atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Ecehiels
Viridis
Iesūtīts: 2007.02.19 16:55:00
Daudziem patīk atsaukties uz bībeli, bet ne katrs to ir lasījis. Cilvēk, ja Tu esi lasījis, apskaidro manas smadzenes, lūdzu!
Uz šo jautājumu man neviens līdz šim sakarīgi nav spējis atbildēt...

Kas ir rakstīts Ecehiela grāmatā? Nē - burtus es redzu, bet jēga līdz manīm tā īsti nenonāk. Man tā grāmata lasās kā pirms n gadsimtiem rakstīts fantastikas romāns par to, kā citplanētieši iekaro zemi un pakļauj tautu, padarot ļautiņus par saviem kalpiem. Man ļoti patīk tās iekšējās kārtības instrukcijas un higienas normas apkalpojošam personālam...

Ir kādam viedoklis, ko tas viss nozīmē?
AutorsZiņas teksts
Viridis
# Iesūtīts: 2007.02.20 11:08:44
Nu kaut vai šitas:
21 Kad tie gāja, gāja arī riteņi, kad tie stāvēja, tad stāvēja arī riteņi; kad tie pacēlās no zemes, tad pacēlās līdzi arī riteņi, jo dzīvo radījumu gars mājoja riteņos.
22 Pār dzīvo radījumu galvām bija it kā debess izplatījums, kā brīnišķīgi mirdzošs kalna kristāls; tas bija augstu izplests pār viņu galvām.
23 Zem debess izplatījuma viņu spārni bija līmeniski taisni izplesti viens pret otru, katram divi; ar pārējiem diviem tie apsedza katrs savu ķermeni.
24 Un es dzirdēju viņu spārnu švīkoņu, tā bija kā lielu ūdeņu krākšana, kā Visuvarenā pērkona rūkšana; kad tie kustējās, tā bija kā kara nometnes dunoņa, kad tie apstājās, tad tie ļengani nolaida savus spārnus.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.02.20 14:17:05
Nu... tas ir tas kā Ecehielam parādījās Dievs. Nu puiss ar afigenno iztēli, tad nu arī Dievs parādījās afigenna prikolīgā formātā. To jau mēs nezinām kā Dievs rēgojās. Nezkamdēļ tu nebrīnies, kad šis degošā krūmā parādās. Nu manuprāt tik pat fantastisks skats.
A kazi Ecehiels raksta n-tajos līmeņos, un kam ir dots, tas saredz šajā liecībā ko stipri simbolisku... Bet nebaidies, ja nesaproti sho vietu, par to tevi netiesās.
Bet vispār Ecehiels afigenna foršs pravietis, tālāk kad lasa, tad ir inčīgi, man patīk.
Viridis
# Iesūtīts: 2007.02.20 14:42:43
Nē - par krūmu es nebrīnos, jo tas cik necik atbilst parasta cilvēka iztēlei, bet tādi tehniski lidaparāta apraksti... Ar iztēli tikai to izskaidrot būtu paviršība.

Un tad vēl tie apraksti par Kungu kas dzīvo lielā māja un pasūta katru dienu gaļu ar sāli, ko pienes kalpi specapģērbos... Nu nez nez...

Bet man laikam ir dots kas cits - es visur saskatu tehniskas detaļas

Mūsu izvešanas divdesmit piektajā gadā gada sākuma mēneša desmitajā dienā, četrpadsmitajā gadā pēc Jeruzālemes pilsētas ieņemšanas, nāca Tā Kunga roka pār mani un aizveda mani turp.
2 Viņš aizveda mani dievišķā parādībā Israēla zemē un nolika mani uz ļoti augsta kalna, kura dienvidus pusē bija pilsētai līdzīgs celtņu kopums.
... tad viņi tur staigā un mēra ar koku to ēku...
Viņš mani noveda pie vārtiem, kas ir uz rītu pusi.
2 Un redzi, Israēla Dieva godība parādījās pēkšņi no rītu puses ar stipru troksni kā lielu ūdeņu krākšana, un zeme atmirdzēja no Viņa godības.
3 Šī parādība bija tāda pati kā tā, ko es redzēju, kad Viņš nāca iznīcināt pilsētu, parādība, ko es ieraudzīju, bija tā pati parādība, ko es redzēju pie Ķebaras upes, un es nokritu uz sava vaiga.
4 Tā Kunga godība ienāca Templī pa vārtiem, kas ir uz rītu pusi,
5 un tad Gara spēks pacēla mani uz augšu un ienesa mani iekšējā pagalmā. Un redzi, Templis bija Tā Kunga godības pilns.
6 Es dzirdēju, ka kāds mani no Tempļa uzrunāja, un redzēju, ka tas pats vīrs stāvēja pie manis.


Kas tas par vīru, kas viņu vadā un stāsta?
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.02.21 15:37:49
Visvienkāršāk būtu domāt,ka kāds no eņģeļiem. Par pārējo vēsture klusē vai vienkārši nerunā.
Ķeceris [195.13.216.10]
# Iesūtīts: 2007.02.23 12:41:15
Viridis
Jāatzīst, ka arī man, lasot šo debesu parādības aprakstu, nāk prātā līdzīgas domas.
Kāpēc gan Dievs, kas radījis pasauļu pasaules, nevarētu būt pieļāvis arī kādas citas civilizācijas pārstāvju ierašanos uz Zemes? Vai varbūt pat ceļojumu laikā?... (Jo tur aprakstītās būtnes nemaz neizskatās pēc zaļiem marsiešiem ar tievām roķelēm...)
nepastāvīgais [81.198.129.114]
# Iesūtīts: 2007.02.23 14:54:27
Ķeceris
Kur Tu ņēmi, ka Dievs radījis "pasauļu pasaules"?
Ķeceris [195.13.216.10]
# Iesūtīts: 2007.02.23 15:47:55
nepastāvīgais ,
Vai tad Tu domā, ka Dievs radīja tikai šo mūsu mazo Zemīti, bet visu pārējo izplatījumu - kāds cits?...
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.02.24 10:58:12
Principā, ja mēs runājam par Dievu, kādu to pazīst kristīgie, tad Viņš ir "visu redzamo un neredzamo (lietu) Radītājs" (factor.. visibilium omnium et invisibilium). Varbūt ir arī radījis citaspasaules, tikai par to nekas īsti nav zināms. Tiksim debesīs, redzēsim.
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 83 , pavisam kopa bijuši: 3923