2024. gada 28. marts
Vārda dienas: Gunta, Ginta, Gunda

DIENAS LOZUNGS

Pieminamus Viņš darījis Savus brīnumus, žēlīgs un žēlsirdīgs Kungs.
Ps 111:4

Viridum – Zaļā ceturtdiena

Rītā: 2Moz 30:22–31; Jk 5:13–16; Mk 6:7–13

Vakarā: 1Moz 14:18–19; 1Kor 11:20–29; Jņ 13:1–15
Ps 116:1–2, 12–19; 2Moz 12:1–14; 1Kor 11:23–26; Jņ 13:1–17, 31b–35

Krāsa: balta

Taisnīgums paaugstina tautu, ik ciltij nes negodu grēks.
Sak 14:34

Jēzus, kā ieradis, devās uz Olīvkalnu, un arī mācekļi viņam sekoja. Un, tajā vietā nonācis, viņš tiem sacīja:
"Lūdziet Dievu, ka jūs nekrītat kārdināšanā." Lk 22:39–40

Rdz 2:10–18
1Kor 10:14–17, 11:27–32
Mk 14:12–25

lasīt vairāk >

Iznācis jauns žurnāla "Kas mūs vieno?" numurs

iesūtīts: 2014.01.15 19:14
Uz 2014. gada Lūgšanu nedēļu par kristiešu vienotību iznācis jauns žurnāla „Kas mūs vieno?” numurs, šoreiz beidzamais, jo žurnāls savu ceļu ir nogājis.

Desmit gadu laikā Dievs dāvājis iespēju līdzdarboties un radīt divpadsmit tematiskus izdevumus. Žurnāls ir kalpojis, lai palīdzētu piepildīties Jēzus lūgšana „Lai visi būtu viens!” un tas ir iespējams tikai ieejot aizvien dziļāk Jēzus noslēpumā, par to ir šis numurs un žurnāla pielikums.  

Žurnālā līdz šim runāts par dažādām ar vienotību saistītām tēmām, izņemot vienu, tik būtisku – Dievgaldu, jo kā gan vārdi spēj aprakstīt to, kas ir noslēpums. Kā teicis Pols Kutirjē: „Mēs pieskaramies ārkārtīgi asam kristiešu sadalītības punktam. Tā ir drāma, kas tik traģiski tiek izdzīvota starpkonfesionālo tikšanos laikā. (..) un, lūk, lai pielūgtu  Kristu Viņa Mīlestības kulminācijas brīdī, vajag šķirties...” Līdz ar to rodas jautājums – vai Dievgalds ir kristiešu vienības vai sašķeltības zīme? Par to mudinās domāt šis žurnāla numurs. Zīmīgi, ka šīs Lūgšanu nedēļas tēma ir Pāvila sauciens: „Vai tad Kristus būtu dalīts?" (1Kor 1:4–13). Kādā no meditācijām par Dievgalda tēmu ir šādi vārdi: „Mīliet viens otru tā, kā Es esmu jūs mīlējis. Tā ir dziļākā būtība it visam. Mīliet. Mīliet viens otru. Lūdzu.”

Žurnālā arī atskats uz iepriekšējo numuru tematiem un īpašā dāvana – iespēja baudīt krāsainus attēlus, gan jaunus, gan tos, kas citos numuros bijuši melnbaltā izpildījumā, jo Dieva pasaule ir krāsaina un, kā teicis Akvīnas Toms pašā dzīves nobeigumā: "Viss ir pavisam savādāk..."

Vēl žurnālā par izsalkušajiem, kurus Dievs piepilda, par mācekļiem ceļā uz Emmausu un Dieva atklāšanos laužot maizi. Vēlreiz būs iespēja būt kopā ar Olivjē Klemānu viņa nopietnajās pārdomās par vienotības tēmu „Mēs sadalījām Tavas drēbes” un iedziļināties attēlā, kuru Dievs dāvāja tieši šim numuram. Noslēgumā Kjāras Lubikas atgādinājums nebaidīties atdot visu vienotības dēļ. Vēl arī stāsti no dzīves, jo dzīve izgaismo patiesību, un pasakas – ne velti Jēzus daudz runāja līdzībās.

Vēl viena dāvana – šim žurnāla numuram ir pielikums ar nosaukumu „Vienotība dzimst no Mīlestības”, kas mudinās ieklausīties, kā Jēzus lūgšana: „Lai visi būtu viens!” ir sadzirdama tieši šodien, jo Dievs ir dzīvs, Viņš turpina runāt un rīkoties. Pielikumā ir iespēja lasīt daļu no Dieva vēstījumiem tieši par vienotības tēmu, kurus pierakstījusi Vassula Rīdena un kas visi kopā ir apkopoti ar nosaukumu „Patiesa dzīve Dievā”. Lai palīdzētu katram pašam atrast atbildi uz jautājumu, vai iespējams, ka Dievs turpina runāt arī 21.gadsimtā, pielikumā ir fragmenti no teologa Nila Kristiana Hvidta grāmatas „Kristīgā pravietošana. Postbibliskā tradīcija”, kuras pamatā ir viņa doktora disertācija par šo tematu. N.K.Hvidts izvēlējies kā kristīgās pravietošanas piemēru 21.gadsimtā apskatīt tieši Vassulas Rīdenas pieredzi un salīdzinājis to ar citu gadsimtu mistiķiem.

Žurnāla moto kopš pirmā numura ir bijusi Pola Kutirjē lūgšana: „Kungs Jēzu, mēs Tevi lūdzam par kristiešu vienotību, tādu, kā Tu to vēlies un ar līdzekļiem, kādiem Tu vēlies.” Ir labi ik pa brīdim sev pavaicāt, vai gadījumā tomēr nevēlos vienotību pēc sava prāta, saviem šībrīža uzskatiem, vai esmu gatavs nostāties Dieva priekšā un pazemīgi uzklausīt Dieva balsi, lai redzētu, kurp Svētais Gars vada šodien.

Žurnāla mājaslapa www.kasmusvieno.lv  turpinās darboties.

Sadaļā Lasījumi ir lūgšanām ērti lietojami Bībeles teksti 2014. gada Lūgšanu nedēļai.

Žurnāls, tāpat kā iepriekš, tiek izplatīts bez maksas. To var saņemt fotosalonā „Retrofoto” Rīgā, 11.novembra krastmalā 29 (http://retrofoto.weebly.com/)
Informācija par izplatīšanu: kasmusvieno@hotmail.com

Novēlot katram lasītājam aizvien dziļāk ieiet Jēzus noslēpumā, pateicībā visiem, kas bijuši līdzdalīgi žurnāla veidošanā un izplatīšanā un pāri visam – Dievam, visas iedvesmas avotam,

Anda Done,
„Kas mūs vieno?” sagatavotāja


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »