā talka, kristīgās mūzikas koncerts, teātris, videoprojekcija, uguņošana. Jāpiebilst, ka ne tikai talka solās būt starptautiska, bet arī mūziķi, kuri ieradīsies Alojā, būs no daudzām valstīm un pat kontinentiem. Tā gan Alojas pilsētas svētki, gan draudzes dienas viena otru ļoti jauki papildinās.

Koncertā spēlēs gan pazīstami, gan mazāk zināmi mūziķi un grupas: Paradigm Worship (ASV), Kaspars Ezeriņš, Patrick Brandes (Nīderlande), The Sunshine Remedy (Beļģija); Gabriele Gvazdikaite (Lietuva), Jana Abzalone, Kirsika Māmegi (Igaunija), Valdis Indrišonoks, Lamma Band (Palestīna), “Atars un Kamielis”, “DJ Lite”, Maija Estere Rozenštoka. Kā dāvana pilsētai pašā vakarā būs zaļumballe ar pazīstamo Latvijas ansambli “Credo”. Vairāk par šiem mūziķiem no dažādām valstīm var uzzināt un viņus arī noklausīties pasākuma facebook profilā www.facebook.com/letsgotoaloja  

Pasākuma Let’s go to Aloja 14′  organizatori ir rezervējuši ziedojumu maksas tālruni  90067067, kurš darbosies visā Latvijā no 10. jūnija līdz 10. jūlijam. Maksa par zvanu 1,42 EUR. No ārvalstīm Alojas evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcas remontam iespējams ziedot, pārskaitot naudas līdzekļus draudzes kontā, kurš atrodams projekta mājaslapā www.letsgotoaloja.eu. Turpat foto galerijās var aplūkot baznīcu, kāda tā izskatās patlaban.

Pasākuma organizatori, aicina visus Latvijas kristiešus būt aktīviem. Gan atbraucot uz Aloju jau 4. jūlijā, dzīvojot kopā līdzpaņemtajās teltīs telšu pilsētiņā, vakarā un naktī slavējot Dieva mīlestību dievnamā, gan 5. jūlijā, piedaloties talkā, gan piedaloties koncertā. Šis varētu būt viens no tiem pasākumiem, kur gan patīkamais, gan lietderīgais apvienojas.

Pilnīgi iespējams, ka “Projekts ’15”, kurš arī notiks Alojā, jau būs laba tradīcija. Tam, protams, varētu būt jauni mērķi, jaunas un citas palīdzības iespējas.

PASĀKUMA PROGRAMMA

4. jūlijā
16:00 Atklāšana. Laukums Rīgas ielā 2.
17:00 Režisores un mācītājas Daces Priedes grāmatas prezentācija Alojas kultūras namā.
22:00 Slavēšanas vakars LELB luterāņu baznīcā – Kaspars Ezeriņš.

5. jūlijā
8:00 Labdarības tirdziņš Alojas tirgus laukumā.
10:00 Svētbrīdis Alojas luterāņu baznīcā.
10:30 Internacionālā talka
‍16:00 Kuldīgas Tautas teātra izrāde. Režisore Dace Priede. Laukums Rīgas ielā 2
‍19:00 Slavēšanas un pielūgsmes koncerts. Uguņošana.
‍Koncerta vadītājs – Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis.
Nakts zaļumballe ar ansambli “Credo”.

6. jūlijā
‍12:00 Noslēguma dievkalpojums.

Aloja_koncerta plakats

 

 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »