atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Kas izraisa nelaimes?
pich_
Iesūtīts: 2011.03.04 08:40:30
Kāds ir kristiešu viedoklis- kas tad īsti izraisa tās nelaimes?

Varētu pieņemt, ka nelaimes izraisa velns. Bet, kā tas mēdz notikt- kad ir notikusi kāda nelaime, cilvēks tieši sāk meklēt Dievu un paliek ticīgs. Līdz ar to velna nedarbi šķiet bezjēdzīgi- viņš taču zaudē vēl vairāk, nekā tad, ja nedara neko.
Un ja nelaimes izraisa vienkārši nošķirtība no Dieva, tad kāda vispār ir velna loma?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>
AutorsZiņas teksts
pich_
# Labojis pich_: 2011.03.04 08:40:36
Vai ticīgam cilvēkam varētu pastāvēt viedoklis, ka nelaimes notiek pašas no sevis, un tām nav ne izraisītājs, ne cēlonis? Neiet runa par apzināti izraisītām nelaimēm, ko cilvēki izdara viens otram.
vilks
# Labojis vilks: 2011.03.04 09:12:08
Nelaimes var būt daudz un dažādas, un tām ir dažādi iemesli. Var būs gan ļauno garu rīcība, gan cilvēka paša iekāres un grēks, kas viņu noved nelaimē, nelaimes iemesls var būt arī cilvēka muļķība, var būt arī citu cilvēku rīcība vai citu muļķība.

Vai ticīgam cilvēkam varētu pastāvēt viedoklis, ka nelaimes notiek pašas no sevis, un tām nav ne izraisītājs, ne cēlonis?
es drīzāk teiktu - ticīgs cilvēks mierīgi var uzskatīt, ka cēlonis un izraisītājs viņa nelaimēm nav zināms. Tomēr šādos gadījumos ir ļoti svētīgi pajautāt Dievam - ko tu man ar šo vēlies pateikt? (nevis tāpēc, ka Dievs ir nelaimju cēlonis vai iemesls, bet, ja Dievs ir pieļāvis kaut kam notikt cilvēka dzīvē, tad, iespējams, Dievs cilvēkam kaut ko ar to vēlas pateikt) Vismaz man šis jautājums vienmēr ir radījis mieru un citreiz arī skaidrību par iespējamiem cēloņiem.

un, galu galā - tiem, kas Dievu mīl, visas lietas nāk par labu, (Rom. 8:28) tā ka nav ko baisi iedziļināties dažādās nelaimēs. Reizēm tās var vienīgi izsāpēt/izsērot un atstāt aiz muguras.

kāda vispār ir velna loma?
velns cenšas iespējami daudz cilvēkus novērst no Dieva - arī caur nelaimēm. Vai nu tādām, kas notiek pašam cilvēkam, vai tādām, kas notiek citiem.
pich_
# Iesūtīts: 2011.03.04 09:27:26
vilks
velns cenšas iespējami daudz cilvēkus novērst no Dieva - arī caur nelaimēm

vai tad tādā veidā velns nepanāk tieši pretēju efektu- cilvēks notic Dievam vēl vairāk?
dafne
# Iesūtīts: 2011.03.04 09:29:16
pich_
Vispirms jau japajauta,kas kristiesu izpratne ir nelaime?
Liela nelaime ta ir,ka cilveks nezin,nesaprot..kas vinam prieks miera ir vajadzigs.Liela nelaime ir nocietinata sirds.
Nekas saja pasaule pats no sevis nenotiek.Ir gan celoni gan sekas.
Kad cilveks mekle Dievu savas nelaimes,tad velns vinam klust par ienaidnieku uz visu muzu.Velns meginas izjaukt sis cilveka-Dieva attiecibas ar dazadiem lidzekliem.
Cilveka noskirtiba no Dieva-tas ari ir velna merkis pie cilveka.
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.03.04 09:31:10
vai tad tādā veidā velns nepanāk tieši pretēju efektu- cilvēks notic Dievam vēl vairāk?

Vai tad tas nav ateistu arguments, ka nelaimes pasaulee lieicna par Laba Dieva neexistenci? Absoluuti velnishkjs sprieshanas panjeemiens, kas neticiigos veel vairaak nocietina vinju neticiibaa...

Un dafne arii pareizi jautaa... kam laime kam nelaime... ateistam, kad vinja beerns kljuust par kristieti ir nelaime, bet kristietim kad vinja beerns top par ateistu arii nelaime... kas ateistam - laime!

pich_
# Iesūtīts: 2011.03.04 09:38:05
es gan vairāk biju domājis par fiziskiem, nevis psiholoģiskiem negadījumiem- zemestrīces, lidmašīnas motora apstāšanās, pārdurta auto riepa utt.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.03.04 09:43:03
pich_
... dzīvošana pie urāna atradnēm pirms kādiem pārsimt gadiem, koka zars kas uzkrita mežā uz galvas, akmens kas nejauši izkrita putnam no ķetnām; infekcijas slimības pirms pārsimt gadiem, ģenētiskas dabas slimības, kuras mēs vēl neprotam paredzēt, ...
vilks
# Iesūtīts: 2011.03.04 09:45:24
pich_
nu ir jau pietiekoši daudz cilvēki, kas apgalvo - tā kā pasaulē notiek tik daudz nelaimes, tātad Dieva nav.. vai viņi netiek novērsti no Dieva ar šo nelaimju palīdzību?
masiks [74.63.112.141]
# Iesūtīts: 2011.03.04 09:55:43
vilks
velns cenšas iespējami daudz cilvēkus novērst no Dieva - arī caur nelaimēm. Vai nu tādām, kas notiek pašam cilvēkam, vai tādām, kas notiek citiem.

hmmm.... velns viņas rada, vai tāpat kā Dievs -ļauj notikt pašām par sevi, un neiejaucas?
masiks [74.63.112.138]
# Iesūtīts: 2011.03.04 09:58:45
vilks
tā kā pasaulē notiek tik daudz nelaimes, tātad Dieva nav.. vai viņi netiek novērsti no Dieva ar šo nelaimju palīdzību?

Tomēr šādos gadījumos ir ļoti svētīgi pajautāt Dievam - ko tu man ar šo vēlies pateikt? (nevis tāpēc, ka Dievs ir nelaimju cēlonis vai iemesls, bet, ja Dievs ir pieļāvis kaut kam notikt cilvēka dzīvē, tad, iespējams, Dievs cilvēkam kaut ko ar to vēlas pateikt)


nu, iespējams, izejot no augstāk redzamajiem citātiem - Dievam bija tāds mērķis - atkratīties no dažiem viņam netīkamiem pilsoņiem, ļaujot izdarīt tiem gauži un liekot domāt ka Dieva nemaz nav....
pich_
# Labojis pich_: 2011.03.04 10:07:09
vilks
nu ir jau pietiekoši daudz cilvēki, kas apgalvo - tā kā pasaulē notiek tik daudz nelaimes, tātad Dieva nav.. vai viņi netiek novērsti no Dieva ar šo nelaimju palīdzību?

iespējams... vai šajā vietā der arī tevis iepriekš teiktais? ja Dievs ir pieļāvis kaut kam notikt cilvēka dzīvē, tad, iespējams, Dievs cilvēkam kaut ko ar to vēlas pateikt
tb- ja Dievs zin, ka cilvēks sāks neticēt Dievam (redzot tik daudz nelaimes), bet tik un tā pieļauj šīm nelaimēm notikt- vai Dievs grib ko pateikt?


upss.... laikam sanāca pateikt to pašu, ko masiks...
EzītisMiglā
# Labojis EzītisMiglā: 2011.03.04 10:25:00
Tātad vienus cilvēkus nelaimes tuvina Dievam, bet citus cilvēkus attālina. Cik kuru ir, to mēs nezinām.

Ja jautā "kas izraisa nelaimes", tad, protams, ka Dievs, jo citam nav kam to darīt. Te es domāju tās nelaimes kā zemestrīces, krītošus zarus utml.
Ja nelaimes izraisa velns, tad Dievs vienalga tās pieļauj. Runāt par velna izvēles brīvību te būtu tas pats kas runāt par maniaka izvēles brīvību, kad tas griež mazas meitenītes.

Ja pieberam nedaudz "priekšeksistences", tad - visas nelaimes izraisa tikai un vienīgi pats cilvēks.

Ja nepieberam, tad - pie visa vainīgi tie mudaki Ādams un Ieva.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.03.04 10:34:45
Katrai nelaimei var būt savi iemesli. Un kas īpatnējākais, dažkārt par nelaimēm tiek iztēlotas lietas, kas nav nekādas nelaimes.
vilks
# Iesūtīts: 2011.03.04 10:36:28
pich_ masiks [74.63.112.138]
lielākoties gan cilvēki saka "Dieva nav, jo ir tik daudz nelaimes" par citu nelaimēm, nevis savējām. Attiecībā uz savējām nelaimēm pat neticīgi cilvēki bieži saprot un apzinās (vismaz vēlāk, uz savu dzīvi atskatoties), ko tā viņiem ir devusi. Savukārt Dievs dod atbildes tikai katram cilvēkam par viņu pašu. Līdz ar to jautāt Dievam - Dievs, kādēļ manai kaimiņienei jācieš? ir diezgan bezjēdzīgi. Ja kaimiņiene cieš, tad viņai vai nu jāiet palīgā vai jāliekas mierā, bet par kaimiņienes nelaimi Dievs runās tikai ar viņu pašu.

un no tā nevar secināt, ka Dievs gribētu pieļaut nelaimes cilvēku dzīvēs, lai viņi kļūtu neticīgi.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.03.04 10:37:24
Aivars
Piemēram? Kas nav nelaimes? Zemestrīces, iedzimtas ģenētiskas slimības, dzīvošana pie urāna atradnēm?

Kādi ir dziļākie iemesli? Vienkārši, Ādams un Ieva bija vainīgi, ka viss sačakarējās? Ja ne viņi, tad urāns nebūtu kaitīgs un arī nekādu zemestrīču nebūtu?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.03.04 10:39:56
vilks
Attiecībā uz savējām nelaimēm pat neticīgi cilvēki bieži saprot un apzinās (vismaz vēlāk, uz savu dzīvi atskatoties), ko tā viņiem ir devusi.
Jā. Tā tas mēdz būt. Tomēr mēdz būt arī otrādi, nelaime cilvēku sagrauj, atņem viņam eksistences jēgu, kas vienā vai otrā veidā noved pie slimībām un nāves.
pich_
# Iesūtīts: 2011.03.04 10:41:34
vilks
un no tā nevar secināt, ka Dievs gribētu pieļaut nelaimes cilvēku dzīvēs, lai viņi kļūtu neticīgi.

vai Dievs izvēlas, kuras nelaimes pieļaut, un kuras nepieļaut? vai arī šie notikumi nav atkarīgi no viņa?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2011.03.04 10:45:07
pich_
Drīzāk jau, ka Dievs kontrolē nelaimes, bet noteiktās robežās, lai paliek iespēja cilvēkiem (un velniem?) brīvi darboties.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.03.04 10:45:49
EzītisMiglā
Par zemestrīcēm. Lielākoties ne jau zeme ļaudis aprij, bet mājas sabrūk pār viņu galvām. Tāpat urāns neuzglūn nejaušam upurim naksnīgā ielā. Tikai cilvēks ne vienmēr grib rēķināties ar realitāti.

Vai ledus ir ļaunums un nelaime? Bet nu kāds lauž kaulus uz tā krītot, kādu ķer lāsteka, vēl kāds paspēj nosisties avarējot. Bet vai ledus pats par sevi ir nelaime? Laikam jau galīgi ne.
EzītisMiglā
# Labojis EzītisMiglā: 2011.03.04 10:52:34
Aivars
pich_ prasīja "kas izraisa nelaimes", jeb "kāpēc tās notiek? kurš vainīgs?"
Neko nezināt par urānu un dzīvot tā tuvumā - vai tas cilvēks ir vainīgs? Vai lietot kaitīga materiāla traukus (Senajā Romā esot lietojuši svina vai alvas, vai kādus tur un tāpēc slimojuši).
Kur tev te kāda cilvēka nerēķināšanās ar realitāti? Tā ir nevis nerēķināšanās, bet nezināšana. Tad ko, būt pašam vainīgam, ka nezini? Un pie kam nav neviena, kas zinātu un varētu pastāstīt?

Nerēķināšanās ar realitāti ir mūsdienu smēķētājiem, viņi ir brīdināti.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 23 , pavisam kopa bijuši: 2625