atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem kas te ir domāts?
Gnostiķis
Iesūtīts: 2009.10.20 00:49:30
kā izskaidrojas šī te vieta Rakstos?
AutorsZiņas teksts
Gnostiķis
# Labojis Gnostiķis: 2009.10.20 00:49:40
23 Un Viņš, neredzīgo pie rokas ņēmis, to izveda ārā no ciema un spļāva viņa acīs, uzlika tām rokas un tam jautāja: "Vai tu ko redzi?"
24 Un, acis pacēlis, tas sacīja: "Es redzu cilvēkus, kokiem līdzīgus, staigājam."
25 Tad Viņš atkal uzlika rokas uz viņa acīm, un tas ieraudzīja gaismu un tapa atkal vesels un redzēja visu pilnīgi skaidri.

kas tur notika, ka tas aklais čalis sāka redzēt cilvēkus kā kokus?
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2009.10.20 01:37:49
23 Ar nešķīsties gariem bija pieņemts darboties ārpus ciema, Jēzus to respektēja vai arī nebija citas iespējas (tauta nesaprata). Jēzus ar katru cilvēku strādā personīgiun nevairās ne pieskarties, nedz rokas uzlikt.
24 Cilvēks kaut ko redz, bet vēl neskaidri; analoģija kokiem ir uztvert cilvēkus kā ķermeņus, t.i., atrauti no gara. Ja šis aklais tāds bija no dzimšanas, viņš cilvēkus nekad nebija redzējis, bet kaut ko taustes izjūtu pasaules un citu stāstītā tagad cilvēkus uztver kā kokus, neatšķir no pārējās pasaules.
25 Jēzus dod gaismu redzēt skaidri, patieso ainu. Arī ķermeņos redzēt cilvēkus. Iespējams, 23.pantā aprakstītās darbības līdzinās dziednieku izdarībām, kas vairāk par ķermeniskas funkcijas atjaunošanu nespēj (skat. 24), bet redzēt skaidri - to dod tikai Dievs.
Svētais
# Labojis Svētais: 2009.10.20 10:39:54
Gnostiķis Iesaku tev likt šo tēmu pie tēmas "Kas var palīdzēt izskaidrot neskaidrās rakstu vietas?"

1)Tā bija pakāpeniska dziedināšana un cilvēks pakāpeniski atguva šo redzi, tāpēc pirmajā stadijā viņš redzēja nepilnīgi, līdz pilnībā atjaunojās viņa redze ar visu nepieciešamo asumu.

2)Izvešana no ciema nozīmēja to, ka Jēzus nevēlējās, lai šo ciemata ļaužu neticība ietekmētu izdziedināto, jo savu dziedināšanu neticībā ir iespējams arī pazaudēt. Cilvēkam vienlaicīgi var būt gan neticība gan ticība iekšā, un Jēzus pasargādams viņu no pēc iespējas lielākas neticības izveda viņu no ciema ārā. Tas arī bija iemesls, kāpēc Jēzus sacīja, lai pēc tam izdziedinātais nedodas uz ciemu(Marka 8:26 Un Viņš to sūtīja mājās, sacīdams: "Neej ciemā.) , lai neticības uzbrukums viņu nepārspētu.Tas gan katrā gadījumā ir individuāli, un Jēzus zinādams kas cilvēkā ir iekšā( kāda ticības pakāpe.Jāņa 2:25 Jo Viņam nevajadzēja, lai kāds liecību dotu par cilvēku, bet Viņš pats zināja, kas bija cilvēkā. ), citam teica, lai dodas un pastāsta par vareniem brīnuma darbiem ko Dievs pie viņa ir darījis.(Lūk. 8:39 "Atgriezies savās mājās un izstāsti, ko Dievs tev ir darījis." Un viņš nogāja un pasludināja visā pilsētā, ko Jēzus tam bija darījis.) Jāsaka tā, ka šādi tiek aptverti vairāki aspekti, ko vēlējās panākt Jēzus, bet tas nav mūsu apskatāmās tēmas jautājums.







armilo
# Labojis armilo: 2009.10.20 17:02:31
Gnostiķis, "kas tur notika, ka tas aklais čalis sāka redzēt cilvēkus kā kokus?"
Notika tas, ka dziedināšana neizdevās ar pirmo reizi, aklā vīra neticības dēļ. Tomēr Kristus var dziedināt arī neticību, un ar otro reizi aklais visu redz skaidri. Un ne vien fiziski redz, bet ierauga arī Jēzū gaidīto Mesiju.
Concepcion Sheppard [42.117.78.207]
# Iesūtīts: 2024.04.09 11:56:00
Jesus wanted to remove the healed person from the village so that their disbelief wouldn`t impact them. After all, unbelief might cause geometry dash lite one to lose their healing as well.
Laydi
# Iesūtīts: 2024.04.10 10:50:36
One of the most popular types of puzzle games right now is word games . A lot of people love it. The youth in particular. Learn new words by solving easy to difficult problems. The lack of boredom is guaranteed

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 111 , pavisam kopa bijuši: 3274