atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Kā Pāvils uzzināja par Jēzus mācību?
Ateistiem.lv
Iesūtīts: 2009.12.12 21:10:30
" Jo es jums apliecinu, brāļi: tas evaņģēlijs, kuru es jums esmu pasludinājis, nav cilvēku izdomāts. Es to arī neesmu saņēmis no kāda cilvēka, nedz kāds man to ir mācījis, bet Jēzus Kristus man to ir atklājis."
Gal.1:11,12
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.12.12 21:14:02
Kā viņš uzzināja par Jēzus mācību, ja reiz pašu Jēzu nav ticies. Un kas ir šis Pāvila evangēlijs? Šeit noteikti neiet runa par Bībeles evangēlijiem
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2009.12.12 21:17:01
Tak izlasi Pāvila vēstulē notikumu pie Damaskas vārtiem! Un visiem tālākajiem notikumiem.
Svētais
# Iesūtīts: 2009.12.12 21:25:46
Ateistiem.lv evanģēlijs burtiskā tulkojumā nozīmē prieka vēsts. No šī aspekta evangēlijs, ko pasludināja Pāvils ir tāds, ka Jēzus nomira par mūsu grēkiem, trešajā dienā augšāmcēlās. tas arī ir evaņģēlijs.

1.kor.15:3 Jo es jums vispirms esmu mācījis, ko es pats saņēmu, ka Kristus ir miris par mūsu grēkiem pēc rakstiem
4 un ka Viņš aprakts un trešajā dienā augšāmcēlies pēc rakstiem,

Turklāt Pāvils atsaucās uz VD rakstu pravietojumiem par Jēzu
Aivars
# Iesūtīts: 2009.12.12 21:48:53
Gnidrologs
A vot atbild gan. Patiesībā atbilde ir paša Pāvila citātā. Nu satika Viņš Augšāmcelto Jēzu un no Viņa paša sadzirdēja visu, ko viņam vajadzēja dzirdēt.
Tikai problēma jumsim tāda, ka neticat, ka Kristus augšāmcēlās.
Re, pārējie apustuļi, pasaukuši Pāvilu aprunāties, konstatēja, ka šamais tiešām runā par lietu, un neko pretrunā ar Jēzus sludināto neatrada, līdz ar ko secināja, ka acīmredzot šis uz Damaskas ceļa arī ir rekrutēts viņu rindās.
rainars
# Iesūtīts: 2009.12.12 22:48:22
Svarīgi ir tas ka cilvēks jūt ar visu savu būtību paļaušanos uz Dievu un pieņem Dieva doto dārgo dāvanu sev par pestīšanu ,atbrīvošanu ,taisnošanu.Dievam grūti nācās atrast veidu kā glābt savu radījumu -cilvēku no pazušanas un sātana apmelojumiem un pievilšanām.
Jēzū Kristū dievs dāvā Svētā Gara dāvanu ,kura arī palīdz ,attur no slikta darīšanas un gribēšanas,runājot maigi no iekšienes cilvēkā.
incognito
# Iesūtīts: 2009.12.13 10:53:15
Ar to pārējo apustuļu piekrišanu Pāvila uzskatiem tā ir kā ir. Apustuļu darbi apraksta salekšanos par tēmu, vai no kristītiem pagāniem ir jāpieprasa sekošana jūdaisma normām, un vai tie ir jāapgraiza.

Arīdzan Pāvila koncepts par taisnošanu vien ticībā, pretstatot to taisnošanai ar darbiem, ir diskutēts Jēkaba vēstulē, ko Luters sauca par salmu vēstuli tā kā tajā izklāstītais ne visai saskanēja ar viņa mācību.
Merlins
# Iesūtīts: 2009.12.13 11:09:26
Gnidrologs

"...es, sporta labad, pieņem viņu [JK] kā īstenu diskusijās. Kas attiecas uz apustuļiem un visiem tālākajiem teorētiķiem, tad viņi manis pēc var iet bekot."

Un kā ar šo, ko JK teica mācekļiem? "Kas jūs klausa, tas klausa Mani, un, kas jūs nicina, tas nicina Mani. Bet, kas Mani nicina, tas nicina To, kas Mani sūtījis." (Lk.10:16)

Ja apustuļi var iet bekot, kas ir avoti, no kurienes var uzzināt JK teikto, lai uz tā balstītos?
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.12.13 14:43:44
Šajā gadījuma apustuļiem nav nozīmes, ko arī apstiprina šis Pāvila citāts, ka viņš šo evangēliju nav saņēmis no cilvēkiem, bet gan paša Jēzus (kurš uz doto momentu, jau atrodas debesīs). Bet ja šis evangēlijs ir neatkarīgs, jo tam arī pietrūkst info par notikumiem Jūdejā (jo Pāvilam taču to neviens nepastāstīja!), tad sanāk, ka runa iet par divām sākotnēji nesaistītām kristietībām?!
kas zin [84.237.145.221]
# Iesūtīts: 2009.12.13 14:46:54
Gnidrologs, vai negribi veel kaut ko pastastit par vina ,,nepilnigumu,,?
kas zin [84.237.145.221]
# Iesūtīts: 2009.12.13 14:52:06
ateistiem.lv , ir veel trakak, neka tu saki: Kristus evangeliju ne tikai Pavils pa taisno sanjema pec visiem tiem notikumiem ar J.K., bet pravieshi Vecaja Deribaa jau kaut ko zinaja pateikt pirms tiem notikumiem ar J.K. Dievam taa neliekas parak liela problema.
Svētais
# Iesūtīts: 2009.12.13 17:57:47
incognito Ar to pārējo apustuļu piekrišanu Pāvila uzskatiem tā ir kā ir. Apustuļu darbi apraksta salekšanos par tēmu, vai no kristītiem pagāniem ir jāpieprasa sekošana jūdaisma normām, un vai tie ir jāapgraiza.

Pāvils saņemot pa tiešo Jēzus mācību no paša Jēzus, apstrīd apustuļus jautājumā, kurā viņiem nav atklāsmes par konkrēto jomu. Tas neapstrīd Jēzus vai apustuļu mācību kopumā, jo visi apustuļi un Svētais Gars nolēma, kā ir pareizi attiecībā uz pagāniem. Tur nav absolūti nekādas pretrunas.

Arīdzan Pāvila koncepts par taisnošanu vien ticībā, pretstatot to taisnošanai ar darbiem, ir diskutēts Jēkaba vēstulē, ko Luters sauca par salmu vēstuli tā kā tajā izklāstītais ne visai saskanēja ar viņa mācību.

Taisnošana ticībā pretstatā darbiem ir skaidri norādīta visā evānģēlija vēstī. Jēkabsto tikai apstiprina un apliecina, ka ticība eksponējās jeb manifestējās darbos, un arīdzan šeit nav absolūti nek`;adas pretrunas. Respektīvi, tu tiec taisnots tikai un vienīgi pateicoties ticībai, bet tad, kad tu tici, kā parādās tava ticība? Tā parādās darbos!
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.12.13 20:58:54
Tad kāda jēga notikumiem Jūdejā, ja reiz Pāvils visu piedzīvoja atklāsmēs? Kāda jēga šiem divpadsmit mācekliem, ja Pāvils mācīja kristiešus, neiegūstot mācību no mācekļiem vai dzīvā Jēzus, bet gan piedzīvojot to visu atklāsmēs? Cik liela nozīme ir nodevējam Jūdam, Matejam, Sīmanim, Tomam, Andrejam, visām Marijām, Pilātam, sinedrijam, farizejiem un temļa priesteriem saduķejiem, ja reiz Pāvils par to visu nestāsta? Cik liela nozīme ir Jēzus līdzībām, ja reiz Pāvils par tām neko nestāsta?
Svētais
# Iesūtīts: 2009.12.13 21:10:50
J;ega ir tāda, ka Pāvils ar savu mācību ( 2/3 no JD) kā reiz papildina pārējo mācekļu teikto un evanģēlijā teikto. Tur nav pretrunu, bet izveidojas kopsakars un kopaina visam.
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.12.13 21:36:58
Sanāk, ka tie, kuriem Pāvils sludināja, saņēma tikai šo papildinājumu, jo Pāvils pats apgalvo, ka mācījis tikai atklāsmēs iegūto evangēliju? Bet kur paliek evangēlistu vēstījums?
Svētais
# Labojis Svētais : 2009.12.13 21:40:54
Evangelija vestijums ir sekojoss Jēzus ir miris par taviem grēkiem un augšāmceelies tavai tasinosanai. Tici tam un sanem piedosanu un muzigo dzivi.

So vestijumu Pavils ari apkart staigadasm sludinaja. Vins sludinaja daudzas citas lietas kaa dziivot kristietim un dzilas atklasmes. Tas bija papildinajums evangelija vestij, ko zinaja Jezus augsamcelsanas aculiecinieki apustuli un citi macekli. tas nav nekada pretruna ar Dieva pausto patiesibu visos Rakstos, tas ir papildinajums , un tikapt vienadi lidzvertigi svarigs Dieva Vards ka viss parejais.
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.12.13 21:55:32
Un tikai tāpēc, ka Pāvils kādam pateiks, ka viens ebrejs ir uzcēlies no miroņiem (nepastāstot sīkāk notikumus), šis kāds uzreiz kļūs par kristieti? Dzīvs mironis būtu pamats pievērsties kristietībai?
Svētais
# Iesūtīts: 2009.12.13 21:57:31
Ateistiem.lv ticība ir pamats. ja tici topi glabts, ja netici topi pazudinats. loti vienkarsi.turklat pavilam Dievs atklajas pardabiga veida, kas bija vina lieciba un ari zimes un brinumi, kas pavada evangelija sludinasanu gaja tam lidzi.
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.12.13 22:11:48
Nu ja, ka pārdabīgā, par to jau vislaik ir runa. Ja reiz Pāvils visu nepieciešamo info ir saņēmis caur Jēzu atklāsmēs, tad Bībeles evangēlijiem vairs nav nozīmes, jo Pāvila sludinātā kristietība bija bez šiem evangēlijiem.
Svētais
# Iesūtīts: 2009.12.14 13:42:06
Ateistiem.lv Pāvila sludiņatais Jēzus ne ar ko neatšķiras no evanģēlijos pasniegtā. Tās ir divas daļas, kas kopā veido vienu veselumu. tas ir ļoti vienkārši.

GnidrologsTicības potenciāls ir katram cilvēkam. Tāpēc Dievs ir taisnīgs piedāvādāms tev glābšanu caur evanģēliju, kuru tu dzirdi, bet kuru tu neizvēlies uz šodienu pieņemt un tāpēc dodies uz pazudināšanu.
Ateistiem.lv
# Labojis Ateistiem.lv: 2009.12.14 16:25:02
Svētais Pāvila sludiņatais Jēzus ne ar ko neatšķiras no evanģēlijos pasniegtā.

Kā tu to zini? Pāvils par to neraksta. Viss ko no pāvila var iegūt ir dzīvais mironis, un lai kļūtu par kristieti ir jātic šim dzīvajam mironim.

Svētais Tāpēc Dievs ir taisnīgs piedāvādāms tev glābšanu caur evanģēliju..

Priekš kam evanģēlijs, ja kristieši to nemaz nevēlas saprast. Saprast to to, ka tur ir neskaitāmas pretrunas, to, ka tur ir nevis viena vai divas, bet vismaz 10 dažādas teoloģijas. Protams, kā gan to saprast, ja vienīgais, ko ticīgie vēlas ir ticēt/nesaprast. Tāpēc pie vella visu vēsturi, pie vella visus viedokļus, pie vella kritiku.. naf.. kristietim tas nav vajadzīgs, jo viņam ir ticība. Un pat tad, ja Bībele ir asinīm, vardarbību un perversijām bagātīgākā grāmata, ticīgo tas netraucēs apgalvot, ka Bībele ir tikumības un morāles ābece..
p.s. šito variet nekomentēt, lai neizčakarētu tēmu
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 97 , pavisam kopa bijuši: 33251