atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem No politeisma līdz monoteismam,no monoteisma,līdz duālismam.
Sandis
Iesūtīts: 2008.06.18 20:46:26
Piektā Mozus 7:3-4
Tev arī nebūs ar tām sadarboties;savas meitas tev nebūs dot viņu dēliem,un tev nebūs viņu meitas ņemt saviem dēliem.
Jo tās novērsīs tavu dēlus no Manis,ka tie kalpos svešiem dieviem,un tā Kunga bardzība varētu pret jums iedegties un jūs piepešu iznīcināt.

Lūk,interesants moments`...ka tie kalpos svešiem dieviem`
Dievs parego kalpošanu svešiem dieviem ta,it kā,bez viņa būs vēl kāds,dotajā gadījumā,kādi daudzskaitlī.

Monoteistiska viendievība paredz politeisku daudzdievību.

Jūsu viedoklis,par to,kā monoteistiska viendievība paredz politeisku daudzdievību.
Tas būtu aptuveni tas pats,ka nākotnē paredzēt sevis daudzveidīgu interpretāciju.Es būšu,mēs.Es nebūšu viens,mūsu būs vairāki.

Vai Piektā Mozus monoteistiska viendievība paredz sevis dualizēšanos tālā nākotnē?
Vai monoteistiska viendievība,ir monoteistiska viendievība priekš ēbrejiem,bet citām kultūrām ir savas dievības.Kas neizslēdz daudzdievības un Elohim ēbrejus brīdina,ka Elohim,ir konkurenti?
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.18 20:50:35
Varbūt skan absurdi,bet velk uz konkurenci pārlaicīgajā sektorā,kur Elohim,apzin sīvu konkurenci pār tiesībām cilvēkam būt likumu devējs.
Kāpēc gan Elohim paredz ēbrejiem politeismu,ja vien Elohim 1)sevi nevairos,izpratnē par sevi.2)saskarsies ar konkurenci kosmopolitisma ērā.
didzis
# Iesūtīts: 2008.06.19 09:17:09
Vai drīzāk šeit nav Dieva tautas izredzētība un Viņa rūpes par tautas svētuma saglabāšanu?, jo "..pestīšana nāk no jūdiem..". Vai cilvēks spēj izmantot savu brīvību un negrēkot?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.06.19 09:36:55
Drīzāk jau tas bija brīdinājums no visādām viltus mācībām un pseidodieviem. Ar lailo burtu Dievs ir viens, bet ar mazo ir daudzi dievi. :-)
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.19 20:45:24
KarotesNav,tu esi ideālists.Tāpēc spried,kā ideālists.
Nekādā ziņā neuzskati,ka ceņšos tevi aizvainot.Tas ir objektīvi.
Manuprāt,politeisms,kā pārvaldes sitēma sevi izsmēla.Tā,manuprāt,nosprieda senās pasaules priesterība.Kas ir nepieciešmas,kad pārvaldes sistēma sevi izsmeļ?Ir nepieciešama restrukturizācija.Pāreja no politeisma un monoteismu.Pārvaldes mehānisma centralizēšana un priesteru klanu apvienošana koolīcijā.
Tāpēc tev nebūs turēt citus dievus manā priekšā.tagad,es esmu viens monoteisks viendievīgs simbols.Citi dievi,ir sveši dievi.Es viņus neatzīstu.Tātad,neatzīsti arī tu.
Nav izslēdzams,ka politesims sevi izsmēla,tik cik priesteru klani nespēja savstarpēji vienoties pārvaldes principu regulešanā un uzturēšanā.Attiecīgi,tautai,kas sekoja politeisma kursu nokļuva priesteru klanu starpugunīs.Kas negatīvi atsaucās uz pārvaldes mehānismu.Tātad,arī cieta valsts modelis,kuru plosīja priesteru klani.Tātad,cieta valst politiskais,ekonomiskais,sociālais u.c sektors.
Koolīcija,ir objektīvs ceļš.Priesteru klani apvienojas zem viendievīga,monoteiska Dieva.Savā starpā sadalot krēslus un pienākumus.
Īsi ieskicēju savu domu.
Jā,o,ki.Tīri materiālistisks viedoklis,bet visi jau nevar būt ideālisti.vai ne
lamby [81.198.232.197]
# Iesūtīts: 2008.06.19 21:16:58
taa ir loti musdieniga modelja adapteshana.
ko nozimee politeisms kaa parvaldes sistema?
Reali cilvekam ir vajadziba, problema, vinsh zin - shis un shis dievinsh atbild, jaaizchapo uz vinja templi. gribas bernu - aizsutu sievu uz auglibas dievietes templi u.tt. Senos laikos cilveki arii nebija mulki - nevareja but taa, ka nebija kada atbildigaa par kadu sferuu.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.19 22:54:24
lamby [81.198.232.197],klausies vēl viena tēze.nepopulāra tēze.Vai tu vari iedomāties antīkajā pasaulē analogiju mūsdienu banku sistēmai?
Faraonu kapenes
Tā teikt.Priesteru klani dārglietas un zeltu Faraonu kapenēs atliek uz nedienām.Kad iekšpolitiskais stāvoklis spiež,atrok,izņem un laiž apritē dārglietas un zeltu+paralēli tiek atspēlēts Faraona kults tautas priekšā.Tā teikt.Dzīvā Dieva dēls ir pelnījis būt apglabāts zeltā un viņu aizkapa dzīvē pavada no zelta darināti dieviņi.Kad situācija spiež,atrok,dieviņus pārkausē un laiž apritē,vai izlej citam dzīvā Dieva dēlam aizkapa pavadoņus.
nedaudz paironizēju,atvainojos.

Bet,jā.Redz,tās religijas ir kāras uz to naudiņu.Bet kur naudiņa,tur politika.faktiski,politika,ir dēļ naudiņas,nevis naudiņa dēļ politikas.Analogija ar mūsdienu pāvestības klaniem.
Ja ir interese izlasi Otrā Mozus 35,kur Mozus no ēbreju tautas izņēma sākumkapitālu jūdaisma projektam,kuru dasni noziedoja Ēgiptieši,tātad ēgiptes priesteru mafija.Atceries Dievs nocietināja ēfiptiešu sirdis un tie ēbrejiem saziedoja dārglietas.Tā teikt,sākumkapitālu jūdaisma projektam.Pēcāk,elohims Mozus šo kapitālu no ēbreju tautas izņēma un Āronu,kas izlēja ēbrejiem zelta teļu iecēla par priesteri.Šķiet abi bija no Leviju cilts.Tās pašas cilts,kas pēc tam ieņēmo dominējošu statusu ēbreju garīgajā hierarhijā.
Ir tādas aizdomas,ka neredzamā roka,kas izveda ēbrejus no Ēgiptes paslēpās Levija cilts pakājē un tālāk deva ukazus ēbreju dzīvei.Arī tos,kurus ēbreju līderīši parego mesiju ēras sākumā.neba ēbreju priesterīšu bija uz prātu padumji.
Faktiski,tas ir alternatīvs variants Ēgiptes religiskai sistēmai.Koolīcija sprieda tā.A uzcepsim ka mēs jūdaisma projektiņu.Mums te ap Ēgipti politiskā situācija nestadiba.kaimiņi pieņemas spēkā gan politiski,gan ekonomiski,gan militāri.tas ir tikai laika jautājums.Ir nepieciešama "OPERACIJA I"
Bet "OPERACIJA I"ir nepieciešamas trulas radības,bioroboti,kurus vadīt ar neredzamu roku uz apsolītajām zemēm.Te tad pa ķērienam patrāpījās semīti,kuru jaundzimušos pēc tam apgraizot astotajā dienā vadīsim pēc sava prāta un gribas.
Kurš te aizskāra sazvērestības teoriju un pasaules aizkulisi?
Nē,es tikai dzenu muļķi,bet ēbreji tik žēlabaini gaudo.Ai ai ai,cik mēs esam cietuši.
A,bet protams.Astotajā dzīves dienā tāds šoks zīdainim uz kā minimums nedēļu.Biorobotu armija gatava.
īsi ieskicējot.Bioroboti ar laiku izklīda.Uzdevums.Asimilēties citās tautās.Citu tautu dievus nepieņemt.Lasīt toru.Visi goji ir suņi.Mēs esam izredzēti.Mums ir īpaša misija.
Piektā Mozus"Bet tā zeme uz kuru tu dodies pāri,lai to iegūtu īpašumā"
Bet kā iegūt zemes īpašumā?
Piektā Mozus 7.
Īsi un kodolīgi
Faktiski,ēgiptes priesteru klani izstrādāja grandiozu globala mēroga plānu.Visi zem vienas saules,zem vienas dievības,zem vienas sistēmas,zem vienas neredzamas rokas.kad situācija saāsinas,atrisinājums ir tikai viens`Beij Židov"jeb`Sit žīdus"
Uz kādu laiku iestājas miers un taisnība uzgavilē.Labai ir vinējis slikto
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.19 23:09:40
lamby [81.198.232.197],a kāpēc tu domā bija nepieciešams nacisma projekts?Divi pamatuzdevumi.Izklīdušos ēbrejus sadrūzmēt nelielā ēbreiskā čupiņā kuru tagad sauc par Izrēlu,tik cik asimilācija noritējusi veiksmīgi.Otrs,diskreditēt slāvu un āru simbolus,kas čumēt čumēja nacisma ideologijā.Tātad,ietērp negatīvā asociācijā.Atņemt pēdējos grammus brīvības,jo runa tak iet par Elohim pretiniekiem.
Bet Elohim pret pretiniekiem bez kompromisa.Postīt citu tautu svētvietas un altārus.Ar ko jāsaprot,simbolika un tradīcijas.
Otrā Mozus.
Bet nevajag apvainoties uz Elohim,kas ir un paliek instruments.
Bet ne visi to ir gatavi atzīt.Bet atmoda ir tuvu.
lamby [81.198.232.197]
# Iesūtīts: 2008.06.19 23:52:08
Sandis, teorijas jau var buvet pec analogijas ar musdienam par seno Egipti cik uziet. Es tomer ieteiktu palasit kadu nopietnaku akademiskaku gramatu par senas Egiptes religiju - zinu, ka Latvijaa nekas parak nopietns varetu arii neatrasties (tipa Religion in Ancient Egypt for dummies vai religija drevnego Egipta za 90 minut droshi ka bus). Amazonee var nopirkt arii gramatas par pienemamu cenu - uzraksti, kuraa valodaa lasi, varu ieteikt autorus.
Balss
# Iesūtīts: 2008.06.20 01:39:35
a_masiks
bet kā īstenībā darīsi -mumsīm pofig!"

Kāpēc tu tēlo muļķi? Ja NEBŪTU uzlikta šī zīme, varētu pārmest Dievm pofigismu, bet zīme ir. Tā nozīmē - neej tur! Tur tev draud nāve!
Bet - tu esi tikpat brīvs kā es - pēc manas līdzības radītais... Man sāpēs sirds, ja tu iesi bojā, tāpēc es tevi brīdinu, ka TUR draud briesmas.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.06.20 06:33:19
lamby [81.198.232.197],vai tu tiešām domā,ka akadēmiskās grāmatās būs izliktas Ēgiptes religiskās virtuves nianses,kas kompromitētu Ēgiptes religisko virtuvi?
Tas ir naivi,goda vārds.
Vai tu pats netver,ka Ēgiptes religiskā virtuve,ir paslēpta aiz zelta maskas.
Kompromāts uz Ēgiptes religisko sistēmu,ir kompromāts uz jūdaismu un uz kristietību,kā minimums.Veselas sistēmas krahs un totāls haoss pasaulē.Tāpēc Vatikāns miermīlīgi sadzīvoja ar nacistiem.Tāpēc,ka nacisms,tas ir projekts,ar konkrētu mērķi un uzdevumu,bet Vatikānam rokas ir sasietas.Un jūdaismam rokas ir sasietas.Nekod rokā,kas baro.Elementārs princips.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.06.20 09:14:30

Ir arī teikts, ka Dievs ir Alfa un Omega, visa Sākums un Gals, "bez Viņa nekas nav radies, kas ir radies".
Te vairs nepaliek vieta citiem dieviem, kuri būtu vienlīdzīgi ar Dievu.
Tāpēc, loģiski, ka tie citi dievi ir tikai tādi otrās šķiras. Kā sengrieķu Olimpa dievi - pat Zevs tur ir radīts un nav visu cēloņu cēlonis.
didzis
# Iesūtīts: 2008.06.20 10:16:41
Sandi , man tomēr gribas pajautāt, kā tas nākas, ka latvieši, no mazas kājas iet vai nu pa kristietības vai pa elkdievības ceļu, pa to ceļu, ko noteic, vai atļauj viņu vecāki.
Un jautājums, kur šeit ir mono un politeisms? Pat, ja Dievs visas dieveklības ir pasludinājis ārpus konkurences, tad, kādēļ Vīņš tos nav iznīcinājis, kā tas tika izdarīts ar daudzām tautām un valstīm VD?
S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.20 11:48:07
a_masiks
par baušļiem tā domā vairākums neticīgu cilvēku, arī zināma daļa ticīgo - tie ir aizliegums, ierobežojums.
bet pasaki, masik, kuru no baušļiem Tev ir grūtības ievērot? un kurš no baušļiem tavuprāt ir nevajadzīgs cilvēkam?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.20 12:17:19
a_masiks, vispār ja tā iedziļinās... un pārfrāzē neticīgo valodā tad

1ais bauslis runā par Vienu realitāti, vienotu likumu kopu, vienu racionālu visumu - tas ir, zinātniskā metodoloģija būtībā balstās šajā bauslī - akli pieņemot no novērojumiem ka VISS visums ir racionāls, racionāli aprakstāms un saprotams ar racionālo cilvēka saprātu, citādi ir bezjēdzīgi pati zinātne un censties meklēt vienojošo un aprakstošos meta-likumus pasaulei!
Tas būtu tā, ka ja zinātnieki izdomātu citu fiziku un to sāktu bīdīt ar tādu pašu sparu, tad viņi pārkāptu šo bausli...
Tā teikt - Patiesība ir VIENA! Un intuitīvi tu to pats pakļaujies, kad tu spried par zinātni, tad kā savu tu adoptē tikai vienu teorijas inetrpretāciju... Sevi identificē tikai ar vienu "skolu"... un tas cilvēkam ir intuitīvi iebūvēts, ka patiesība ir viena... nevis daudzas!

2ais bauslis runā par šā pirmsākuma autoritāti... tas ir - neapšaubi to!

3ais bauslis faktiski (ja iedziļinās tā VD interpretācijās) aicina cilvēku pievērsties savai garīgajai izaugsmei ne tikai vairot savu laicīgo labklājību

Tas tā - es tev patulkoju tev saprotamā valodā... protams teistiem šīe 3 baušļi ko vairāk izsaka!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.20 12:34:54
a_masiks, galvenais jau tas, ka tie nebij galīga "djerevņa"

Galu galā mums te ar jums - neticīgajiem - ir jāsadzīvo. Ij dažreiz nākas kaut kā nebūt sarūmēties uz vienas laivas
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.06.20 14:44:34
Ja nav tāda baušļa: "Tev nebūs izvarot!" Tad, ko?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.20 14:48:32
A kaapeec ne? Ja taa buus patiesiiba, tad vinjas apsaubiisana novediis pie vinjas atpakalj.

Redz, ja apšauba patiesību, parasti autobuss notriec
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.20 14:51:28
a_masiks, visādi autobusi gadās! tas tā atkarībā no tā kur esi šaubu brīdī, vai ceļa malā vai krustojuma vidū!
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.06.20 14:53:43
Autobuss, autobuss iebrauc manā dārzā kluss, izbraukā man burkānus, tomātus un... ehh tas viss par to, ka es ignorēju patiesību...
TasPats [212.93.97.166]
# Iesūtīts: 2008.06.20 22:53:04
...ir arī mikroautobusi.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 145 , pavisam kopa bijuši: 10477