atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem veiksmīga biznesa noslēpumi
Ingars
Iesūtīts: 2008.04.29 22:11:08
Tātad sakarā ar augstajām cenām un zemajām algām Latvijā masu medijos ir izskanējuši tādi apgalvojumi, kā - nevar pacelt algas, jo ir zema darbinieku produktivitāte.

gribētos uzdot cienījamajiem biznesmeņiem un citiem lieliem šiškām jautājumus:
tātad visās Rietumeiropas valstīs cilvēki ir čaklāki un produktīvāki?
un kāpēc ir tā, ka Latvijā cilvēkam jāraujas melnās miesās lai pabarotu ģimeni, ta vēl jūs iedzīvojaties uz darbinieku tiesību rēķina, bet aizbraucot uz ārvalstīm tie paši darbinieki ar to pašu produktivitāti pelna trīsreiz vairāk - kā tad tā?
vai nav tā, ka nemaksājat pienācīgas algas, lai paši varētu krutāk dzīvot nahaļavu?
LAtvijā biznesa ētika ir šāda - nospļauties par klientiem, galvenais panākt lai viņi maksā pēc iespējas vairāk. Nav nozīmes kvalitātei, bet viss ir orientēts nevis uz to, lai cilvēkiem palīdzētu, bet lai uzņēmējs gūtu lielāku peļņu. Reizēm gadās arī pa ceļam uzlabot pakalpojumu un preču kvalitāti, taču mērķis nav sabiedrības labklājība bet peļņa
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 22:28:14
tās nu gan ir muļķības, nevajag spriest pēc vienas kategorijas cilvēkiem par visu nāciju. Latvieši kā tauta ir ļoti strādīgi un uzcītīgi, vismaz lielākā daļa. Sečkotāji un sliņķi ir bijuši vienmēr un visur, bet es runāju par to ekonomiski aktīvo cilvēku daļu, kuri tiešām rubī fišku - viņus tak čakarē tā kā mazos ežus.

Es esmu elektriķis un pašlaik strādāju Rīgas hesā. Pagaidām par algu nesūdzos, Latvenergo ir ok, bet es runāju par daudzām citām firmām, tik kāš naudu un neko jēdzīgu nedod ne strādniekam ne patērētājam.

UN tici man - LV ir ļoti daudz cilvēku kuri grib un var kvalitatīvi strādāt, to pierāda atzinīgs novērtējums kad latvieši strādā ārvalstīs.

Visa ekonomika balstās uz strādniekiem, inženieriem un citiem speciālistiem, taču krējumu allaž nosmeļ tie šiškas, kas paši neko reālu sabiedrībai nedod, tik audzē savus vēderus uz pārējo iedzīvotāju rēķina
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 22:30:21
Kvalitaate eiropaa ir daudz zemaakaa liimenii, jo vajadziigi tempi.


nu vot - vēl jo vairāk, kā nav kauna mūsējiem darba devējiem vēl sūdzēties, latvieši strādā labāk, bet saņem mazāku algu par haļavšķikiem rietumniekiem
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:17:32
aivis
A vot zinu gan ko runāju, jo redzu kas reāli apkārt notiek. Viss ir balstīts pirmkārt uz lielāku peļņu, i piekāst par to, vai kāds labums būs citiem cilvēkiem.

Tu nu gan vecīt spried mani pat nepazīdams, laikam akls esi, ja neredzi, ka krējumu laiza pārsvarā tie, kuri krāpjas un ir par gļēvu lai godīgi nopelnītu. Kā tu zini, ka neko nedaru? Da vot pateicu tev ko daru, i vēl arī mācos un daudzi tādi ir Latvijā - spējīgi talantīgi, čakli, bet ir lūk tie krējumlaižas, kas uzsēdušies visiem uz kakla. Vot tādi kā es reāli arī kustina Latvijas ekonomiku, ne jau tie, kuri sēž augstos amatos un gudri muld.

a komunisms vispār ir mēsls pēdējais, jo patiesībā tur ar tas pats vien bij- viena saujiņa šišku, kas dzīvo uz citu sviedriem.

Un strādnieku nesamaksātās algas ir Tam Kungam redzamas, Viņš redz visu to netaisnību, kas notiek virs zemes, kad cilvēki viens otru apspiež. Te nav runas par to, ka kāds tik sūkstās un neko nedara, bet gan par pacietības mēra zušanu no tiem, kuri dara un strādā, bet cits viņu darba augļus nahaļavu piesavinās - vot par ko i runa
andris
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:37:00
nevar viennozīmīgi pateikt par visu darba tirgu.
Bet Latvijā ir jūtama stipra tendence - no klientiem noslaukt pēc iespējas vairāk un strādniekiem maksāt pēc iespējas mazāk.
Citās valstīs ir labāka situācija, jo:
1 - vienotība - nemaksāsi - neviens nestrādās un visas nozares firmas bankrotēs (tautas mentalitāte nav tik pazemīga kā latviešiem)
2 - valsts domā par tautu - minimālā alga ir noteikta tāda lai cilvēks ar to varētu normāli dzīvot un nodokļu politika nav tāda ka maksājot nodokļus no pilnas algas firmas bakrotētu.
3 - daudz mazākam % strādnieku sēz iekšā velniņš "ka tik kaut ko nospert un apcakarēt".
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:39:25
Komunisms bij tikai ilūzija - cilvēku sabiedrībā šitā sistēma nestrādā, jo cilvēks maita sliņķis ira, tāpat vienā vai otrā sistēmā kāds negodīgi iedzīvojas, cits netaisni cieš, bet visi tie lozungi ir tikai tukši vārdi.

Pameklē un aslīdzini - atradīsi daudzas līdzības komunismam ar kapitālismu (es runāju nevis par tīri ideoloģiju, bet kā tās lietas reāli notiekās)
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:41:26
andris
Galvenā problēma ir attieksme. Uz ko centrējamies - uz panākumiem vai uz jēgu? Ja tiecamies pēc viena, otrs jāupurē
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:41:48
Biznesmenis neesmu, par visām jomām daudz ko nezinu, taču viedoklis ir

Ingar, atvaino, fakti rāda, ka vai nu latviešu super-strādīgums ir pagātnes teika vai arī tā vairs nav taisnība.
Starp jaunajiem nenormāli modē ir karjerisms. Daudzmaz varu spriest, ir saskare. Personīgā attīstība daudziem diemžēl notiek haotiski atbilstoši karjeras iespējām, un par profesionalitāti tur pat īsti vairs nav runas.
Ārzemnieki, vismaz Eiropā un ASV, man šķiet, ir apmēram tik pat čakli, slinki un protoši kā mūsējie. Latvieši, kas brauc strādāt uz ārzemēm, ir īpaši motivēti, jo 1) tāds ir mērķis - nopelnīt, 2) ārzemnieki ir zem lupas un žēlastība nav, 3) svešā vidē citu nav ko darīt, 4)...

Ingar, Tu apsūdzi biznesa īpašniekus un vadītājus. Kaut kur Tev ir taisnība, taču nemet visus vienā katlā. Tici uz vārda, vadīt biznesu nav viegli. Tur ir reāla atbildība par daudziem cilvēkiem un līdz ar to viņu ģimenēm.

Kāpēc ārzemēs pelna vairāk? Ekonomiskā situācija, valsts ražošanas potenciāls, importa-eksporta starpība un viss kaut kas cits. LV valdības mīkstčaulība EU politiķu priekšā, personīgā mantkārība ārzemju kapitāla priekšā un simts un viens citi iemesli - tas nosaka to, kas ar mums notiek.

Tāču mums būs lūgt par mūsu vadītājiem, gan valsts, gan darbā, un nevis apsūdzēt.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:43:03
Mārtiņš
Pilnībā tev piekrītu
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:47:22
Vispār baigais štrunts, lai jauna ģimene uzsāktu dzīvi, viņiem jāiejūdzas miljons kredītos, jo normāli neko nevar iegādāties, pat ja tu tiešām esi labs speciālists kādā nozarē
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:48:20
aivis
eh, da labi, ir jau tev ar tasinība daudzās lietās. Nevar jau tā viennozīmīgi spriest par visu
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:56:01
Ingars
Galvenā problēma ir attieksme. Uz ko centrējamies - uz panākumiem vai uz jēgu? Ja tiecamies pēc viena, otrs jāupurē

Senos laikos un vēl nesenā pagātnē pie mums veidojās daudzi mazie uzņēmumi, kur īpašnieks=vadītājs=galvenais speciālists. Tie bija orientēti uz ideju. Globalizācijas ar visām tās sekām dēļ mazie uzņēmumi arvien vairāk spiesti pārdoties vai vienkārši netur konkurences slogu.
Tāpēc es cenšos pārtiku iepirkt piemājas veikaliņā nevis Maximā, ciktāl tas iespējams.
Lielie starptautiskie uzņēmumi darbiniekiem sniedz gan labumus, gan sliktumus (tas laikam atkarīgs no katra konkrētā gadījuma). Tie, kuros ir labi apstākļi, dod iespēju izpausties gan darbarūķiem, gan arī sliņķiem veģetēt.
Vienīgais efektīvais un vienlaikus pieņemamais veids kā globāli mainīt attieksmi laikam ir visu cilvēku patiesa pievēršanās Dievam.
Ingars
# Labojis Ingars: 2008.04.29 23:57:50
Aivi
A vot negribu iziet uz panākumiem, bet uz jēgu. daru to, kas ir mans aicinājums. Bet ideja jau bij tāda, esmu pat piehaltūrējis, taču viss, kā tu zini prasa savus upurus un tad ir jāizvērtē - kas ir svarīgāks. Piemērs - ģimene vai karjera? vai varbūt meklēt zelta vidusceļu?
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.04.29 23:58:06
aivis
kaapeec netaisi savu elektrikju brigaadi, ?
Kaut vai LV , anglijaa?
Nopelniisi vairaak

Un kas strādās HESā? Bulgāri, rumāņi un moldāvi?
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.04.30 00:00:09
aivis
kaapeec netaisi savu elektrikju brigaadi, ?

Kas būs, ka visi taisīs brigādes? Kā, atvaino, sūda brigāde var nodrošināt nomālu ekipējumu, instrumentus, garantijas klientam, prof. izaugsmi utt.? Par to jūs brigadieri nedomājat - tur arī ir ļoti būtiski aizmetņi Ingara pārmetumie biznesmeņiem. Brigāde nav tas pats kas mazais uzņēmums.
Un tās celtnieku brigādes, kas maina klientus ar argumentu "a tu man nepatīc un citi maksā vairāk" nav nekāds čakluma paraugs.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.30 00:13:16
Vot vot - visi grib būt priekšnieki, bet kādam tāču arī jāražo
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.30 00:15:15
sabiedrībā vispār ir tāda nelāga tendence - visi grib vieglu naudu pelnīt sēžot birojā, bet kas tad notiek - trūkst skolotāju, mediķu, inženieru, nav kas reālo ekonomiku bīda, ir tikai mākoņu stumdītāji
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.30 00:30:13
Ir valstis, kurās sociālisms tīri normāli vēl šodien darbojas - Dānija piemēram.

aivis
Labāk dzīvot ar jēgu, nekā ar miljonu bankā un tukšumu sirdī.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.30 00:30:43
aivis
un ko darīsi ar to naudu? Kur grūdīsi?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.30 00:33:36
Latvijā vienkārši nav normālas sociālisma partijas, bet tikai komunisti ar saskalotām smadzenēm un tas Padomju savienības sociālisms bij totāls štrunts, padģelka, slēptasi kapitālisms, sistēma uz meliem un ilūzijām būvēta.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.30 00:37:27
Un kapitālismam ir viens būtisks trūkums - tiklīdz cilvēkam ir dota liela brīvība, viņš ir kā no ķēdes norāvies un galugalā iejūdzās citā verdzībā. Piemēram ASV esot tā, ka ja tu esi kādā noteiktā sabiedriskā stāvoklī, tad tev obligāti jādzīvo pēc tiem principiem, jābūt atbilstošai mašīnai, mājai - ņem kredītus, plēsies pušu, bet tev jābūt tādiem kā pārējam baram, citādi dzīvu apēdīs un izēdīs, izturēsies kā pret mēslu. Lūk tā arī ir verdzība
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 122 , pavisam kopa bijuši: 33446