atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Palīdziet man saprast...
Martiņš
Iesūtīts: 2011.01.28 20:55:11
Kāpēc Jūda piedzīvojot vainas apziņu pakārās, bet Pēteris turpināja kalpot tam Kungam?? Mat. 27:3-5 un Mat. 26:69-75 un Jāņa 20:2-3, 20:7,15-17
Vienmēr esmu par to domājis, bet nespēju atrast galējo atbildi...
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2011.01.29 23:50:18
Pēteris gribēja kalpot Kristum, un Dievs deva viņam to darīt arī pēc Pētera kritieniem.
džonijonka [78.84.144.12]
# Iesūtīts: 2011.01.30 09:32:34
Kā jau Mārtiņš teica, Pēteris gribēja kalpot Kristum, bet Jūdam bija citi mērķi( gāzt pastāvošo iekārtu ar mesijas palīdzību)













skolniekss
# Labojis skolniekss: 2011.01.30 10:08:08
Martiņš Tāpēc lai mums būtu ko lasīt par Kristus piedošanu- proti kaut arī Viņš piedod Jūdam, Viņa piedošana nav galavārds, Viņa piedošana ir iespēja.
danar
# Iesūtīts: 2011.01.30 10:18:45
Martiņš
nja..es ar par sito esmu domajusi.
Varbut tapec,ka Petris palavas uz Kristus zelastibu ari tad,kad bija pakritis...bet Juda..nee.bet tas tik tads mans minejums..Noteikti Bibele var atrast atbildi ari uz so jautajumu..tik jamekle
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 10:51:52
Martiņš

grēkus krāt nav iespējams bezgalīgi - reiz iestājas moments, kad vairs nespēj atgriezties - Rakstos par to tiekam no[ietni brīdināti. Jūda jau bij aizgājis pārāk tālu.
lai gan ārēji abi nodarījumi šķiet visai līdzīgi, starp tiem ir milzu atšķirība (kas tikai vienam Dievam pilnībā redzama, tāpēc - nevienu uz savu galvu labāk netiesāsim...).
danar
# Iesūtīts: 2011.01.30 12:03:23
-Jona-
grēkus krāt nav iespējams bezgalīgi - reiz iestājas moments, kad vairs nespēj atgriezties - Rakstos par to tiekam no[ietni brīdināti .
Vari kadu Rakstu vietu minet..busu palidusi sito garam
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 12:50:22
danar

tad tev nāksies pārlasīt visus ... negrēko vairs, lai tev nenotiek kas ļaunāks... ārā paliek - suņi, burvji, netikļi, slepkavas, elku kalpi un visi kas mīl un runā melus... utt.utt.
kaut vai par diviem ļaundariem pie krusta, kur pašā pēdējā brīdī atgriezties spēja tikai viens no viņiem.
danar
# Labojis danar: 2011.01.30 12:58:59
-Jona-
...doma Juda nevareja atgriezties,jo bija par daudz grekojis?

es domaju,ka varbut ir kada konkreta Rakstu vieta,kur teikts,ka kada bridi cilveks vairs nevar atgriezties..To,ka arpuse paliek...tadi cilveki...tas,jaa..tas daudzviet minets.
danar
# Iesūtīts: 2011.01.30 13:02:05
...Peteris atcerejas tos vardus ko Kristus bij teicis pirms tam..varbut ari tapec vins atgriezas...
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 13:09:32
danar

ne jau labā atmiņā slēpjas pestīšanas iespēja. Jūda bija acīmredzot tik zemu kritis, ka pašos pamatu pamatos jau piederēja melu tēvam. melis un slepkava pēc savas dziļākās būtības.
danar
# Iesūtīts: 2011.01.30 13:16:25
-Jona-
ne, es ne par atminu..es par vardiem
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 13:22:59
danar

bet ja par vārdiem, tad neba nu Juda nezināja, ka grēka alga ir nāve. tomēr tas viņu kaut kā netraucēja turpināt... līdz pat sava Skolotāja pārdošanai slepkavu rokās.
armilo
# Iesūtīts: 2011.01.30 14:10:11
Martiņš
,,Kāpēc Jūda piedzīvojot vainas apziņu pakārās,,

Tapēc ka neticēja ka Jēzus ir viņa Pestītājs. Grēksūdze bez ticības grēku piedošanai nedod izlīgumu un mieru ar Dievu. Jūda savu vainu atzina un nožēloja, bet neticēja piedošanai Kristū.
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 14:22:21
armilo

Marijas Valtortas atklāsmē gan ir mazliet cits Kunga skaidrojums...

"... Patiesi Es jums saku, ka gadījumā ja elle ar savām šausmīgajām mocībām nepastāvētu, tad Jūdasa dēļ tā tiktu radīta vēl briesmīgāka un mūžīga, jo no visiem grēciniekiem un pazudinātajiem viņš ir visvairāk pazudinātais un visgrēcīgākais, un viņam pazušana uz mūžiem netiks atvieglota.
Sirdsapziņas pārmetumi varēja viņu pasargāt, ja pateicoties tiem viņš sāktu nožēlot. Bet viņš to negribēja. Savai pirmajai nodevības nelietībai, kuru varētu piedot lielās žēlsirdības dēļ, kura ir Manas mīlestības pilnības vājība, viņš pievienoja zaimus, pretestību.
Žēlastības balsīm, kuras caur atmiņām, šausmām, caur Manām asinīm, Manu skatienu, ar iestādītās Euharistijas pēdām un caur Manas Mātes vārdiem, centās vēl viņu uzrunāt. Visam viņš pretojās. Jūdas gribēja turēties pretī, tāpat kā vēlējās Mani nodot, tāpat kā gribēja nolādēt un nokaut. Tā ir griba - un uz labu vai ļaunu - kas tiek ņemta vērā.
Ja kāds pakrīt, pašam to negribot, Es piedodu. Palūkojies uz Pēteri. Viņš aizliedza Mani. Kādēļ? Viņš pats pilnībā nezināja kādēļ to darījis. Vai Pēteris bija zemisks? Nē. Mans Pēteris tāds nebija. Rotas un Svētnīcas sardzes acu priekšā viņam bija drosme ievainot Malhosu, lai aizstāvētu Mani, viņš riskēja ar to, ka varētu tapt par to nogalināts. Tad viņš pats to negribot aizbēga. Un aizliedza Mani, pats nevēlēdamies tā rīkoties. Tad viņš mācēja izturēt un noiet asiņaino Krusta ceļu, Manu Ceļu, līdz pat krusta nāvei. Vēlāk viņš sniedza labu liecību par Mani, līdz pat nāves pieņemšanai savas nesatricināmās ticības dēļ. Es aizstāvu Savu Pēteri. Tā bija viņa cilvēcības pēdējā maldīšanās. Tomēr tajā brīdī garīgā griba nebija klātesoša. Cilvēciskā smaguma dēļ tā snauda. Kad griba pamodās, tā nevēlējās palikt grēkā un vēlējās būt pilnīga. Es nekavējoties piedevu.
Jūdas negribēja. Tu saki, ka viņš izskatījās ārprātīgs un dusmīgs. Tās bija sātaniskas dusmas. Viņa šausmas ieraugot suni, reti sastopamu zvēru it īpaši Jeruzalemē, radās no neatminamiem laikiem sātanam piedēvētās parādīšanās formas grēciniekiem. Maģiskajās grāmatās nepārtraukti tiek aprakstīts, ka sātana viena no iemīļotākajām, noslēpumainākajām parādīšanās formām ir suņa, kaķa vai āža veidols. Jūdas, jau būdams savas ļaundarības šausmu upuris, pārliecināts, ka savas rīcības dēļ pieder sātanam, šajā klīstošajā radījumā saskatīja to [sātanu].
Tas, kurš ir vainīgs, visā saskata baiļu ēnu. To paveic sirdsapziņa. Un sātans pavairo šīs ēnas, kas vēl spēj sirdij palīdzēt nokļūt līdz nožēlai, un pārvērš tās par šausmīgām vīzijām, kas noved pie izmisuma. Izmisums noved līdz pēdējam noziegumam, pašnāvībai. Kādēļ gan izmest par nodevību saņemto naudu, ja šāda rīcība ir vienīgi dusmu auglis un nav nostiprināta godīgā atgriešanās gribā? Tikai pēdējā gadījumā atteikšanās no ļaunuma augļiem kļūst žēlastības cienīga. Taču tas nenotiek tās motivācijas dēļ, kādā rīkojās Jūdass. ..."

http://katolis.eks.lv/Dokumenti/valtorte_Jezus_ciesanas.htm#JA_JŪDA_BŪTU_METIES_PIE_MĀTES_KĀ.. JĀM,_LŪDZOT_ŽĒLASTĪBU_–_ŽĒLSIRDĪGĀ.. _BŪTU_VIŅU_PIEGLAUDUSI_KĀ_IEVAINOTO
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2011.01.30 14:26:53
kaut vai par diviem ļaundariem pie krusta, kur pašā pēdējā brīdī atgriezties spēja tikai viens no viņiem.

Vispār ne jau cilvēks spēj atgriezties, to dara Dievs. Cilvēkam paliek tikai lūgt. Tas otrs ļaundaris tā vietā izsmēja Viņu, t.i. nevis pieņēma Dieva žēlastību un piedošanu, bet klaji noraidīja.

Marijas Valtortas atklāsmē gan ir mazliet cits Kunga skaidrojums...
(.. garš citāts ..)


Šajā atklāsmē diemžēl arī nav nolasāms stiprinājums paļāvībai uz Dieva žēlastību.
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 14:34:59
Mārtiņš

atgriežas/neatgriežas tikai cilvēks pats, pēc savas brīvas izvēles.
vai esi visu Valtortu izlasījis, tiešām?
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2011.01.30 14:39:07
-Jona-
atgriežas/neatgriežas tikai cilvēks pats, pēc savas brīvas izvēles.
vai esi visu Valtortu izlasījis, tiešām?


Nu re, mums ir dažādas ticības. Es ticu, ka mana atgriešanās ir Dieva žēlastības darbs manī.
Visu Valtortu neesmu izlasījis un negrasos lasīt. Man pietiek ar tiem fragmentiem, ar kuriem esmu iepazinies un redzējis, ka viņa mani neved tuvāk Dievam un jo vairāk, pamanītās pretrunas Rakstiem.
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 14:43:32
Mārtiņš Nu re, mums ir dažādas ticības. Es ticu, ka mana atgriešanās ir Dieva žēlastības darbs manī.

laikam gan dažādas, jo es neticu, ka piem. mani Viņam labpaticis atgriezt, bet kādu citu vnk nav gribējis...


Visu Valtortu neesmu izlasījis un negrasos lasīt.

nu tad tā arī saki, ka neesi atradis paļāvību manis nocitētajā vietā, nevis - šajā atklāsmē.
danar
# Iesūtīts: 2011.01.30 14:51:47
-Jona-
Dieva Vards un sakramenti atgriez cilveku...tas ir jaklausas,jasanem...
-Jona-
# Iesūtīts: 2011.01.30 14:56:08
danar

Jūda tad laikam kurls bija? arī sakramenti nepalīdz, ja sirds palikusi neatgriezīga/ļauna. tas nu reiz ir tas minimums, kas cilvēkam pašam jāizrāda - sava labā griba:

17 No tā laika Jēzus iesāka sludināt, sacīdams: "Atgriezieties no grēkiem, jo Debesu valstība tuvu klāt pienākusi."
/Mt.4/
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 30 , pavisam kopa bijuši: 33184