atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem krusta zīmes spēks?
andris
Iesūtīts: 2008.02.04 00:37:35
no mācītāja dzirdēts par ekspermentu:
traukā ielej ūdeni,
paņem paraugu, paliek zem mikroskopa un redz ka tas ir pilns ar baktērijām.
traukam pārmet krustu
paņem otru paraugu, paliek zem mikroskopa un baktērijas ir pazudušas.
tas tika stāstīts ar lielu pārliecību un uzsvērts krusta zīmes spēks.
gribēju zināt vai tauta dzirdējusi kaut ko tamlīdzīgu?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 12:49:33
jā, labi, tikai uz tā nevajadzētu balstīt teoloģiju
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 12:52:10
Neticu!

Pieņemu ka mūsu tautietis Ctulhu šo experimentu varētu izveikt laboratoriski! Dodu 99% garantīju, ka baktērijas kā būs tā būs!
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 12:56:02
tas tāpēc, ka nepareizas lietas tiek lietotas nepareiziem nolūkiem - kur bībelē rakstīts, ka krusts iznīcina slimības pats par sevi??? Krusta zīme ir liecība par Jēzus uzvaru pār grēku, kāds tur sakars ar baktērijām?
Balss
# Iesūtīts: 2008.02.04 12:57:15
Dzirdēts jau ir. Mūsu zinātnieki ateisti šādu eksperimentu rezultātus noliedz. Domāju, ka formāla krusta zīmes mešana, droši vien, neko nedotu. Ne jau rituāls ko dod. Kopā ar patiesu lūgšanu varētu arī būt - ir dzirdēts par šādiem eksperimentiem, piem., par sēklu dīgšanu: trīs maisi. Vienu nolamā ar rupjāko matu, par otru priesteris aizlūdz, trešajam nedara neko - tā teikt, kontrolei. Kā jau varat iedomāties: no pirmā aug nīkulīgi, no otrā - raženi, no trešā - normāli.
Bet - es tikai atstāstu. Klāt neesmu bijusi.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 12:59:27
Ingars, jūdi meklē zīmes un grieķi gudrību, bet nekāda cita zīme kā Jonas zīme viņiem netiks dota!

Kad cilvēkam nepietiek ar Jēzu Kristu krustā sisto, viņš sāk meklēt citus dievus... sevī, savā spēkā...

Ja krusta zīmei ir kāds spēks, tad ne vairāk un ne mazāk kā no Dieva... tamdēļ krusta zīme Ctulhu rokās būs roku vicināšana nekas vairāk!
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 13:00:41
brīnumi nenotiek uz pasūtījuma un visas lūgšanas netiek uzklausītas, galugalā Dievs nav nekāda laboratorijas žurka, ar kuru var taisīt eksperimentus. Ko Dievs saka, tas notiek, bet ja DIevs ko nesaka, tas nenotiek
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 13:05:41
un tieši šādā veidā rodas sektas, kad paņem vienu elementu un to liek priekšā kā kaut ko īpašu - kaut tā būtu ticība, bet ticība pati par sevi taču nav nekas, pat ja mēs ticētu uz Jēzu Kristu, bet tā dod to, ko IDevs ir teicis un tikai tādēļ, ka DIevs tā grib, tikai tādēļ ticība uz Jēzu Kristu dod to ko tā dod, ne jau pati par sevi.

Tas pats arī par Svētā Gara dāvanām. Kamēr galvenais ir DIeva vārds un tā mērķis - pestīšana un Dieva pagodināšana, tikmēr viss ir kārtībā, bet tiklīdz mēs izceļam dāvanas, kā kaut ko īpašu, tad sākas maldi. Piemēram katoļu baznīcas ir pina ar šādām muļķībām un pagāniskām māņticībām - ikonām, svētbildēm, rožkroņiem, svētajiem ūdeņiem, relikvijām un vēl nez ko
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 13:12:45
Ingars, nebūs tik vienkārši...

Lieta var būt svēta un ar spēku apveltīta vienā kontextā un bez spēka un pat kaitīga citā! Labs piemērs (reti kurš kristietis to zin) ir Rakstu piemērs par čūsku tuxnesī!

4 Moz 21:
8 Un Tas Kungs sacīja uz Mozu : "Darini sev čūskas tēlu un liec to par zīmi; un katrs, kas sakosts un to uzlūkos, tas dzīvos."
9 Un Mozus izveidoja vara čūsku, un viņš to uzcēla par zīmi. Un notika, ja čūska kādu sakoda, tad tas uzlūkoja vara čūsku un palika dzīvs.


2 Ķēn 18:
3 Un viņš darīja to, kas bija taisnīgs Tā Kunga acīs , it visu gluži tā, kā viņa ciltstēvs Dāvids bija darījis.
4 Viņš nopostīja augstieņu svētnīcas, un viņš salauza elku stabus, nocirta elku kokus un sadragāja vara čūsku, kuru Mozus bija darinājis, līdz tam laikam Israēla bērni bija tai kvēpinājuši, un viņi to sauca par Nehuštanu.

Redzi... ne ka priekšmetam pašam ir spēks... bet spēks nāk no Dieva bet apgrēcība no cilvēkiem! Dievs vienu skulptūru var apveltīt ar dzīvību dodošu spēku, bet cilvēki var to padarīt par pazudinošu elku tēlu!
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 13:20:17
Bet par to jau es runāju - šī rakstuvieta, ko tu citēji, tajā ir paša Dieva apsolījums, kas nav ne par vienu ikonu, vismaz bībelē neko tādu neesmu lasījis, un arī neviens pravietis man nav teicis, ka no kādas katoļu ikonas vai relikvijas nāktu svētums. Bībelē gan bij minēti gadījumi, par drēbēm, par derības šķirstu, par traukiem, altāri un upuriem, taču tam visam klāt bij DIeva pavēle un apsolījums, kā trūkst katoļiem. vēl varētu būt kāda mūsdienu pravieša vai apustuļa drēbes vai personīgās lietas, kuras būtu svētas līdz ar to svētumu, kas Kristus dēļ ir cilvēkā. Viss atkarājas nevis no priekšmeta, bet gan no tā KO DIEVS TEICA. Ja Viņš saka ka uzlūkojot vara čūsku tiekam glābti, tad tas tā ir nevis, ka vēršam ticību uz vara čūsku, bet uz Dieva teikto - Viņš tā teica un tā arī notiek
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.02.04 13:28:52
Ingars, tu pareizi esi sapratis... vismaz man tā šķiet.

Pasaulē visādas čudas notiek, a kurš pie tām vainīgs, par to vēl var diskutēt katrā konkrētā situācijā!

Un es domāju, ka tāpat kā zinātne, arī reliģijā nereti cilvēki ir gatavi falsificēt kādus rezultātus, ja ilgstoši viņiem nekas nesanāk, bet paši viņi savu vērtību saskata tajā, ko spēj parādīt... un tad nu sataisa "brīnumus" ka apkārtējie brīnās...

Arī Reliģijā ir savi Pitdaunas cilvēki! (Slavens evolucionistu frauds, kuru atklāja tik pēc 40 gadiem)
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 13:32:39
ir pat tādi, kuri nokristās lai pasargātu sevi no laicīgām nelaimēm, ie pie vakarēdiena lai veiktos eksāmenā, kas protams varētu būt kā laicīga DEIVA savētība, taču tam ir domāta lūgšana, bet vakarēdiena nozīme bībelē ir pietiekami skaidri izklāstīta, lai saprastu, ka tas nu nekādi neietekmēs mūsu eksāmena rezultātus vai panākumus biznesā
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 13:46:28
Bībeles lasītāja,

Jābūt uzmanīgam!

Pirmkārt par ēnas dziedniecisko spēku Raksti klusē! Palasi tomēr Ap.D. 5nodaļu... neļaujies ka tu tici tam, kas tomēr NAV rakstīts! Nevajag putrot cilvēku (māņ)ticību, kas aprakstīta Rakstos ar ēnas spēku!

Savukārt par autu spēku lasām atkal

Ap.D. 19:
11 Dievs darīja neparastus brīnumus ar Pāvila rokām,
12 tā ka pat sviedru autus un priekšautus no viņa miesas uzlika neveseliem, un slimība tos atstāja, un ļaunie gari no tiem izgāja.

11 pants ir svarīgs, nevis 12...

Tieši tas ko es saku par Mozus 4 nodaļas tēloto Čūsku! Arī tur Dievs lika caur šo čūsku cilvēkiem tapt dziedinātiem. Taču kā rāda tālākie raksti, ka ne jau čūskai piemita šis spēks! Tāpat arī šeit, ne jau Pāvila autiem pašiem par sevi šis spēks bija!

Un vēl vairāk... kā rāda raksti, tad kad cilvēki tieši šim priekšmetam pievērsās kā spēka avotam, tad tas bij Dievam tīkams darbs, šādu elku stabu sadragāt! Tamdēļ šodien arī būtu jāiznīcina visas relikvijas uz kurām cilvēki liek savas cerības izveseļoties, aizmirsdami par to, kas varbūt reiz tās darīja spēcīgas!

Aceramies Krisuts Vārdus - Miesa neder nenieka, bet Gars dara dzīvu!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 13:53:40
SPuķe, varbūt tu teiksi, bet kā... es tak redzēju cilvēkus topam dziedinātus kad šie bučoja apkrāsotu dēli!

Bet lūk ko Raksti par ko līdzīgu saka

Jer 44:
17 Mēs izpildīsim savu solījumu, ko esam devuši, nest kvēpināmos un dzeramos upurus debesu ķēniņienei, kā mēs un mūsu tēvi, mūsu ķēniņi un virsnieki to darījuši Jūdas pilsētās un Jeruzālemes ielās! Toreiz mums bija maizes papilnam, mums klājās labi, mēs neredzējām nekā ļauna.
18 Bet no tā laika, kopš mēs pārtraucām dedzināmos un dzeramos upurus debesu ķēniņienei, mums trūkst visa kā, un mēs ejam bojā no zobena un bada.

Redz kā... Jūdi ar Dievu strīdās, sak, kad upurējām dēmoniem, tad mus nekā netrūka, a kad pārtraucām, tad bij slikti!

Protams, Velns arī savējos var maķenīt uzturēt un finansēt, lai tik šie pie Kristus neķertos... un kas var cilvēkam grēcīgajam būt vēl mīļāks elks kā kāda materiāla manta, kas reiz piederējusi svētajam... vai tad Dievs neparūpēsies, ka šīs drēbes saglabā sava nēsātāja svētumu?

Bet nē... Dievs savu svētumu nedala pa labi pa kreisi!

Kā teica Pāvils:

Ap D 17:
24 Dievs, kas radījis pasauli un visu, kas tanī, būdams debess un zemes Kungs, nemājo rokām celtos tempļos.
25 Un Viņu neapkalpo cilvēku rokas, it kā Viņam kā vajadzētu: Viņš pats dod visiem dzīvību, elpu un visu;

Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 14:23:31
a_masiks, par mikrobiem nezinu, bet Jehovas Liecinieki un Adventisti gan mūk! Uz viņiem krusts pats par sevi iedarbojas!
andris
# Iesūtīts: 2008.02.04 14:42:02
a_masiks
[quote]piemēram iesnas - ja nemet krustu un nelūdz, tās ilgst veselu nedēļu. Ja dūšīgi met krustu un lūdzās - jau pēc septiņām dienām pāriet! Laboratoriski pierādīts fakts![/quote]
labais...
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 15:04:18
Dīvaini gan - par tiem Elīsas kauliem gan neko bībelē tādu neatrodu, ja nu vienīgi nekanoniskajos rakstos, kas nav uzskatāmi par Dieva vārdu. Par Pētera sviedrautiem un Pāvila ēnu - tas viss bij saistīts ar Dieva vārdu cieši jo cieši un nekur bībelē nav pamatojuma katoļu mācībai, ka mirušo kristiešu drēbes vai relikvijas ko dotu. Nejau pāvila ēnā vai Pētera sviedrautos, bet gan viņu ticībā uz Kristu bij rodams šis sēks - kas tic un top kristīts, ticība un kristība kas dara svētu un svētums reizēm izpaužas zīmēs un brīnumos, bet to rada tikai un vienīgi Dieva vārds.

Un pēc konteksta redzams, ka tas viss notika ciešā saistībā ar evaņģēlija sludināšanu, kā Jēzus apsolīja, ka būs līdzejošas zīmes un brīnumi, kas apstiprina mācības patiesumu, taču ne tikai brīnumi, bet arī tas, ka mācība bij pilnīgā saskaņā ar vecās derības atklāsmēm
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 15:12:08
Ingars

2 Ķēn 13:
20 Un Elīsa nomira, un to apglabāja; bet moābiešu sirotāju pulki mēdza gada sākumā gadu no gada ielauzties zemē.
21 Un notika, kad nu viņi gribēja apglabāt kādu vīru, tad redzi, viņi ieraudzīja sirotājus; un viņi iemeta to vīru Elīsas kapā. Un, tiklīdz tas vīrs saskārās ar Elīsas kauliem, tad tas kļuva dzīvs un piecēlās kājās.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 15:18:53
piedošan, es laikam pārsetidzos, bet tas noteikti bij par liecību, ka DIevs bij ar Elīsu un ka Viņš ir varens Dievs. Katrā gadījumā Dievam vienmēr ir konkrēts nodoms, kādēļ Viņš liek brīnumiem notikt
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.04 15:28:27
un mums arī nav nekādas pavēles no Dieva nedz apsolījuma, ka tas tā vienmēr būs ar relikvijām un svētbildēm. Šie gadījumi bij atsevišķi un īpaši, tāpat, kā pārdabiskas Dieva dāvanas - tās var ticīgam piemist un var arī nepiemist, taču uz tā mums nav Kristus pavēles balstīt teoloģiju. Kristus uzsvaru lika uz evaņģēliju, Vārdu, sakramentiem, mīlestību un baušļiem.

Bet ja vēl ir kādas citas Gara izpausmes, tad tās vai nu tieši norāda un vedina uz Dievu vai arī ir no velna.

Kas tad ir Elīsas kauli? tie nav nekas, bet viņa ticība vērsta uz Dievu bij dzīva pat pēc viņa nāves un nejau šīs ticības dēļ, bet gan Tā dēļ, Kurš darbojās caur šo ticību
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.04 15:45:14
Ingars, nu nebaidies, neviens nespiež tev Elīsa vai citu Svēto kaulus jelkā godināt...

Es tev norādīju Rakstu vietu, kurā balstoties (btw tā nav vienīgā) Baznīcas vēsturē ir dzimusi mācība par relikvijām...

Vēl varētu pieminēt Mozus sastapšanos ar Dievu degošajā krūmā. Kur Dievs saka "Noaun kājas, jo zeme, kur stāvi ir Svēta zeme"!

Redzu, ka tava ticība pieķerās un paļaujas uz Kristu, tamdēļ arī tev nav bīstami atpazīt Dievu mirušu Svēto kaulos...

Bīstami tas ir tiem, kas ne uz Kristu paļaujas bet uz materiālām mantām!
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 19 , pavisam kopa bijuši: 2683