2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Baltijas Jauniešu festivāls iedvesmo tūkstošiem jauniešu

iesūtīts: 2012.06.11 19:54
Sestdien, 9. jūnijā Rīgā notika Baltijas Jauniešu festivāls - lielākais ticību apliecinošas mūzikas festivāls Baltijā. Divu koncertu laikā Arēnā Rīga tas pulcēja turpat 20 000 jauniešus no 12 valstīm. Festivālā piedalījās tādas pasaulslavenas grupas kā Newsboys, Parachute Band, Maikls Smits, kā arī daudzi Latvijas un mūsu kaimiņvalstu mākslinieki. Jauniešus uzrunāja evaņģēlists Franklins Grehems, starptautiskās labdarības organizācijas „Samaritan’s Purse” un Billija Grehema Evaņģēliskās asociācijas (BGEA) vadītājs.

Festivālā uzstājās ASV kristīgās rokmūzikas megazvaigznes – grupa Newsboys, kura Rīgā viesojās savas pasaules turnejas „God’s Not Dead” ietvaros. Festivāla viesis bija arī Maikls Smits (Michael W. Smith), kura kontā ir ne tikai vairākas Grammy un Dove balvas, bet arī neskaitāmi apbalvojumi par pārdotākajiem albumiem mūzikas vēsturē. Uz Arēna Rīga skatuves kāpa arī Jaunzēlandes indie-rock zvaigznes Parachute Band, kas pateicoties savas mūzikas dažādībai un daudzajām pasaules tūrēm kļuvuši pazīstami gandrīz visos kontinentos. Tāpat festivālā piedalījās vairāki mūsu kaimiņvalstu mūziķi – Rebeka Kontus (Igaunija), grupas Flammo (Igaunija), Gyvai (Lietuva) un Patlis Band (Baltkrievija). Latviju festivālā pārstāvēja grupas Vēstniecība, Ex Animo un Valdis Indrišonoks. Festivālā piedalījās arī 450 dalībnieku liels jauniešu koris no dažādām Latvijas draudzēm.

Baltijas Jauniešu festivāls bija bezmaksas, un visas sēdvietas Arēnā Rīga uz abiem festivāla pasākumiem bija iepriekš rezervētas pilnībā. Aptuveni 8000 festivāla apmeklētāji ieradās Rīgā organizētās grupās gan no Lietuvas un Igaunijas, gan no citām Latvijas pilsētām ar vairāk kā 200 autobusiem. Vairāk kā 9 000 individuālās sēdvietas uz festivālu tika rezervētas festivāla mājaslapā, kur tika reģistrēti pieteikumi no 12 dažādām valstīm. Abu Baltijas Jauniešu festivāla koncertu laikā Arēnu Rīga apmeklēja vairāk kā 19 000 cilvēku.

Festivālu rīkoja Baltijas valstu baznīcas sadarbībā ar Billija Grehema Evaņģēlisko asociāciju (BGEA) no ASV. Asociācijai ir daudzu gadu pieredze šādu festivālu organizēšanā ASV un Kanādā, bet festivāls Rīgā bija pirmais BGEA rīkotais jauniešu mūzikas festivāls Eiropā. Festivāla galvenais mērķis bija iepazīstināt jauniešus ar pozitīvu vēsti par cerību, kas balstīta vēsturiskās kristīgās vērtībās, kā arī rosināt pozitīvas pārmaiņas daudzu jauniešu dzīvēs.

Festivāla organizēšanā bija iesaistītas vairāk kā 300 draudzes no Latvijas, kā arī baznīcas no Lietuvas un Igaunijas. Festivālā ar uzrunām piedalījās arī Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji – Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kā arī Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, kurš ir Baltijas Jauniešu festivāla rīcības komitejas priekšsēdētājs. Festivāla sagatavošanā un norisē piedalījās vairāk kā 1200 brīvprātīgo jauniešu no Latvijas draudzēm.

Festivāla auditoriju Arēnā Rīga uzrunāja Franklins Grehems, BGEA un labdarības organizācijas „Samaritan’s Purse” prezidents un izpilddirektors. 30 gadu laikā Franklins Grehems ir uzrunājis vairāk kā 7 miljonus cilvēku visā pasaulē, un Arēnā Rīga viņš aicināja sekot Kristum arī Baltijas valstu jauniešus.

Baltijas Jauniešu festivāla fotogalerija: http://www.flickr.com/photos/bildinsh/sets/72157630031531591/

Tuvāka informācija:
Ivars Kupcis
Tālr. 66 015 021, mob. 29266134
e-pasts: ivars@byf2012.lv
Festivāla mājaslapa:
WWW.BYF2012.LV

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »