atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem LELB cittautiešu elektorāts
Ervīns
Iesūtīts: 2008.03.28 12:30:21
Jautājums ir šāds:
ir sastopāmi pareiztīcīgie latvieši, RKB arī Sv. Mises arī notiek gan latviešu, gan krievu, gan poļu utt valodās. PB un RKB ir universālas baznīcas, jo piesaista dažādu tautību cilvēkus.
A kas notiek LELB? Varbūt ir laiks LELBam padomāt, kā piesaistīt baznīcai krievus un citu tautu ļaudis? Jo pats J.Vanags teica, ka latvieši nav pārāk reliģiozi un uz baznīcu cītīgi neiet, tāpēc svētdienas Dievkalpojumos apmēklē labi ka daži procenti no reģistrētiem lutertīcīgiem.
AutorsZiņas teksts
Ervīns
# Iesūtīts: 2008.03.28 12:31:13
nu lūdzu....
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.28 12:32:12
Ervīns, nu piemēram A.Bite ir mācītājs arī Krievu luterāņu draudzē! Un pie viņa notiek arī krieviem katehēzes!
Bet uzstādījums pareizs!
Ervīns
# Iesūtīts: 2008.03.28 12:35:39
Nu cik man ir zināms Rīgā eksistē 1 krievu luterāņu draudze, gribētos uzzināt to locekļu skaitu, jā kāds zin....
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.28 12:37:26
Pareizticība jau arī ir nacionāls pasākums, tamdēļ visai naivi cerēt, ka nacionālistiski noskaņots krievs pierakstīsies zem Luterisma! UN nevar jau kritizēt, galu galā tā bij Pareizticība kas pret Mongoļu Islāmu kāvās un uzvarēja...
Ervīns
# Iesūtīts: 2008.03.28 12:40:34
Tomēr daudzie parakstas zem RKB...ļoti daudzie...
Ervīns
# Iesūtīts: 2008.03.28 12:43:11
Zinu daudzus kas pārgāja no pareiztīcības pie babtistiem vai pentakostiem...
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.28 12:46:20
Ervīns, nu jāprasa katram pašam...

Ij tā teikt "Re-Misija" jau ir visai jauns pasākums LELBam

Kā arī Luteriskais uzstādījums ir - Dieva Vārds un Dievs pats uztur un veido savu draudzi. LELB nemēģina ar moderniem PRiem un modernām metodēm ļaužus pievilkt. Baptisti tomēr un Pentakosti ir "modernāki" savā ārējā formā... Cilvēks tur jūtās "komfortablāk". Pentakosti arī dāvā endorfīnus...

Savukārt RKB un Pareizticīgajiem ir arī tas ārējās formas krāšņums, kas pievelk estētus un cilvēkus, kas garīgumu meklē ārējajās izpausmēs... (Šeit es nesaku, ka viņiem nekā garīga nav)
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.03.28 17:09:42
Luterāņiem lielāka loma sprediķim un ja Bībeles lasījumus var nolasīt un lūgšanas nosaistīt, tad ar baudāma sprediķa teikšanu ir grūtāk.
Tomēr man liekas , ka vismaz katrs trešais mācītājs varētu piemācoties terminus arī pateikt sprediķi krieviski.

Katoļi ir nedaudz aizrāvušies ar poļu valodu. Neproporcionāli daudz Dievkalpojumu poliski. Kaut gan poļu nemaz tik daudz nav.
Un iemesls tam ir tas , ka daudzi priesteri savu izglītību ieguvuši Polijā vai ir mācījušies no grāmatām poliski.
Teofans
# Iesūtīts: 2008.03.28 17:19:45
Pareizticība NAV krievu reloģija, tik krievi to prihvatizējuši . Bet, protams, Latvijas krieviem būs grūti iestāstīt, ka tas tā ir. Daudzās valstīs Pareizticīgo Baznīca ir ļoti daudzskaitlīga un, dabiski, vietējā valodā runājoša - angļu, grieķu, gruzīnu, armēņu, bulgāru utt.
" Savukārt RKB un Pareizticīgajiem ir arī tas ārējās formas krāšņums, kas pievelk estētus un cilvēkus, kas garīgumu meklē ārējajās izpausmēs..." - nepiekritīšu Mulderam, reducējot tikai uz šo. Miesā dzīvojot, ir tikai DABISKI, ka arī ar miesā satveramām lietām ticība tiek bagātināta - vīraka smaržu, svecēm, svētbildēm utt. Var veikt eksperimentu - izvadājiet kādu bērnu bez iepriekšējas ticības pieredzes pa dažādiem dievnamiem - baptistu (kur varbūt pat krusta nav), vasarsvētku, katoļu, luterāņu, pareizticīgo u.c. - un pavaicājiet, kur viņam labāk patika. Nav grūti uzminēt, kur, - tur, kur ir kur "acis piesiet" un tas nemaz nav slikti, ne?

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 61 , pavisam kopa bijuši: 33924