2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Gregorskolā sāksies apmācību kurss "Kristīga ģimene"

iesūtīts: 2014.03.17 19:55
Sākot ar 28.martu, Gregorskolā sāksies apmācību kurss "Kristīga ģimen"', ko Sv.Gregora Misijas centrs organizē sadarbībā ar Saldus Sv.Jāņa ev. lut. draudzi.

Kursa kopējais apjoms ir 3 nedēļas nogales, taču interesenti var piedalīties arī kādas konkrētas nedēļas nogales apmācībās.

Kursa lektori - māc.Guntis Apriķis un Elīna Apriķe.

‍Datumi un tēmas:

  • 28.-30.marts - Vīrieša un sievietes loma ģimenē

    Katrs mēs nākam no atšķirīgas vides, ar saviem uzskatiem par to, kādam ir jābūt vīrietim un sievietei un kāda ir viņu misija šajā pasaulē. Lai cik atšķirīgi arī nebūtu, vīrietis un sieviete veido kopību – laulību, un šajā kopībā viņi viens otram var kļūt vai nu par svētību, vai arī par iznīcību. Kā pirmais nosacījums, lai vīrietis un sieviete varētu īstenot savu misiju laulībā, ir sevis pilnveidošana vai garīgā pašizaugsme. No šī pirmā nosacījuma arī izriet visi pārējie vīrieša un sievietes būtības izpausmes veidi – vīrs / sieva; tēvs / māte, vecaistēvs / vecāmāte, krusttēvs / krustmāte, garīgais tēvs / garīgā māte.

  • 25.-27.aprīlis - Bērnu audzināšana

    Bērni ir Dieva dāvana mums – vecākiem. Dievs šo brīnumaino dāvanu nav dāvājis tikai ar vienu mērķi – lai mūs iepriecinātu. Viens no svarīgākajiem mērķiem ir, lai mēs veidotu attiecības, tādas attiecības, kas balstītas mīlestībā un ir progresējošas un spējīgas mainīties. Mainīties tādēļ, ka arī bērns pieaugot mainās ne tikai ārēji, bet arī viņa apkārtējā pasaules uztvere mainās. Dievs ir paredzējis ne tikai mīlēt un priecāties par šo dāvanu, bet arī rūpēties, audzināt un mācīt nospraust robežas. Šo principu mēs varam mācīties no mūsu Debesu Tēva, Viņš ne tikai mīl un priecājas par Saviem bērniem, bet arī audzina mūs un noliek kādas robežas, lai mēs varētu justies brīvi un tajā pat laikā arī pasargāti.

  • 23.-25.maijs - Ģimene draudzē un sabiedrībā

    Kāpēc es esmu draudzē, kāpēc mana ģimene ir draudzē? Tikai tāpēc, lai kaut ko saņemtu no Dieva? Jā, draudzes mērķis ir iet, darīt un dāvāt. Bet ja es esmu draudzē, tad tam ir jākļūst arī par manu un manas ģimenes mērķi, ja paši esat saņēmuši, tad ejiet un daliet to tālāk – „Eita un darait par mācekļiem!” (Mt.28:19a) Patiesībā – katrs draudzes loceklis nes atbildību par šo misiju mūsu sabiedrībā! Tātad katra ģimene draudzē ir aicināta uz kalpošanu! Katra kristīga ģimene sabiedrībā ir aicināta būt misionāla! 

Kursa ietvaros būs organizētas nodarbības lektoru vadībā, notiks kopīgas lūgšanas un Bībeles studijas, protams, būs arī būtiskais laiks dalībnieku sadraudzībai!

Dalības maksa: EUR 42.69 par nedēļas nogali (kursa izdevumi, dzīvošana, ēdināšana). 

Pieteikšanās līdz 21.martam.

Pieteikuma anketa un vairāk info www.gregors.lv
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »