atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Rekolekcijas ar t. Lorensu Frīmani OSB "Kristīgā meditācija - dziļāka garīgā prakse"
Kundali
Iesūtīts: 2008.05.27 10:39:51
Sestdien un svētdien 7. - 8. jūnijā Bruknā.

Pasaules Kristīgās meditācijas kustības vadītājs tēvs Lorenss Frīmans OSB šogad viesosies Latvijā.

Sestdien un svētdien 7. - 8. jūnijā viņš vadīs rekolekcijas „Kristīgā meditācija – dziļāka garīgā prakse” Bruknas pilī netālu no Bauskas.

Kristīgā meditācija ir senā lūgšanas prakse, kuru uz rietumiem ir atnesis sv. Jānis Kassiāns (5.gs.). Austrumu baznīcā tā ir pazīstama ka isihasms vai Jēzus lūgšana.

Bruknas pils klusumā kopā ar t. Lorensu rekolekcijas dalībnieki varēs gremdēties sava sirds klusumā, kur atklājas „Jēzus, miera Dievs” (Vissv. Jēzus Vārda litānija).

Mīļi gaidīti visu konfesiju pārstāvji.

Rekolekciju sākums ir sestdien 7. jūnijā plkst. 10:00.

Dalībmaksa – Ls 25, - (ir iekļauta ēdināšana un nakšņošana). Līdzi ir jāņem gultas veļa (segas un spilveni ir uz vietas).

Lūdzu piesakieties laicīgi (līdz 1. jūnijam), jo vietu skaits ir ierobežots un mums ir jāsagādā pārtika.

Bruknas pils atrodas ap 60 km no Rīgas
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
Kundali
# Labojis Kundali: 2008.05.27 10:40:55
Meditācija ir laba lieta, bet jāievēro, ka ne visas " meditācijas tehnikas" nes labumu. Kristīgo meditāciju pats esmu praktizējis.

Skatoties iepriekšējo diskusiju par griešanos pie dziedniekiem, lūgšana un meditācija varētu būt laba alternatīva. Atceros sava paziņas stāstīto (dzērājs ar 30 gadu stāžu) - kādu vakaru viņš izgāja ārā, nometā uz lauku ceļa zemē un sāka kaismīgi lūgties, lai Dievs atbrīvo no dzeršanas posta. Kopš tā laika vairs nedzer.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.27 11:01:35
Hmmm... zināms bajāns! Pareizticīgie par to īpaši fano! Doktrīna saistīta ar teozisu (cilvēka Dievišķošanu)... nu un ar attiecīgi visām no tā izrietošajām filosofiskajām sekām etc. etc. etc.! Man gan likās ka šamā prakse par dogmu tapa kaut kādā pacmitajā gadsimtā, bet nu jā... iespējams, ka pati prakse bij stipri agrāka!

Luterismā sveša prakse!
Kundali
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:13:09
Luterisms tāda "pašķidra" reliģija vien ir, tapēc ka viss "nopietnais" izmests laukā.Pat klosteru luterāņiem nav.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:16:22
Kundali, tur tā bēda, ka Luterismā izmests viss nenopietnais, ko cilvēki paši sev iecēluši par kaut ko nopietnu. Cilvēkiem vienmēr šķiet, ka viņu radītais un izdomātais ir nopietns, bet Dieva Radītais un Izdomātais ir tā... figņa

Protams, tu drīxti palikt pie savas pārliecības! Es palieku pie savējās! Cilvēkiem patīk māžoties ar neskaidrām lietām, jo tad viņi var sajusties gudri un vareni, jo neskaidrās lietās ir daduz brīvu vietu, kur savu fantāziju satūcīt, un tad neskaidrā lieta kļūst šķietami skaidra un cilvēks sajūtās ko lielu izdarījis.
Bet ar tādām skaidrām lietām, kā Dieva pestīšana, pavēles, likumi - tur cilvēks nevar izcelties... tur Dievs jau ir pastrādājis, tamdēļ cilvēkam šķiet visai garlaicīgas šādas Dieva radītas lietas...
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:23:48
Kundali
paldies par info.
Mulders
varbūt pirms izsaki savu spriedumu par kaut ko, aizej un paskaties, kas tas ir.
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:31:40
šāda informācija no Kundali šķiet aizdomīga , ka tik viņš kaut ko pa savam nesarīko
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:36:54
Briinumsons
Aha, Briinumsons aizbrauks ar savu paladzinju un kuvieri un skat - priekshaa Kandaliins ar savu ommmmm....
sicilia
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:38:18
Da miers tauta Kundalīnis to nospēris no draugiem.lv, kur organizātori to ievietojuši
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:38:42
S.R. tā jau tā lieta, ka es zinu kas ir isihasms un teozis! Nevar jau pārmest, tā ir austrumu tradīcija, austrumu misticisms... Bet es uzskatu, pirms cilvēks ķerās klāt mistiskajam un neizzināmajam, derētu tikt skaidrībā ar izzināmo un skaidro... savu pestīšanu! Taču, kad cilvēks ir nonācis stāvoklī, ka viņš netic Evanģēlijam un viņu sagrābj šaubas par savu pestīšanu, viņš dabīgi kļūst atvērts mistiskiem pārdzīvojumiem, kas dod viņam svarīguma ilūziju, dod tādu kā "krutuma" sajūtu, ka es tagad būšu dikti garīgs, un protams, ir daudz un dažādas apziņas alternatīvo stāvokļu tehnikas izstrādātas...v ienas ir Hariku trakošana, citas ir mirīgākas - meditatīvas Pareizticīgo šīs lūgšnas... bet visas tās lokās ap cilvēka pašvērtību, cilvēka mēģinājumiem pašam tuvoties Dievam pa kaut kādiem saviem ceļiem, atmetot tos dārgumus un dāvanas un veidus ko pats Dievs ir iestādījis!
Šādas meditācijas parastajos lajos rada to sapņaino skatījumu tālumā uz to tālo Horizontu, kur Ararats ir redzams, un kāds Vecajs tev stāsta par šo kalnu un stāsta, kā pareizi elpot, ko darīt, kā meditēt, lai sasniegtu šo Araratu... un tu tici, ka viņš nāk bezmazvai no paša Dieva tuvuma... un skatoties tālumā tu nepamani, ka pats Kungs stāv tev blakus un sniedz savu Vārdu, Sakramentus, Žēlastību tepat tavā necienīgajā miteklī... kur ceļa putekļi zobos griežas, kur pasaule pati ir iezagusies tavā mājā un dvēselē... Bet meš visi sapņojam par Araratiem... un nepamanām, ka Kalns sen jau pie mums pats ir atnācis!

BET... ja šādas rekolekcijas palīdz kādam nākt pie Kristus, saprast Kristu un labāk uz Kristu ticēt, tad kas es tāds, lai jums Kristu laupītu!
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:43:22
Mulders
Mulder, vai tu uzskati, ka kristiiga meditaacija nepastav?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.27 11:46:12
Donačka, nē... kas tad ir lūgšana, ja ne saruna un meditācija ar Dievu Svētajā Garā?

Es par to isihasma dogmu un teozisu, kas mums Luterāņiem ir svešs, tamdēļ ikdienā jau mūsējie to nemaz nezin, ka Pareizticībā tādas doktrīnas pastāv!
Teozis tas ir cilvēka Dievišķošana! Radikālie šo doktrīnu aizstāvji par centrālo Rakstu notikumu uzskata Apskaidrošanas Kalnu nevis Krustu! Tas ir tas, pret ko es uzstāju... ka tad, kad dziļi aiziet šajās lietās un sāk uz tām koncentrēties, var pazaudēt Krustu!
Pasaulē ir daudz un dažādi ceļi, kas aizved prom no Kristus Krusta... līdz ar to no pestīšanas!
BET... mana piebilde tamdēļ paliek spēkā - JA dajebkas jūs ved PIE Krusta, tad kā teicu - kas es tāds, lai traucētu!
sicilia
# Iesūtīts: 2008.05.27 12:00:21
Mulders
Donačka, nē... kas tad ir lūgšana, ja ne saruna un meditācija ar Dievu Svētajā Garā?

Tieši tā meditācija ir lūgšana... un es nesaprotu ko tu cepies un ņemies.... vai esi mēģinājis pārdomāt elementārus vārdus - Dievs ļauj man kļūt par instrumentu Tavās rokās. izbaudot un pārdomājot katru vārdu, lēni elpojot? Kad māsas man to meditatīvo deju nodarbībās klosterī to mācīja darīt es domāju, ka tas ir sviesc... bet, kad tu to dari, kad patiešām to sāc pārdomāt, tad izveidojas tāda pasakaina saikne ar Dievu, tāds miers, tāda fantastiska sajūta....

jebkura lūgšana var būt kā meditācija un kas tur slikts?
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.27 12:04:33
Mulders
manuprāt, Tavas raizes ir nevietā. Tu vienkārši uz visu, kas notiek katoļu baznīcā skaties ar neuzticību un aizdomām. diemžēl...
Rakstu centrā ir Viss Jēzus! gan tas, kurš tiek apskadrots, gan tas , kurš cieš par mūsu grēkiem uz Krusta un augšāmceļas mūžīgai dzīvei. Visa pilnība - nevajag viņu dalīt!
Kundali
# Iesūtīts: 2008.05.27 12:07:24
Var pieminēt arī "sūfiju" ekstātiskās dejas, tā saucamos " virpuļojušos dervišus" (bija arī Latvijā) kuri dejas laikā iegūst ekstātisku savienību ar Dievišķo.
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.27 13:14:23
Kundali
Vai tu arii virpuljo?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.27 13:18:21
Ctulhu, krusta teoloģiju! Studē!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.27 13:22:22
Ctulhu, tu dikti daudz uzdod jautājumus un sagaidi atbildes. Taču jebkura atbilde kas tev pasniegta neko tevī nemaina. Kā arī, ja tu saņem gatavas atbildes, tu pats sev laupi iespēju līdz tām nonākt pastāvīgi!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.27 13:26:07
Ctulhu, fīča tāda, ka man reti kad interesē ateistu atbildes, un reti kad tās ir jaunas... Atbildes, kas ir jaunas un nekad nedzirdētas, maina! Bet pagaidām tādas nav dzirdētas! Varbūt tāpēc, ka es neuzdodu jautājumus, kuri man interesētu pa īstam!

Ja pavērosi, tad tu "Muldersu" neredzēsi ateistu forumos... un viens iemesls ir tāds, ka man maz interesē ateista pasaules uzskats, jo esmu to atzinis par nederīgu un aplamu!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.27 13:35:21
Ctulhu, es saku, ka pagaidām ateisms man vienkārši neinteresē. Man neinteresē arī klasiskā mūzika, tas nenozīmē, ka es to esmu izpratis!

Taču, ja tu esi izpratis krisitetību, tad kamdēļ turpini uzdot jautājumus uz kuriem atbildes zin ikviens, kas tikai sācis izprast kristietību!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.05.27 13:48:39
Ctulhu
1. Tā ir mērķauditorija, potenciālie kristieši. :-) Pie kam īstu ateistu tur daudz nava, lielākoties tradicionālisti.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 43 , pavisam kopa bijuši: 8583