atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Kas cilvēkiem nepatīk kristietībā un kāpēc?
vilks
Iesūtīts: 2010.02.09 22:21:55
Incognito deva labu padomu - tā vietā, lai piespamotu visas tēmas ar to, cik ļauna ir kristietība, varbūt to visu varētu apkopot vienā tēmā.

Visi, kam ir kas uz sirds, varētu droši rakstīt, un kristieši varētu izvērtēt, vai un cik tas uz viņiem attiecas/neattiecas un mēģināt atbildēt.

Nu, tāda apoloģētikas tēma. Lūdzu izvairīties no personigiem apvainojumiem.

Tēma ir eksperiments, tāpēc, ja man liksies, ka kaut kas iet greizi, tēmu slēgšu.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2010.02.09 22:22:08
raujiet vaļā
incognito
# Iesūtīts: 2010.02.09 22:27:17
Nu, viena lieta būtu - daži mācītāji mēdz būt skarbi tā vietā lai būtu maigi, mīļi un iedvesmojoši.
Девственник
# Iesūtīts: 2010.02.09 22:29:59
ciešanas
Девственник
# Iesūtīts: 2010.02.09 22:34:06
aaa, liepa, pareizi,
tad viss ideāli!
armilo
# Iesūtīts: 2010.02.09 22:35:01
incognito +1
incognito
# Labojis incognito: 2010.02.09 22:51:26
Un mani citreiz izbrīna, kā kristieši šajā forumā slavē VD aprakstītos slaktiņus. Tad mani pārņem prieks, ka viņu role model tomēr ir Jēzus, nevis, piemēram, Elija.
incognito
# Iesūtīts: 2010.02.09 23:28:26
Un vēl mēs varētu parunāt par rituālo kanibālismu - kristieši dzer Jēzus asinis un ēd viņa miesu. Izklausās pabaisi.
raffz [87.110.101.146]
# Iesūtīts: 2010.02.09 23:33:05
Man nepatīk, ka kristietība pretendē uz morāles likumu devēju, lai gan tajā ir pilns ar morāles aplamībām. Man kā ateistam - humānistam, kas morālei jeb ētikai piešķir dzīvē vislielāko vērtību, tas šķiet kaitinoši.

Tas, ka kristieši tic tam, ko es sauktu par muļķībām, piemēram, kreacionismam, tas man netraucē. Tā ir katra paša darīšana, kam ticēt, bet mācīt ētikas aplamības un, pamatojoties uz tām, arī rīkoties amorāli gan nav pieļaujami.
armilo
# Iesūtīts: 2010.02.10 01:21:48
incognito, "Un vēl mēs varētu parunāt par rituālo kanibālismu - kristieši dzer Jēzus asinis un ēd viņa miesu. Izklausās pabaisi."
Svešvārdu vārdnīca
- Izcelsme - franču cannibalisme < spāņu.
- 1. biol. Savas sugas indivīdu ēšana.
- 2. Cilvēku gaļas ēšana (izpildot rituālu, bada laikā u. tml.).
- 3. Galēja cietsirdība, zvērīgums.

Būsi velti baidījies. Kā redzi neviens no trim punktiem neatbilst Svētā Vakarēdiena būtībai un norisei.
dinamietis [87.110.86.49]
# Iesūtīts: 2010.02.10 01:26:43
nu labi, palabosim incognito - vampīri
armilo
# Iesūtīts: 2010.02.10 01:47:43
dinamietis, ko niekus, raugi pats:
Svešvārdu vārdnīca
- Izcelsme - franču vampire < serbhorvātu vampir.
- 1. Sikspārņu kārtas dzimta (3 sugas); tropu dzīvnieks, kas pārtiek no siltasiņu dzīvnieku asinīm.
- 2. Eiropas tautu folklorā — spoks, mironis, kas naktīs uzceļas no kapa un sūc dzīvu cilvēku asinis.

Kristietis nav ne sikspārnis, ne spoks.
armilo
# Iesūtīts: 2010.02.10 02:05:56
Incognito, „Un mani citreiz izbrīna, kā kristieši šajā forumā slavē VD aprakstītos slaktiņus. Tad mani pārņem prieks, ka viņu role model tomēr ir Jēzus, nevis, piemēram, Elija.”
Man gan vēl nav nācies satikt nevienu kristieti, kas slavētu VD slaktiņus. Es Tev ieteiktu pasmadzeņot par kādu paradoksu: Kā Dievs, kas devis 5. bausli, var likt kādam pravietim kādu nokaut? Vai Dievs var runāt pats sev pretī? Kur ir problēma, Dievā vai cilvēkos? Kā Tev šķiet?
Artūrs
# Iesūtīts: 2010.02.10 02:17:36
nepatīk tas, ka cilvēki reliģiju uztver nepareizi.

problēma jau nav reliģijā, bet tajā, kā cilvēki uztver reliģiju.
tas, ka tu aizej izsūdzēt grēkus nenozīmē, ka tu tiksi atpestīts no grēkiem un nokļūsi paradīzē, bet gan izsūdzēt grēkus nozīmē saprast, ka esi darījis ko nepareizi, saprast, ka esi darījis ko nepreizi, nozīmē atzīt savas kļūdas, atzīt savas kļūdas nozīmē tās apzināties un sākums to labošanai ir apzināšanās. tā tam būtu jābūt, tādēļ arī reliģija sākumā bija viens no attiestības dzinuļiem.

un tā ir ar visām visiem kristietības rituāliem.
tiem visiem ir dziļāka jēga par ticību.
incognito
# Iesūtīts: 2010.02.10 08:26:33
armilo
Kā Dievs, kas devis 5. bausli, var likt kādam pravietim kādu nokaut? Vai Dievs var runāt pats sev pretī? Kur ir problēma, Dievā vai cilvēkos? Kā Tev šķiet?

Tu visai precīzi noformulēji problēmu.
Ja Bībeli uzskata par autoritatīvu avotu, tad redzam ka:
- Dievs ir licis nokaut cilvēkus. Piemēram, vienā no Mozus grāmatām (4Moz. 15: 32-36) ir stāsts par to, ka izraēlieši bija noķēruši vienu cilvēku, kas sabatā bija lasījis malku. Viņi īsti nezināja, ko darīt un jautāja Tam Kungam. Atbilde bija - Nokaut! Un viņi to nomētāja ar akmeņiem.
- Dievs var runāt sev pretī. Piemēram, Mateja evaņģēlija 5. nodaļā ir vairāki Kristus izteikumi formā: "jūs esat dzirdējuši, ka... bet es jums saku...", kur tiek revidēti Dieva dotie baušļi.

Kā atrisināt šīs pretrunas? Nezinu. Te ir visādas iespējas.
- Pieņemt, ka Dieva nav un Bībele atspoguļo izraēla cilts iedomu drauga attīstību. Jeb vai, pat, ja Dievs ir, tad Bībele tik un tā ir cilvēku sarakstīta vai sagrozīta un nav uztverama kā absolūti autoritatīvs avots.
- Pieņemt, ka ir vairāki Dievi; gnostiķiem bija interesanta teorija, ka Jahve un Kristus nav viens un tas pats Dievs. Kristus ir īsts Dievs, bet Jahve - demiurgs.
- Pieņemt, ka visi Dieva tieši vai netieši nogalinātie cilvēki (piemēram, visi Ēģiptes pirmdzimtie), bija nelieši un grēcinieki un labajam Dievam nebija citas iespējas kā viņus nogalināt. Tas, cik saprotu, ir vairuma kristiešu uzskats.
incognito
# Labojis incognito: 2010.02.10 08:47:42
masiks

Lai gan tas ir kognitīvās disonanses stāvoklis.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.02.10 10:11:44
incognito, Kristietiiba sludina gan bausliibu - taa ir diagnozes uzstaadiishana, gan evangjeeliju - taas ir zaales... Un reti kuram slimniekam ir patiikami dzirdeet ar ko tad shis saslimis, visi, protams, grib dzirdeet, ka viss buus labi, slimiiba jau nav nopietna un aarsteeshana buus 2meeneshi sanatorijaa ar smukaam chixaam Reaalaa dziivee taa nav... un maaciitaajam kaa jebkuram aarstam naakas buut dazhkaart skarbam... Tu arii nebuudams zobaarsts neredzi un nezini savu zobu staavokli, tev shkjiet ka viss kaartiibaa, a bet kad zobaarsts paskataas... shams pasaka, te te un te tev ir jaaurbj... a tev liekas, ka shams ljauns, jo tu tach neko nejuuti - nesaap - a kad saak urbt, tad saap... rodas iespaids, ka zobaarsts tikai naudu grib nopleest un tevi saapinaat... nemaz nav draudziigs un labs!

Taakaa... tas laikam nebuus Kristietiibas vaina, bet tavu expektaaciju neatbilstiiba realitaatei!
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2010.02.10 10:14:08
1 ) Nevar pārbaudīt, jānotic uz vārda. Tas gan uz visām reliģijām vienādā mērā attiecas.
2 ) Ja nenoticēsi, tad nokļūsi ellē uz mūžīgiem laikiem un tur cietīsi, mūžīgi. Mūžīgas ciešanas principā iespējamas. Kāds mūžīgi cieš, kamēr citi dejo pa mākoņiem, acīmredzot viņus tas nekādi nesatrauc.
3 ) Cilvēkam ir dota tikai viena iespēja. Kurš nepaspēj vai kļūdās, tas pats vainīgs. Nav saprotams, vai te Dievam trūkst laika, pacietības, zemes vai kā cita?
4 ) Izredzētība. Vienīgā pareizā reliģija. Pārējie - uz elli. Sazin kāpēc tām parējām reliģijām ļāva sarasties, kamēr Dievs ekskluzīvi ar vienu tautu nodarbojās.
5 ) Jācieš par to, ko pats neesi izdarījis. Tēvu grēki tiek piemeklēti līdz kuram tur augumam. Ja tagad tā nav, tad vienalga - bija taču agrāk, un to nevar nosvītrot.
6 ) Visiem nav vienādi "starta apstākļi". Kur nu kuram pagadās piedzimt, tur arī tas starts. Daudz vairāk cilvēku taču nonāks līdz kristietībai, kas dzimuši Eiropā, nekā tie, kas dzimuši džungļos vai Mekā. Daudz labākas iespējas ir kristīgā vidē nekā laikā pirms Kristus.
Tie, kas par sevi neatbild (zīdaiņi, garīgi atpalikušie) tiek paradīzē pa taisno (un viņi taču tur pieaug un tiek izārstēti, vai ne?), bet citi var kļūdīties un galā atkal mūžīgās ciešanas.
7 ) Raksti, vismaz JD Evaņģēliji, nav uzticami, jo ir pierakstīti dažus desmitus gadu pēc notikumiem.
8 ) Sekmē tādu pieeju dzīvei, ka "mēs jau sīki un grēcīgi, un neko nevar izlabot", tāda sevis attaisnošana. Ērti der visādu noziegumu attaisnošanai. Kavē psiholoģijas utml attīstību, jo ir postulēts, ka cilvēks slikts un nelabojams, tātad nav ko tur nemaz pat mēģināt.
9 ) Vainas apziņas kultivēšana. Iedzimtais grēks. Atkal jau - jājūtas vainīgam par to, ko neesi izdarījis, pat vēl ļaunāk - par to, ka esi tāds vispār piedzimis.
10 ) Kristiešiem ir pārāk daudz dažādu konfesiju un virzienu. Daži no tiem viens otru pat sūta uz elli. Tas norāda, ka pareizā mācība, iespējams, ir nozaudēta.

Dažiem kristiešiem uz dažiem jautājumiem atbildes ir, pārsvarā dēļ 10. punkta, taču uz visiem atbildes nav nevienam. Protams, ja neskaita atbildes tipa "tā tas ir, jo ir", "Dievs ir labs, tātad tas viss ir labi", "tas mums nav izprotams", ...

Ir arī labais kristietībā, bet tā ka to šoreiz neprasīja, tad neko nerakstīšu, tāpat jau daudz sanāca.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.02.10 10:21:06
Varbut pasparliecinatiba. Es domaju, ka ja es ticetu, es tomer apzinatos, ka ticu, nevis "zinu". Reti kurs kristietis te foruma pasaka, es ticu, ka ir ta un ta. Parasti ir, "es zinu 100%, ta ir neapstridama un neapsaubama patiesiba".
Jeb ari pasiem kristiesiem ta tomer neliekas?


Neviens Kristietis neteiks, ka zin 100% kaa ir... Tieshi taapeec Kristietiibu sauc par ticiibu - Kristietiiba staav uz Ticiibas Kristum, ka Kristus nav muus chakareejis, maanijiis vai kaa citaadi! Ticiiba! Un muusu pashpaarliecinaatiiba izaug no ikdienas pieredzes, kad shii ticiiba muus nepievilj... bet arvien no jauna paraada un atklaaj, ka Kristus nav melojis un pilda savus apsoliijumus!

Tas apmeeram taapat kaa Fizikjim, kas tic energjijas nezuudamiibas likumam (pieraadiits deduktiivi tas nav) - bet vinja ticiiba paaraug speeciigaa paarlieciibaa arvien paarliecinoties, ka energjijas nezuudamiibas likums patieshaam ikdienaa darbojas!

Citiem vaardiem... muusu paarlieciiba ir aiz taa, ka iisti jau neredzam iemeslu kaapeec atmest savu ticiibu, jo ta atbild uz visiem mums buutiskajiem jautaajumiem un tai skaitaa uz taadiem jautaajumiem, par kuriem cilveeki ir lauziijushi galvu sen - kas ir Patiesiiba, kas ir dziives jeega, kas mees esam, kurp mees ejam!

Jebkursh cilveeks, kad vinjsh runaa un apgalvo kaut ko, dara to no poziicijas, ka vinjsh runaa patiesiibu. Reti kursh cilveeks apzinaati gribeetu melot... taapeec tieshi otraadi, ja tu runaa un apgalvo kaut ko bez paarlieciibas, ka tu runaa patiesiibu - tad tu liekuljo un maldini klausiitaaju - ja neesi paarliecinaats, tad paklusee un vispirms pats prieksh sevis noskaidro un izlem, vai tavs sakaamais ir kaut kas kam tu pati piekriiti!
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2010.02.10 10:25:35
Jošs Mulders
muusu pashpaarliecinaatiiba izaug no ikdienas pieredzes, kad shii ticiiba muus nepievilj...
Tas atkal katrā reliģijā. Ticam, ka mūsu X tiešām ir tāds, par kādu viņš sevi uzdod.
Pamatā taču tas ir vienkārši, ticība jau tāpēc ir nesatricināma, ka to nevar apgāzt. Lai apgāztu, būtu jāpierāda, ka tas tavs X neeksistē. Pamēģini, liekot X vietā kaut vai "rozā Unikornu"!

Tas apmeeram taapat kaa Fizikjim, kas tic energjijas nezuudamiibas likumam
Fiziķis to var nodemonstrēt, bet reliģijas neko citu nodemonstrēt nevar, kā tikai savu subjektīvo ticību subjektīvām parādībām.

Praktiski, viss parējais, ko tu saki, attiecas uz jebkuru reliģiju.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.02.10 10:27:49
Grindologs

Nepatīk: apmātība ar uzmācīgām fantāzijām, uzpūsta sava nekļūdīguma un taisnības apziņa

Kaapeec? Tev nepatiik paarliecinaati cilveeki? Tu taatad uzskati, ka buut nepaarliecinaatam, shaubiities savos uzskatos un visu laiku dziivot kaa galertam - ir tikums? Piemeeram kaa Latvijas parlaments/valdiiba, kura veel shodien nav izstraadaajusi Valsts kursu un Valstii nevaid reaals mugurkauls un paarlieciiba, ka tas, kur Latvija iet ir pareizi un veelami! Ja Valsts defineetu shaadus stingrus nosaciijumus un plaanus, tad tu veerstu pret valsti shaadas pashas apsuudziibas?

vēlme bez ierunām sekot ``ganiem``
Taada veelem Kristietiibaa nevaid Buusi ko paarpratis! Bet varbuut tev taisniiba, cik kristieshu tik kristietiibu - jo, protams, ir dazhaada izmeera un kraasu kristieshi... Mulders paarstaav to Kristietiibas spaarnu, kura vieniigais neapstriidamais gans ir Kristus un vinja Vaardi... visus paareejos "ganus" peec shiem vaardiem paarbaudaam, un sekojam tiem, kas pieraadiijushi, ka ir uzticami sekoshanai... Kristietiiba, protams, atziist, ka par ikvienu indiviidu atradiisies kaads cits gudraaks, kuram ir veerts paklausiit un iemaaciities sho to... Taadeejaadi, Kristieshi nekad nav "pats par sevi", bet ir stingraa paarlieciibaa, ka vinjsh nav viens karotaajs uz lauka... tas arii izskaidro muusu paarlieciibu par patiesumu, jo mees nepaljaujamies tikai uz saviem spriedumiem, bet integreejamies ar citiem... kuri izraadiijushies gudraki, varoshaaki, speejiigaaki... taatad taa veerti, lai no vinjiem maaciitos!

un atbildības novelšana no saviem pleciem, organizēti un institucionalizēti kulta institūti (baznīca, garīdzniecība utt.).

Shito laikam nesapratu! Tieshaam esi redzeejis, kad kristieshi tiesaa savaa veitaa uz apsuudzeeto sola aizsuuta ArchBiiskapu?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 72 , pavisam kopa bijuši: 32785