atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Par tām pašām vērtībām
Mulders
Iesūtīts: 2007.09.13 13:15:13
Vienu lietu sapratu!

Manuprāt konflikts starp "liberālo" un "konservatīvo" spārnu ir kārtējā kategoriju sofistika. Liberāļi šo ideju "Visiem viedokļiem jābūt uzklausītiem un atļautiem" uzskata par sabiedrības mērķi. Kurpretī konservatīvie to uzskata tikai par līdzekli. Un es piekrītu šeit konservatīvajam spārnam.

Vispirms Sabiedrībai ir jādefinē mērķi, un nedrīxt mērķus putrot ar metodēm. Mērķis var būt "Radīt papildus iespēju šķērsot Daugavu". Metodes var būt dažādas, viena no tām ir pieļaut dažādu viedokļu existenci - tilts, tunelis, prāmis etc. Šeit es esmu par visām 4ām par, ka vajag pieļaut visus likumīgos viedokļus. Taču, brīdī, kad "programma" ir akceptēta un apstirpināta, tad bilde mainās pa 180 grādiem. Nekādas novirzes no programmas, ja nav objektīvi šķēršļi, nekādu ATŠĶIRĪGU viedokļu pieļaušanu. Tas ir, ja nolēmām veidot TILTU, tad nekādas runas par tuneli vairs nepieļaut šajā kontextā.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 13:21:40
Savukārt mērķis izriet no objektīvām sabiedrības vajadzībām. Savukārt Liberālais spārns būtībā grib sev extra tiesības definēt šīs vajadzības, tās paslēpjot zem "visi viedokļi ir pieļaujami" maskas. Bet šī ir METODE nevis MĒRĶIS! Mēs nevaram metodi uzdot par sabiedrības mērķi. Tādējādi, Liberālie mēģina izbīdīt agendu, ka viņu viedoklim ir jābūt ne tikai uzklausītam un tiesīgam tapt paustam, bet arī uzstāj ka šis viedoklis obligāti ir jārealizē.
Zem vārdiņa "uzklausīt" viņi slēpj "pieņemt" zem vārdiņa "mūsu tiesības" viņi slēpj "jūsu pienākumi"!

Bet tas ir absurds, ja tā padomā. Ja sabiedrība ir nolēmusi, ka ģimene šai sabiedrībā ir vīrietis un sieviete savienība, tad tas nozīmē, ka mēs esam kādu diskusiju izdiskutējuši. Tas, ka homosexuāļu viedoklis nav ticis REALIZĒTS, nekādīgi nenozīmē, ka viņiem nebij tiesības izteikties. Es pats redzēju, ka bij tiesības izteikties... taču tā vietā, lai viņi konstruktīvi runātu, viņi zākāja otrus par to, ka šie ne tikai izsakās bet atļaujas arī to realizēt. Bet atvainojos... no 150 viedokļiem par Daugavas šķērsošanu jēdzīgi ir realizēt vienu divus, nevis visus 150. Tas nepieciešami nozīmē ka 149 viedokļi NETIX realziēti.
Tas tad būtu Liberāļiem jāsaprot, ka jūsu viedokļa uzklausīšana NENOZĪMĒ jūsu viedokļa realizēšana!
Svarīgi ir šīs divas lietas atšķirt. Un mūsu sabiedrībā viedokli VAR paust gan heterosexuāļi gan homosexuāļi. Taču tas ir tikai normāli, ka tiek pieņemts tikai viens kurss pa kuru mēs ejam. Ja mums ir skaidri mērķi, un definēts ceļs, tad bez objektīviem iemesliem, nav pareizi ceļa vidū griezt atpakaļ, mainīt mērķi un arī ceļu pa kuru jāiet. Tieši otrādi, ejot pa šo ceļu vajag atmest visādus bandītus kas aicina mežā pa citām takām
Skaidrs, ja rodas objektīva nepieciešamība, kad Sabiedrība ir apdraudēta ejot pa doto ceļu, tad gan ir jaātgriežas sākuma punktā, jāorganizē Forums un atkal jālaiž pie mikrofona visi izteikties gribētāji un jāpieņem jauna rīcības programma!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 13:44:55
kaut, nu vispār jau apzinos ka "liberāls" un "konservatīvs" ir relatīvs jēdziens... tā teikt, atkarībā kurā pusē tualetes durvīm tu atrodies, atzīstu, ka piezīme vietā!

Ko tu teici ar otru rindkopu, to laikam neuztvēru, moš pārfrāzē.

Savukārt anarhisms ir "družim protiv vseh" konservatīvisms, pietam visai radikāls.

ĪSTENĪBĀ Liberālisma nav, tas ir tikai vārds ar emocionālu nokrāsu bet bez satura. Realitātē pastāv tikai dažādi konservatīvismi.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 13:52:16
Ctulhu, nevar visus realizēt... 1) Resursu nepietiek 2) Nevar uz viena zemes pleķīša uzcelt VISUS piedāvātos projektus... Zemes pleķītis šeit kāreiz definē visa veida resursus... tai skaitā arī "psiholoģiskā sabiedrības gatavība".
Lai to varētu realizēt ir jāpalielina resursi, bet to darīt atkal ir jāizstrādā programma... Tb grozies kā gribi, pagaidām realitātē tomēr tomēr tomēr viens projekts vienā vietā, ne vairāk!
Tas ļoti smalkās un akūni augstās tehnoloģijās vienā resursu apgabalā var ietūcīt paralēlus nesakrītošus objektus!

JA to var izdarīt principā, tad protams ir LABI ja pāri daugavai var tikt 150 veidos... uz to it kā pat būtu jātiecas, taču... un atkal... netiek ņemts vērā, ka no šiem 150 visticamāk kādi 120 būs tādi, kur, ja viens tiek realizēts, tad otrs tiek apgrūtināts... Nevar reizē tiltu un prāmi vienuviet realizēt.
Nevar vienuviet uzcelt gan slimnīcu gan futbola laukumu! A to būs uzraksts uz operāciju zāles "Operācijas laikā basketbolu spēlēt aizleigts"
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:05:51
Ctulhu, būtiskais ir ko darām ar citu viedokļu paudējiem, kad a) Lēmums pieņemts b) Resursi izdalīti c) Projekts palaists?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:13:23
> Mulders
1. Izsakām viņiem līdzjūtību.
2. Mēģinām iesaistīt mūsu projektā un sekojam, lai viņi mums vismaz netraucētu.
3. Ir vēl citi projekti
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.09.13 14:14:57
Ctulhu, šoreiz tev baigi pat piekrītu!
Bet atkal... ko darīt, ja tie 70% "apvainojas" un iet sabotēt tos 30%, dara visu, lai samazinātu resursus tiem 30%? Traucē? Zākā 30% realizētājus visādos sliktos vārdos?
Nu tobiš, vai tu atbalsti agresīvu metožu pielietošanu pret tiem 70%, ja viņi savu rindu negaida kārtīgi, bet grūstās un ceļ destruktīvu šumu?

p.s. vispār jau mani izbrīna, ka TIK LIELS % zālēs iet cauri, tas laikam tomēr liecina, par labu progresu!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:23:00
Ctulhu bet es visu laiku par to, ka šie jau visu laiku prasās "Na kovjor" un ja tu šos vairs neaicini, šie tev kaut ko uzspridzina, un tu kā tāds aunapiere atkal šos uz kovjor... nu cik ilgi? Tā tu kuģi neuzbūvēsi, ja visu laiku a) Slaucīsi pakaļ tiem 70% b) Visa darbadiena tev paies forumos strīdoties ar opozīciju, kad strādāsi!

Es tomēr uzskatu a) Kad projekts palaists, tad līdz nākamajam projektam bez objektīvas vajadzības neko nekustinām. Kad padarīts, tad atkal visi izsakās. b) Ja šajā procesa laikā kādas marginālas grupas traucē darbu, šamās padarīt objektīvi nekaitīgas - izmest no Valsts, izolēt, nedot vārdu, extrēmā gadījumā - likvidēt! BET, līdzko projekts pabeigts, tā atkal otrādi... tos kas traucē forumu, kas neļauj izteikties visiem projektu piedāvātājiem, tos pašus marginalizēt.

Tb spēle pēc tādiem noteikumiem
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:32:07
Ctulhu, ā tad tavs viedoklis pieļauj "Pēcforumu" pēc projekta palaišanas. Nu tobiš... pēc 100 dienām projekta revīzija. Ja tad nav izmaiņas, tad braucam kā tanki līdz galam vai līdz ļapusam?
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.09.13 14:39:25
Ctulhu, nuja... bet bottomline vienmēr ir tāds, ka vienmēr būs margināla grupa, peitam LIELA sastāvoša no daudzām "minoritātēm" kuru projekti netiks realizēti. Ir visai skaidrs, ka ikviens projekta vadītājs un adepti cieši ir pārliecināti (prakse rāda) ka viņu projekts nomira to tur citu projektu dēļ un resursu trūkuma dēļ, ka viņu projekts īstenībā ir vislabākais un perspektīvākais, un ši projekta resursu nogriešana nozīmē tikai un vienīgi to, ka pret viņiem tiek vērsta apzināta con-kampaņa!
Vot un šāds spriedumu gājiens rada terrorismu! Tjipa, ja nav mums, tad lai nav nevienam! Ak jūs mums resursus piegriezāt, tad mēs jums resursu glabātuves uzspridzināsim (cilvēki arī ir resursi)!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:41:03
> Ctulhu
Tā atkritīs ilgtermiņa projekti.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:45:50
a_masiks, labi... nokritizēji... labojumi?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:49:14
a_masiks, šeit papildinājums man ienāca prātā, ja "opozīcija" tikai kritizē nepiedāvājot objektīvu risinājumu, opozīciju ignorē!
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:50:26
Nekādas novirzes no programmas, ja nav objektīvi šķēršļi, nekādu ATŠĶIRĪGU viedokļu pieļaušanu. Tas ir, ja nolēmām veidot TILTU, tad nekādas runas par tuneli vairs nepieļaut šajā kontextā.
A par ko ne? Ja mums pietiek resursu, mēs varam būvēt GAN tiltu, GAN tuneli, paredzot, ka nākotnē trafika intensitāte pieaugs...
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:50:56
> Mulders
Viens no piedalīšanās nosacījumiem ir apņemšanās netraucēt uzvarētājam. Projekti, kas to nevar nodrošināt, automātiski netiek pielaisti.
Lai vispār varētu piedalīties, katrā projektā iesaistītajiem ir jāpasaka, ko viņi darīs, ja viņu projektu nepieņems. Vai nu turpinās uz savu roku ar ierobežotiem resursiem, vai arī pāries uz citu projektu.
Tas ir, katrs dalībnieks sastāda prioritāšu sarakstu, ar projektiem, kuros viņš ar mieru piedalīties.
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:54:52
Nu veel papildselekcija: ja projekta pietekumaa kaa liidzeklji figuree lietas, ko pieteiceeji nevar nodemonstreet ( ljoti slepenais torsionu generators, dieva griba, muusu saikne ar zetiem, nordiskaas rases paaraakums, skiru ciinja), tad taadus projektus nostopeejam liidz pieteiceeji paraada siis padariisanas.
Būs pasarežģīti. Kā parādīsi nordiskās rases pārākumu?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:56:49
Ctulhu, piekrītu! Šeit ir viena būtiska lieta, zinātnes politizēšana. TB projekts skaists... zaļš... nekaitīigs... un tīri cilvēcīgi gribās tam dot priekšroku, pat ja viņš uz `šeiki` ground stāv! Un tad sanāk ka komisija piever acis... bet nu tā ir cita tēma!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:57:47
a_masiks, protams, ja runa iet par lokāliem personīgiem resursiem, tad ok... tak runa iet par tādiem projektiem, kas iesaista un pieprasa kopējos resursus vai to ierobežojumus!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.13 14:59:27
Ctulhu, nu bet tā ir šitā "expertu ķēdīte", kas viņus kontrolē? Pēc kādiem kritērijiem?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.13 15:04:49
> Mulders
Un kas kontrolēs ekspertu kontrolētājus? Utt?

Viens variants = ekspertiem jābūt pietiekoši daudziem. Tad no ekspertu bara nejauši izlasa dažus, kas veido komisiju. Nejauši izvēlētiem ir grūti savā starpā sarunāt un pievērt acis.
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.09.13 15:06:21
Būs pasarežģīti. Kā parādīsi nordiskās rases pārākumu?
1936. gada Berlīnes olimpiāde.

1) Atgādini man, KAS tur notika?
2) Vai ar vienu Berlīnes olimipiādi pietiek, lai izdarītu tālejošus secinājumus par rasu salīdzinājumu?
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 108 , pavisam kopa bijuši: 35689