atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Sarežģītās dvēseles darbības ietekme uz lēmumiem.
Aiko_Saule
Iesūtīts: 2010.06.03 11:00:03
“Act of the will” is really nothing else than a perceptible (uztverams) manifestation (izpausme) of complex operations of the human psyche (dvēsele), of which a small portion only is opened for our observation while the large part of it remains hidden and active in influencing our decisions.

Gribas akts ir nekas cits kā uztveramas sarežģītas cilvēka dvēseles darbības izpausmes, no kurām tikai maza daļa ir mums atklātas aplūkošanai, kamēr liela daļa no tām ir noslēptas un aktīvi ietekmē mūsu lēmumus.

Tātad būtnes gars dažreiz brīnās par pieņemtajiem lēmumiem - ko pats nav gribējis pieņemt, bet kas tika pieņemti - jo sarežģītās cilvēka dvēseles darbības aktīvi ir ietekmējušas šo lēmumu pieņemšanu.

Tēma: Kas ir šīs sarešģītās cilvēka dvēseles darbības ? Kāda ir to būtība ? Un kas ir pamatā tām ?
AutorsZiņas teksts
Aiko_Saule
# Iesūtīts: 2010.06.03 11:30:42
Un tagad pamēģināsim atklāt to kas ir noslēpts. Tātad - ja lēmumu ietekmē kāds objekts - bez būtnes gribas piekrišanas, kas saskaņota arī ar gara gribu - tad šis objekts ir identificējams un uzliekams uzpētniecības galda. Paņemam to un ar skalpeli atgriežam to vaļā un skatāmies - kas lācītim ir vēderā. Tā pirmais - kas redzams ir - vērtību sistēma, kura laika gaitā ir veidojusies no citu būtņu un saviem - sapņiem, fantāzijām, filmām, grāmatām, pasakām, atziņām utt. Šeit arī ir tā sarežģītība - jo katras būtnes vērtību sistēma, kuras funkcija ir noteikt prātam, kad tas gara uzdevumā vēršas noskadrot , kas ir labs un kas ir slikts un kas pareizi un kas nē, dot skaidru atbildi, kas labs kas slikts, kas pareizi kas nē. Tātad - kombinācijas iespējamās ir atkarīgas no elementu skaita - no kā sastāv vērtību sistēma. Parasti tā sastāv no daudz elementiem - tāpēc tā ir grūti paredzama un ar prātu saprotama. Tātad - lai būtne varētu dzīvot - tai ir sava vērtību sistēma - kas nosaka kā pareizi dzīvot kā ir vislabāk utt. Katrai būtnei ir sava sistēma - kurai tā seko un ar kurai tā kalpo. Te rodas jautājums - vai šī vērtību sistēma ir saskaņota ar baznīcas vērtību sistēmu un ir harmonijā ?

Tātad: Gan savi gan citu sapņi - fantāzijas, vīzijas, pasakas, anegdotes, filmas utt. veido būtnes vērtību sistēmu - kas nosaka prātam - kā rīkoties pareizi ar šo sistēmu - kad prāts nāk pēc padoma - kā pareizi rīkoties tālāk. Kad atbilde ir saņemta - tad prātsto liek priekšā būtnes garam un tad tiek pieņemts gala lēmums. Ja šis process notiek - lēnām mierā un garmonijā ar apkārtējo vidi - tad rīcība tiek pārdomāta un ir laiks pameklēties savā vērtību sistēmā - pēc vislabākā risinājuma. Ja laika nav un lēmums ir jāpieņem ātri - tad bieži vien netiek atrast iespējamais labākais risinājums - un netiek sekots vislabākajam kas savā vērtību sistēmā pieejams. Šis ir laik ietilpīgs darbs - ko tautā sauc par meditāciju - apdomāšanu. Būtnes gars meditē - apdomā - kā labāk dzīvot saskaņā ar savu vērtību sistēmu. Protams ir interesanta lieta, ka vērtību sistēma ir arī Baznīcai - ko JHVH ir iedibinājis. Te nu ir prieka vēsts - ik viens var atzīt īstenību kāda tā ir un šajā īstenībā atrast Baznīcas vērtību sistēmu - kuras nosaka, kā ir pareizi dzīvot uz planētas Zeme. Baznīcas vērtību sistēma ir arī sarežģīta - kura sastāv no. Svētajiem rakstiem, Tradīcijas un Kanoniem un Baznīcas katehisma. Un visas šīs īstenībā eksistējošās vērtību sistēmas - tiešām ietekmē cilvēku pieņemtos lēmumus. Atzīstiet īstenību - un īstenība darīs jūs brīvus.
incognito
# Iesūtīts: 2010.06.04 09:20:00
Kas ir šīs sarežģītās cilvēka dvēseles darbības ? Kāda ir to būtība ? Un kas ir pamatā tām ?

Visam pamatā ir gremošana, nevis kaut kāda tur dvēsele. Iedomājies, ka tu pieēdies pelmeņus. Visi tavi dvēseles augstie lidojumi tiek apcirpti un viss, uz ko esi spējīgs, ir novelties gultā un tusnīt.
Pēc picas ar alu tu sāc labvēlīgi skatīties uz līdzcilvēkiem, pēc rozmarīnota filejas steika ar sarkanvīnu esi gatavs atzīt Dieva esamību.
Un pēc pietiekošā daudzumā lietota šnabja esi gatavs apskaut visu pasauli.
Pirtniece
# Iesūtīts: 2010.06.04 11:46:36
incognito interesanta klasifikācija patiesi! tikai vai tu drusku nejauc miesīgi - emocionālās ar gara lietām?
incognito
# Iesūtīts: 2010.06.04 16:03:32
Pirtniece
Nu, es, būdams miesīgs cilvēks, arī nemaz nespēju par gara lietām spriest, man tās liekas ģeķība. Bet jautājums jau ir gana interesants - ja kāds mīl To Kungu pār visām lietām un savu tuvāko kā sevi pašu, teiksim, pateicoties antidepresantiem - vai tādā veidā šis "kāds" seko Jēzus pavēlei?
Pirtniece
# Labojis Pirtniece: 2010.06.05 02:21:18
Gnidrologs piekrītu ka miesas stāvoklis ietekmē emocionālo, bet vai arī garīgo? terminoloģija ir samērā neskaidra par to kur iet robežšķirtne starp dvēseli un garu
tradicionāli laikam - gars ir tā Dieva daļa cilvēkā, kas ir spējīga atsaukties Dievam. bet emocijas piemīt visām radībām, cilvēku ieskaitot

ja LSD ar ķīmiskiem līdzekļiem ir pavērusi cilvēkam normāli slēgtos vārtus uz garu pasauli, tad nav brīnums ka pēc tāda piedzīvojuma cilvēks var būt piedzīvojis satricinājumu, kas pārliecina viņu par šīs garu pasaules realitāti, un tad nu cilvēks izdara izvēli - kam ticēt un kā dzīvot tālāk
Liam Hellen [193.19.204.87]
# Iesūtīts: 2024.02.29 12:44:54
Welcome to the delightful realm of suika game , where players embark on a fruity adventure filled with vibrant colors and captivating puzzles. Suika Game is a charming Japanese puzzle video game developed by Aladdin X, blending the elements of falling and merging puzzle games into an addictive gameplay experience.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 155 , pavisam kopa bijuši: 2031