2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Grupai „Jorspeis“ jauns Ziemassvētku dziesmu albums „Arvien tuvāk“

iesūtīts: 2013.12.24 10:00
Gada nogalē grupa „Jorspeis“ saviem klausītājiem sarūpējusi jaunu Ziemassvētku dziesmu albumu „Arvien tuvāk“, kurā iekļautas ne tikai pašu mūziķu rakstītās oriģinālkompozīcijas, bet arī pazīstamas svētku himnas un melodijas jaunās aranžijās.

Albumā skan grupas mūziķu sacerētās dziesmas „Arvien tuvāk“, „Kristāli“ un citas  kompozīcijas, kuru radīšanā piedalījies mūziķis Jānis Strapcāns („Intro“, „Priecīgus Ziemassvētkus“), kā arī tādas pazīstamas svētku himnas kā „Debess pulks dzied apstarots“, „Ne šūpulī greznā“, „Jūs, ticīgie, nāciet“ un citas. Diskā iekļauta arī dziesma „Zvaigžņu lietus“ ar dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem un „Jorspeis“ dalībnieces Lindas Seļavas-Prindules mūziku.

„Albuma dziesmas krātas lēnām, pārdomāti un ilgākā laika posmā. Lai arī oriģināldziesmas sacerētas no 2007.-2012.gadam un līdz šim jau vairākkārt izskanējušas koncertos, pilna diska formātā tās līdz šim netika izdotas. Šogad šīm svētku noskaņas dziesmām pievienojušās arī gadsimtiem ilgi dziedātās un visā pasaulē iepazītās Ziemassvētku himnas jaunā skanējumā,“ atklāja grupas „Jorspeis“ dalībnieki. „Novēlam, lai šī mūzika sniedz to, ko Ziemassvētkos nevar sniegt rotājumi, dāvanas un svētku ēdiens,“ uzsvēra mūziķi.

Ierakstā „Arvien tuvāk“ piedalījušies nevien „Jorspeis“ dalībnieki Māris Prindulis, Linda Seļava-Prindule, Jolanta Kanašķe, bet arī daudzi Latvijā pazīstami mūziķi – ģitārists Kaspars Zemītis, saksofonists Artis Gāga, Jānis Strapcāns, basģitārists Norberts Skraucis, bundzinieki Artis Orubs, Miķelis Vīte, multi-instrumentālists Migels Hernandezs Giraldi, koris „Mūza“ un daudzi citi.

Dziesmas ierakstītas grupas „Jorspeis“ studijā. Albuma producenti ir grupas „Jorspeis“ dibinātāji – Māris un Linda Prinduļi, par skaņu un albuma māsteru rūpējās Armands Treilihs. „Arvien tuvāk“ dziesmas jau šobrīd iespējams iegādāties digitāli grupas interneta mājas lapā www.jorspeis.com, kā arī no 14. decembra albums būs pieejams diska formātā tirdzniecības vietās.

Albuma dziesmas iespējams nosklausīties šeit: http://jorspeis.bandcamp.com/. Plašāk par jauno albumu un grupas koncertiem – „Jorspeis“ mājas lapā, www.jorspeis.com.

Papildu informācijai: Māris Prindulis, tālr. 22186842

« atpakaļ
Linda un Māris Prinduļi
  
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »