atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Kā pasaulē savairojās cilvēki?
priest
Iesūtīts: 2007.10.17 10:39:01
Sveiki brāļi teologi. Vecais jautājums kā no Ādama un Ievas, kuriem bībelē pieminēti tikai divi dēli no kuriem viens tiek nogalināts savairojās cilvēce... a kur pie sievas sliktais Kains tika?

Ir zināma atbilde par to, ka Bībele vispār sievietes bieži nepiemin. Bet kā ar pārošanos tuvo radinieku starpā. Ir zināms, ka cilvēki dzīvoja ilgus gadu simtus un to starpā pēc 100 g. radniecība varēja arī būt ļoti attāla... Bet kā tad ar pirmajiem bērniem, tur taču bija ļoti tuva radniecība...

Mans jautājums vai ir vēl kāds loģīsks komentārs, jo šo jautājumu man te pēdējā laikā 2 reizes uzdeva un es, kuram tas absolūti neuztrauc ... nedaudz samulsu. Palīdziet
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
priest
# Iesūtīts: 2007.10.17 10:39:45
kā tad ir?
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.10.17 10:54:49
Vai tad jau sen teologi par so un lidzigiem jautajumiem vairs nav atbildigi? Vienigais, par ko vini varetu domat ir, kaa savairojaas cilveeki "Bibeles pasaule" - bet nezinu, vai tas kaadu maz interesee.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.17 11:08:24
Meklējiet un atradīsiet...

1 Moz 5:4 Un Ādama dzīvības laiks pēc Seta dzemdināšanas vēl bija astoņi simti gadu, un viņš dzemdināja dēlus un meitas .
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.10.17 11:18:03
1 Moz 5:4 Un Ādama dzīvības laiks pēc Seta dzemdināšanas vēl bija astoņi simti gadu, un viņš dzemdināja dēlus un meitas .
Cilvēce - asinsgrēka sekas?
Btw, kādu bioloģisko sugu pārstāvēja Ādams un Ieva? :P
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.10.17 11:39:48
>Sheksna
Varētu būt, ka viņi pārstāvēja to pašu homo sapiens.
Dzīves ilgumu var noteikt arī kāds gēns.
Sāpes dzemdību laikā - vai nu Dievs pielika nervus, kur agrāk to nebija, vai arī sieviete sākumā bija uzbūvēta kaut kā savādāk.
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.10.17 11:52:04
Varētu būt, ka viņi pārstāvēja to pašu homo sapiens.
Tad rodas jautājums, kā skaidrot iepriekšējās sugas, sākot no `Australopithecus` un beidzot ar `Neanderthalensis`... kuri, kā mēs zinām, IR vecāki par `Sapiens`.
Sāpes dzemdību laikā - vai nu Dievs pielika nervus, kur agrāk to nebija, vai arī sieviete sākumā bija uzbūvēta kaut kā savādāk.
Pirmās dzemdības bija pirmās, un par nervu pievienošanu (cilvēka remontu/apgreidu) mēs bībelē nelasām
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.10.17 12:15:59
> Sheksna
Nu kā, tu vai nezini kristiešu uzskatus? Tie pieder pavisam citai sugai, un no tiem nav cēlušies cilvēki.

Par dzemdībām - es brīvi interpretēju "tev sāpēs būs bērnus dzemdēt".
Izmaiņas ir notikušas, un pirms tām vai nu tur nebija nervu, vai viss bija uzbūvēts savādāk, vai arī nervi bija, bet sāpju sajūta smadzenēs bija neliela, vai vēl kā savādāk.
Izskatās, ka to problēmu ar laiku atrisinās. Kaut vai bērnus audzējot mēģenēs.
priest
# Iesūtīts: 2007.10.17 12:17:46
par tuvo radniecību. Arī Ieva un Ādams bija ļoti tuvi... ar gandrīz vienādiem gēniem... Ādama riba taču...
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.10.17 12:31:15
Nu kā, tu vai nezini kristiešu uzskatus? Tie pieder pavisam citai sugai, un no tiem nav cēlušies cilvēki.
Ne visi kristieši ir hardcore kreacionisti.
Izmaiņas ir notikušas, un pirms tām vai nu tur nebija nervu, vai viss bija uzbūvēts savādāk, vai arī nervi bija, bet sāpju sajūta smadzenēs bija neliela, vai vēl kā savādāk.
Vai arī agrīnajiem cilvēkiem bija ievērojami augstāks sāpju slieksnis.
par tuvo radniecību. Arī Ieva un Ādams bija ļoti tuvi... ar gandrīz vienādiem gēniem... Ādama riba taču...
Tātad, ja ticēt stāstam par pirmajiem 2 cilvēkiem, rodas jautājums, no kurienes ģenētiskā daudzveidība (kaut vai dažādu krāsu acis/ādas/mati) vispār...
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.17 13:13:02
Šeksna a kas ir ar tiem austorlopitekiem un neandartāliešiem?
Cilvēki prosto! Pēc Pitdaunas cilvēka un šitā "hobbita" Darvinistu sajūsmas es ij 2 kapeikas nedodu par šito vēlmi cilvēku par pērtiķi pataisīt... tad saputro šimpanzes galvaskausu ar cilvēka žokli vai otrādi, tad cūkas zobu piedēvē cilvēkiem, etc. etc. etc.
Šitā Darvinistu zooloģiskā tiexme ikkatru pērtiķi par cilvēku uzdot ir jau līdz brošai. Vot tā iet, ka izpīpē teoriju un tad nu mēģina tai piezīmēt ikvienu "pierādījumu" uz kuru paklūp.
A realitātē neko citu kā vien pērtiķus vai cilvēkus neatrod. Starpposma nav Citādi kā tad tā, kaikkatra nākamā "atklāsme" izrādās ka nu ir a ko iepriekš nebija?
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.10.17 13:42:11
tad saputro šimpanzes galvaskausu ar cilvēka žokli vai otrādi, tad cūkas zobu piedēvē cilvēkiem, etc. etc. etc.
Stop stop. Hominīdu galvaskausi ir atzīti par autentiskiem esam, pie kam tie nenoliedzami IR cilvēciskāki par pērtiķu galvaskausiem un pērtiķiskāki par cilvēku galvaskausiem.
Tie pašu Australopiteku galvaskausi definitely NAV cilvēku galvaskausi - smadzeņu tilpums par mazu un ģīmis pārāk pērtiķisks. Pērtiķu galvaskausi arī tie nav - pārāk daudz smadzeņu un zobi (tie, kuri AUGŠŽOKLĪ, kurš ir galvaskausa sastāvdaļa) ir cilvēciski: pērtiķu zobos ir izteikti ilkņi, līdzīgi kā suņiem, kamēr Australopitekiem, līdzīgi kā cilvēkiem, tādu nav...
A realitātē neko citu kā vien pērtiķus vai cilvēkus neatrod. Starpposma nav
Atgādināšu: VISI australopiteku skeleti/kauli IR VECĀKI par visiem CILVĒKU kauliem. Ko mums no tā būs secināt?
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.17 16:44:58
Pērtiķi arī iraid dažādi - šimpanzes, gorillas un orangutani. Šitie piteki no tās pašas operas. Par evolūcijas teoriju kā par Prokrusta gultu, kas visu mēģina tajā iemērot un nocirst to, kas tajā neiederas, ir sen zināms.
To ka nav starpposma, atzīst arī evolūcijas teorijai piekrītošā zinātnieku daļa, jo piteki līdz starpposmam nepavelk.
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.17 18:10:02
Dievs radīja pērtiķi kā kārtu (sugu ) un cilvēku kā kārtu (sugu), tāpēc starpposma nevaid un arī atrasts nav.
Bet evolucionāristi ar savām kaulu šķēpelēm nodarbojas ar mītu radīšanu uz kuriem uzķeras lētticīgie - kā ctulhu, a_masiks u.c.
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.17 18:36:03
nu jā - kam tās šķēpeles tiek rokā, tas tad rauj vaļā mītus...papīrs pacieš visu, ak Dievam neticīgais, bet lēttīcīgais a_masik .
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.10.17 19:31:59
Priest,
cilvēki savairojās, lai viņiem pašiem būtu par ko brīnīties. tiksim pie Dieva, varēs Viņam uzjautāt, kā tur bija ar tām lietām - kāpēc tikai pēc Noasa laika parādās asinsgrēka jēdziens un visādas tādas lietas. Šķiet, šo jautājumu var atbildēt tikai Tas Kungs debesīs.
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.17 19:36:20
a_masik , kad es ieticēju, es izlasīju visu man pieejamo ateistu literatūru. Vārgulīgi, un nūģīgi ateistu argumenti lētticīgajiem (burtiski tādi paši kā jūsējie), bet tiem laikiem daudz informācijas par kristietību.
Saulespuķe
# Iesūtīts: 2007.10.17 20:26:44
Šo jautājumu pirms gadiem vaicāju savam mācītājam. Viņš bija atradis atbildi, kas apmierināja arī mani (biologa meitu ), - pirmās, bet jo īpaši pirmā paaudze bija ārkārtīgi īpaša - kā nekā ne Ādams, ne Ieva nedzima normālā veidā kā ierasts dzimt cilvēkiem! Viņiem daudz kas nebija tā, kā normāliem cilvēkiem, tāpēc arī pirmajām paaudzē daudzas mums pašsaprotamas lietas nevarētu attiecināt kā pašsaprotamas arī viņiem. (Jo - nez kuru tad vēl no mums Dievs veidojis pats savām rokām, ar kuru no mums Dievs darbojās kopā, ar kuru no mums Dievs sarunājās aci pret aci?)
Janis Diekonts
# Labojis Janis Diekonts: 2007.10.17 22:23:42
Mulders Jums taisnìba shajà jautàjumà. Reiz arì iedzilinàjos. Raksti sniedz diezgan precìzu informàciju par Adama ciltskoku. Un déli atkal dzemdinàja délus un meitas. Uzzìméjot ciltskoku,kas izveidojàs vél Adama dzives laikà (930 gadi),var redzét diezgan sazarotu populàciju. Adams pats pieredzéja 8as paaudzes. Un kas ir vél interesantàk- Izskatàs,ka Adams dzivoja vienà laikà ar Noa tévu,tikai pashu Noa neredzéja.
Pietrùka 126 gadi,jo Adams nomira,kad Lameham bija 56.
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.10.18 09:13:17
a_masiks
Kaina sievai nav nozīmes. Jo viņi visi izmira grēku plūdos (kaut gan senangļu poēma `Beovulfs` apgalvo citādi)
Nozīme ir Seta bērniem un pārējiem Ievas un Ādama bērniem, kuŗi tad līdz grēku plūdiem mistiski vairojas, precas ar viskaukādiem milžiem un, izņemot Nou un viņa dēlus, no kuŗiem tad, saskaņā ar Radīšanas grāmatu, ir cēlušies visi zemes iedzīvotāji. Kāpēc 1.Mozus grāmatu neviens nelasa tālāk par 7. nodaļu?
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.10.18 10:12:59
Pērtiķi arī iraid dažādi - šimpanzes, gorillas un orangutani. Šitie piteki no tās pašas operas.
Īsti nav gan... šamējie ir staigājuši stāvus un zobi viņiem bijuši nepērtiķiski...
Dievs radīja pērtiķi kā kārtu (sugu ) un cilvēku kā kārtu (sugu), tāpēc starpposma nevaid un arī atrasts nav.
Un KAS tādā gadījumā ir dažādie piteki?
Kaina sievai nav nozīmes.
A kāpēc nav? Tauta grib zināt, no kāda kamieļa šamā radās...
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 118 , pavisam kopa bijuši: 33981