atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Par letinju protesta formaam pret situaaciju valstii...
Jošs Mulders
Iesūtīts: 2010.12.16 10:58:32
Vakar domburshovaa man patika viena doma par muusu protesta formaam 21 gadsimtaa.

Ja senaakos laikos vai citaas zemees cilveeki kjeeraas pie dakshaam, tad shodien daudz vieglaak un nesaapiigaak ir kjerties pie lidmashiinas biljetes... un vienkaarshi braukt prom.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
AutorsZiņas teksts
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:01:29
Manas paardomas ir arii mazliet taalaak par sho.

Skatamies kas notiek Iirijaa...

Tachu tur bij tik daudz citcilveeki aizbraukushi. Sameeraa logjiski, ka turienieshi vinjus pienjeema darbos par daudz leetaakiem nosaciijumiem, kas tomeer bij labaaki nekaa muusmaajaas. Kas tagad notixies, tur pirmkaart daudzi brauks atpakalj, tachu daudzi paliks. Vinji faktiski ar savu pieticiigaako dziivesveidu un prasiibaam nodempingos Iiriju, kura tagad ir spiesta savilkt jostu... kas noziimee, ka daudzi vieteejie buus spiesti adapteeties pie zemaakaam algaam un augstaakaam cenaam, vai braukt pashi prom... piemeeram uz Austraaliju vai Jaunzeelandi (tas ir tas uz kurieni emigree britu salu iedziivotaaji)

Efekts interesant... relatiivi muuseejie turienieshi pacels savu dziives liimeni, savukaart austraalijas imigranti atkal dempingos turieni... un faktiski shitaada migraacija izliidzina to kraso nevienliidziibu algaas/cenaas par tik par cik shii migraacija ir buutiski liela.

Taakaa globaalaa meerogaa domaaju, ka shaadi pasaakumi ir pozitiivi...
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:07:07
Veračka
uz kurieni brauksi?
Labrīt!
fidella [83.99.173.223]
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:10:32
kristiešu pasivitāti un sociālo inertumu pretīgi skatīties. Jēzus taču mācīja cīnīties, lai būtu labāka taisnība. liekas, ka tikai Latvijas kristieši apliecina savu ticību samierinoties ar netaisnībām kā ar gadalaikiem un pazemīgi paklausot ko kāds liek no augšas (vienalga vai baznīcā vai citur).
Aivars
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:13:32
Jošs Mulders
Kā tad, ka pozitīvi. Atnāk viens sisenis tavā mājā, kam iesākumā apetīte mazāka nekā Tev, arī prasības pret dzīvi pieticīgākas. Naglu māk sienā ne tikai iesist, bet arī izraut no tās. Spuldzīti ne tikai nomainīt, bet arī lampu pārvietot. Arī izskatam ne vainas, bērniem patīk. Uztaisa dempingu tavā ģimenē. Mulders var kātot tālāk. Pozitīvi, ne?

Man kaut kā neliekas, ka siseņošana būtu jāiztēlo kā vispasaules proleta solidaritāte
Aivars
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:20:25
Veračka
Lūdzu, nespriediet pēc sevis, cienītā!
Bet parazitēšana uz citu sakārtotām sociālām sistēmām ir un paliek parazitēšana, lai cik cēli kāds to necenstos pieteikt.
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:23:11
Tā ir solidaritāte. Nu, līdzīgi kā pašreizējā paaudze maksā pensijas iepriekšējai.
vilks
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:30:33
Veračka
logjiski, ka turienieshi vinjus pienjeema darbos par daudz leetaakiem nosaciijumiem, kas tomeer bij labaaki nekaa muusmaajaas. Kas tagad notixies, tur pirmkaart daudzi brauks atpakalj, tachu daudzi paliks. Vinji faktiski ar savu pieticiigaako dziivesveidu un prasiibaam nodempingos Iiriju, kura tagad ir spiesta savilkt jostu...

nez vai Mulders domāja augsta līmeņa speciālistus, kurus valstis pašas vēlas pārvilināt pie sevis un kuriem attiecīgi arī sola tāda paša līmeņa algas kā savējiem.. vai gandrīz tāda paša.
drīzāk pie "dempinga" varētu būt runa par vienkāršāko darbu darītājiem un Aivars laikam atsaucas uz to.
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:33:23
Bet ir aplami domāt, ka "vienkāršo darbu darītāji" saņem kaut kādu labdarību. Patiesībā priekš uzņemošo valstu ekonomikas viņi arī ir ļoti nepieciešami un saukt to par parazitēšanu būtu aplami.
Aivars
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:33:26
Veračka
Nu bet tu jau zini, ka tādu jau nemaz nav tik daudz. Lielākā daļa ir aizbraukusi, ne jau atklājumus un pētījumus paveikt, bet izmantot labklājīgākas sabiedrības priekšrocības. Lai atceramies nejaukā Islandes vulkāna izprovocēto sajukumu aviosatiksmē un Īrijas sociālos dienestus, kam beidzot pieleca, cik daudz `pabalstu tūristu` šiem pieteikušies no dažas labas ārvalsts.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:39:21
Aivars, bet ja paskataas... negrib jau cilveeki dariit tos "netiiros" darbus. Visi grib buut manageri, cunsultanti u.c. jociigi kexi. Tad nu kad pashi negrib workot, to worku dara citi, bet kad izraadaas, ka tie manageri un konsultanti nahren nevienam nav vajadziigi... shie paliek lieki.

παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:39:48
Un vēl - ja ir izvēle - aizbraukt un strādāt kaut vai melnstrādnieka darbu, vai arī palikt te bez darba un uzticēties Latvijas sociālajai sistēmai (cerību maksimums - simtlatnieka stipendija), kāpēc gan būtu jānosoda aizbraucēji?
Aivars
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:44:52
Jošs Mulders
Redz, ka dara jau tos `netīros` darbus, un vēl par lētāku samaksu nekā citi, t.i., veicinot vēl netaisnīgāku samaksu
Aivars
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:54:31
Veračka
Nu paskaties uz dažiem labiem Ķīnas reģioniem ar to ekoloģiskām problēmām un reāli vergu darbu. Principā `dempinga`` veidā viņi var pasaules tirgum piedāvāt visu ko (vismaz šobrīd). Šī dempinga dēļ nobankrotē daži labi uzņēmumi rietumu pasaulē, kas rada arī kādas sociālas problēmas. Protams, ja valsts sakārtota, tad kaut kāds risinājums tiek atrasts, bet nu būtībā dempings taisnību nevairo
Tēvs Indriķis
# Labojis Tēvs Indriķis : 2010.12.16 11:54:35
Te jau paprotestēja pulciņš Vecrīgā un šiem iedeva pietiekami daudzus gadus, lai citi baidītos protestēt. Kad vajag tekstus pabīdīt, tāda dermokrātija ka tik turies, bet tās padomju milicejiskas valsts saknes nekur nav pazudušas.
fidella kristiešu pasivitāti un sociālo inertumu pretīgi skatīties. Jēzus taču mācīja cīnīties, lai būtu labāka taisnība.
Ei nu, Kristus mācīja vispār nepretoties ļaunumam, mums jau tā klibo šis viņa novēlējums, pretojamies.
Kristietim kā sabiedrības loceklim ir visas tiesības piedalīties politiskajos procesos tā kā viņam tīk,
bet viņam to nav obligāti pavēlēts darīt kā kristietim.
vilks
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:56:21
Tēvs Indriķis
paprotestēja pulciņš Vecrīgā un šiem iedeva pietiekami daudzus gadus
ā, alkohola veikala izlaupīšana un māju/mašīnu demolēšana tagad ir protesta formas, nevis vandālisms?
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:56:25
Man arī radās jautājums, kas ir taisnīga vai netaisnīga samaksa. Piemēram, advokāts par stundu saņem 200 Ls, sētnieks tik saņem mēnesī. Vai darba samaksas kontekstā vispār var runāt par taisnīgumu/netaisnīgumu?
Aivars
# Iesūtīts: 2010.12.16 11:58:35
Tēvs Indriķis
Un šis `drausmīgais milicejisms` ir iemesls, kādēļ aiz izmisuma dārgos Londonas restūžos `na haļavu` dzīrot un bēguļot, vai pedofīlu interneta lapas veidot?
Krišjānis
# Labojis Krišjānis: 2010.12.16 12:00:14
Par aizbraukušajiem lv uz Īriju Uģim Brūklenem pajautājiet. Viņš varēs kompetenti apstāstīt dzīves stāstus, tā ka arī rūdītam aizbraucēju kritizētājam domas var mainīties.

Pats arī agrāk ne visai glaimojoši par viņiem domāju, bet esot kādu laiku uz vietas, pie viņiem, paldies Dievam attieksme mainās.

Globālā ciemata apstākļos ir tā kā sākumā raksta Jošs Mulders, bet es vairāk piekrītu Aivara viedoklim (pēdējo tekstu gan nesapratu).
Pats pagaidām nekur netaisos, lai gan apstākļi un perspektīva varētu būt sūrāka kā dažam labam aizbraucējam. Mani laikam tikai ar varu varētu no šejienes aizdzīt.
Aivars
# Iesūtīts: 2010.12.16 12:00:21
παλαιό ανόητος
Jā, tas ir amorāli! Tas noved pie tā, ka tiesnešiem sen vairs neinteresē taisnība, bet medmāsas tie var uzlūkot kā kaut kādus zemcilvēkus.
Tēvs Indriķis
# Labojis Tēvs Indriķis : 2010.12.16 12:01:09
vilks , bet tie demokrātisko Rietumu procesi ne ar ko neatšķras - tāpat demolē.
παλαιό ανόητος Piemēram, advokāts par stundu saņem 200 Ls, sētnieks tik saņem mēnesī. Tas tikai lieku reizi pierāda, ka šajā pasaulē tādas vispārējas taisnības nav un nebūs.
Aivar, nedomāju, ka latvju cilvēkiem ārzemēs ir jāgrēko, ( un absolūti lielākā daļa vnk godīgi strādā un vienreiz mūžā nopelna normāli ) bet izmantot viņu, buržuinu , labumus - kāpēc ne? Labāk lai baidās, nekā nicina. Vēl labāk, protams, ja mīl.
Redz, no senajiem sirotāju kuršiem baidījās un Dievu lūdza no viņiem pasargāt.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 136 , pavisam kopa bijuši: 16392