2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Izdota pirmā grāmata sērijā "Luterisms jautājumos un atbildēs"

iesūtīts: 2014.12.22 23:58
Luterisma Mantojuma Fonds šajos Kristus dzimšanas svētkos izdod jaunu grāmatu “Luterisms jautājumos un atbildēs”. Šajā grāmatā ir aplūkota luteriskā mācība, mantojums un vēsture. Tā ir domāta cilvēkiem, kas visu mūžu ir bijuši luterāņi un meklē papildus informāciju vai ātru atsauci par savu baznīcas mācību un vēsturi.

Tāpat šī grāmata noderēs cilvēkiem, kuri neko nezin vai ir tikko saskārušies ar luterisko baznīcu un mēģina izprast tās vēsturi un mantojumu.

Grāmatā ir lietoti  dažādi simboli, zīmējumi un tekstu rāmji, lai lasītājs varētu labāk uztvert un apgūt informāciju. Tāpēc grāmata būs neatsverams palīgs iesvētes mācības procesā. Kā zināms, mūsu baznīcā arvien trūkst mācību līdzekļi konfirmandu apmācībā un šī grāmata, kaut nedaudz, tomēr aizpildīs šo tukšumu.

Nākošajā gadā fonds ir paredzējis izdot vēl divas grāmatas šajā sērijā “Luterisms jautājumos un atbildēs”. Proti, “Svētā Kristība” un “Svētais Vakarēdiens”. Kā jau apraksta nosaukumi, šīs grāmatas īpašu uzmanību pievērsīs Kristībai un Vakarēdienam. Kā zināms, iesvētes mācības galvenie mērķi ir sagatavot cilvēku Kristībai un pirmajai Svētā Vakarēdiena saņemšanai. Līdz ar to konfirmandu apmācības procesā galvenā uzmanība arvien tiek pievērsta šiem diviem luteriskās baznīcas sakramentiem. Pabeidzot iesvētes mācības kursu, cilvēks var daudz ko vēl nezināt un nesaprast par dažādiem ticības jautājumiem, taču tam ir skaidri jāapzinās, jāsaprot un jāapliecina kādus lielus un varenus darbus trīsvienīgais Dievs dara Kristībā un Vakarēdienā, lai cilvēku glābtu un ievestu mūžībā. Arī šīs divas grāmatas ir veidotas “lasītājam draudzīgi”, lai ikviens varētu pēc iespējas vienkāršāk un uzskatāmāk apgūt luteriskās baznīcas mācību un vēsturi.

Grāmata “Luterisms jautājumos un atbildēs”, līdzīgi kā pārējās fonda izdotās grāmatas, ir iegādājama  kristīgajos grāmatu veikalos IHTIS un AMNIS, kā arī lielākajos grāmatu veikalu tīklos JĀNIS ROZE, JUMAVA, VALTERS un RAPA. Un, protams, arī draudžu grāmatu galdos.

Grāmatas cena, iegādājoties fonda birojā, ir EUR 5.00.

Vaks gramatai Luterisms jautajumos un atbildes 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »