atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Par krīzi un garīgām vērtībām
incognito
Iesūtīts: 2009.07.31 11:37:02
Kā jums liekas - vai pašlaik vērojamās globālās ekonomikas krīzes dziļākais cēlonis ir sabiedrības garīga degradācija?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
incognito
# Iesūtīts: 2009.07.31 11:37:58
Esmu vairākkārt lasījis šādu viedokli izteiktu no dažādu kristīgu Ganu puses.
janis
# Labojis janis: 2009.07.31 11:43:00
Varbūt informācijas revolūcija? Tik jānoskaidro Vadonis...
Varbūt pārāk daudziem ir sācis gribēties pelnīt ar domāšanu, kas neko nerada, tikai patērē.
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.07.31 12:56:19
Uz ko gan balstās bizness: uz savstarpēju uzticēšanos vai neuzticēšanos? Kas noved pie ekonomiskas krīzes: uzticēšanās vai neuzticēšanās deficīts? Cilvēciņš ir visumā akls radījums - viņš reti kad saredz, cik kas un katrs ir vērts brīvā tirgus ekonomikas apstākļos. Un tā uzticoties, ka vērtspapīri, kas tiek pārdoti solīdās biržās, ir drošas investīcijas, vieni peļņas kāri cilvēciņi sapirkās tos uz pilnu klapi. Bet pēkšņi izrādījās, ka tie ir kļuvuši bezvērtīgi, jo ir balstīti uz aizdevumiem citiem peļņas kāriem cilvēciņiem, no kuriem nav cerību šos aizdevumus atgūt. Nekustāmo īpašumu tirgus burbulis plīst, un vot,- krīze ir klāt! Varētu pat teikt, ka pie tās ir novedusi investoru lētticība. Bet visas nelaimes ar to nebeidzas, jo izrādas, ka lētticība ir neuzticēšanās māte. Un pēdējā ekonomisko procesu sekmīgai norisei ir ne mazāk kaitīga kā pārliecīga uzticēšanās. ... . Tātad, mūsu pašu morālais aklums, t.i. nespēja reāli novērtēt lietas un cilvēkus, liek ciest mums zaudējumus, dažkārt pat novedot pie bankrota.
... . Pirmais, ko cilvēks uzzina, ir tas, ka viņš ir muļķis. Pēdējais, ko uzzina,- arī tas pats. Bet arī muļķim ir sava gudrība, piemērām piesardzība, kas dažkārt ļauj tam laimīgi nodzīvoties līdz sirmam vecumam. Piesardzība var izpausties arī kā neuzticēšanās, to mums muļķiem māca arī bībele: "Neviens lai neuzticas savam tuvākam, neviens, lai nepaļaujas uz savu draugu! Noslēdz savas mutes vārtus pat tai sievai, kas guļ tev pie krūtīm!" (pravietis Micha). ... . Slavēsim Dievu, ka mūsu LELB ir bijusi tik neaptēsta, tūļīga un neizdarīga, ka savulaik nav ieguldījusi nozīmīgas naudas summas dažādu ieguldījumu fondu vērtspapīros, kurus tagad var uzkarināt uz nagliņas mājiņā ar sirsniņu durvīs!

Mulders
# Iesūtīts: 2009.07.31 13:06:29
incognito, ja cilvēki rauš naudu, nerēķinot un neplānojot, kā to atdos, tas liecina par kaut kādu krīzi galvā... vai garīga... Nu principā jā... zems intelekts bieži iet roku rokā ar zemu garīgo līmeni! Nu un tā kā visa šitā ekonomiskā padarīšana pārsvarā bij orientēta uz fizisko iegribu apmierināšanu, tad vot tā sanāk... Es stipri šaubos, ka krīzē cieta cilvēki, kuri ņēma kredītus, lai iegādātos Amazonē kādu labu literatūru!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.07.31 14:35:38
Ctulhu, nekas taa nevieno, kaa kopiigs ienaidnieks
Mulders
# Iesūtīts: 2009.07.31 14:37:39
Ctulhu, taapeec vajag Zergus jau laiciigi audzeet uz Marsa!
incognito
# Labojis incognito: 2009.07.31 19:16:59
Kamēr nebūs Dieva baušļi ievēroti, nekāda liela kārtība nebūs, tikai mētāsimies no vienas krīzes otrā. Jo cilvēks rīkojas tā, kā viņā iekšējā dzīve nostādīta, un, ja viņš ar naudu pieradis manipulēt, ja nav atbildības ne Dieva, ne sirdsapziņas priekšā, tad viņš tāpat arī turpinās. Bez cilvēka iekšējās pārveides cīņa ar krīzi būs tikai cīņa ar sekām.
/Kardināls Pujāts

Jēzus teica, ka pēc augļiem jums būs to pazīt. Domāju, ka šī krīze jeb dižķibele ir augļi domāšanas paradigmai un vērtību sistēmai, ar kādu sabiedrība ir dzīvojusi daudzus gadu desmitus pirms tās. Cilvēkam jau tāpat ir savtīga daba, ja to nesavalda garīgi motīvi. Šai tā saucamajā postmodernajā sabiedrībā cilvēki ir arvien vairāk vērsti uz sevi. Katrs pats sev ir tiesnesis, katram sava ētika, katrs tikai sev nosprauž dzīvei jēgu un nosaka to, kas ir labs vai slikts. Plašumā ir gājusi patērētāju attieksme pret pasauli un daudzos arī reliģiskās motivācijas zudums. Cilvēki saimnieko kā savtīgas, materiālas būtnes. Galvenais ir personīgā peļņa, nevis vēlēšanās kaut ko radīt, darīt pasauli vai savu valsti par labāku vietu dzīvošanai visiem. Lasot par krīzi finanšu sistēmā, mani pārsteidza, cik lielā mērā tā ir darbojusies, manipulējot tikai ar virtuāliem skaitļiem. Dažs labs no pazīstamākajiem miljardieriem ir radies, neko neražojot, neko neradot, nevienam nepakalpojot, bet tikai manipulējot biržās, bieži uz citu nelaimes rēķina. Dievs teica: "Vaiga sviedros jums būs savu maizi ēst." Bet cilvēki dzinās ar augļošanu tikt bagāti. Tāda saimniecība nevarēja nesabrukt. Man liekas, ka krīzes iemesli ir jāmeklē vērtību sistēmā, kas nav izrādījusies ilgtspējīga.
/Arhibīskaps Vanags

Citēts pēc NRA 9.jūn materiāla
Kundali
# Iesūtīts: 2009.07.31 19:24:05
Nauda aizejot "slepenam projektam" ASV, tā es kaut kur lasīju. Tas , ka liela daļa "vergu" paliks bez nekā, tas "augšas" maz uztrauc, jo tāpat ir cilvēku pārprodukcija.
incognito
# Iesūtīts: 2009.07.31 19:27:00
Постмодернистская цивилизация так и представляет себе соотношение между добром и злом: нету добра и зла, а есть плюрализм мнений. А если нет различий между добром и злом, что это такое? А это - Апокалипсис.
Либеральная философия объявляет любое поведение законным в том случае, если оно не мешает другим людям выражать их собственную свободу. В либерализме каждый человек автономен - и от Бога, и от других людей - он создает собственную систему ценностей, а это в итоге приводит к его внутреннему раскрепощению.


/Kirils, Krievijas pareizticīgo patriarhs
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.07.31 19:39:04
Es esmu vienmēr izjutis lielu cieņu pret Kirilu un nekādi nevaru saprast kamdēļ viņam ir vajadzējis kļūt par patriarhu un uzkraut sev papildus visas liturģiskās, administratīvās un politiskās lietas, kas noteikti viņam kaitē kā domātājam un, liekas, būtiski ierobežo viņa personisko brīvību ar visām no tā izrietošajām sekām. Tātad, piekrist vai nepiekrist Kirila teiktajam,- tas ir katra paša ziņā, bet ieklausīties viņā ir noteikti vērts. To diemžēl nevar teikt par katru, kas ir uzrausies kancelē, ticis pie katedras vai pakāpies uz kādas ziepju kastes.
Balss
# Iesūtīts: 2009.08.01 01:12:18
Pilnīgi piekrītu visiem trim Ganiem. Lai arī katrs formulē nedaudz atšķirīgi, taču būtībā viņu mesidžs ir ļoti tuvs.
incognito
# Labojis incognito: 2009.08.01 10:21:39
Tas par ko runā *Duksis, proti ka krīzes cēlonis ir cilvēka dabiskā ierobežotība, " Cilvēciņš ir visumā akls radījums " - saskan ar teoriju, ka krīzes ir dabiska ekonomikas viļņveida dabas izpausme, kas saistīta ar neizbēgamām nepilnībām cilvēku domāšanā. Tā skatoties šī krīze ne ar ko īpašu neatšķiras no iepriekšējām krīzēm un tā vienkārši jāpārdzīvo.
Bet, piemēram, patriarhs Kirils lieto vārdu apokalipse, kas liekas norādām, ka viņš šajos notikumos saskata Bībelē aprakstīto pēdējo laiku tuvošanos, lejupejošu spirāli, kas beigsies ar katastrofu. Mani interesētu vai citi kristieši arī tā uzskata.
observers [91.200.66.80]
# Iesūtīts: 2009.08.01 12:18:09
Rakstos teikts,ka kristieši ir gaima pasaulē,zemes sāls,raugs,kas visu saraudzē.Ja pasauleē tagad posts,kristieši nav bijuši auglīgi zari vīna kokā-bez Kristus nenieka nespējam.
Tagad meklē vainīgos, pieprasa no pasaules grēku nožēlu-šķiet 4 Latvijas politiķi pēc savas sapratnes puliski atvainojās,bet baznīca nedomā grēkus nožēlot,bet līdz ar citiem meklē vainīgos pasaulē. Un atrod-dumjā tauta ,pagāni ,alkatīgi investori,sazvērnieki uc
masiks nosmiin [159.148.73.94]
# Iesūtīts: 2009.08.01 12:35:57
incognito
dabaa noveerojamas daudz un dazhaadas kriizes. Sisenju invaazija, kad jamie nekontroleejami, laviinveidaa izniicina pashi savu bariibas baazi, lemingu legjendaarais psihozais skreejiens, kas beidzas ar lielaakaas lemingu daljas kolektiivu suiciidu, dafiga daudz citu gadiijumu, kad populaacija savaa pateerinjaa paarsniedz resursu baazes pieaugumu, ij aplauzhas ar skaita/pateerinja laviinveida samazinaajumu.
Dabisks, biologjisks process. Sapraatiigai buutnei nepienjemams, cinisks, barbarisks process.... bet kuru nafig interesee sapraatiigas buutnes viedoklis, iznjemot vinju pashu? Pat sapraatiigaas buutnes izfantazeetajiem miitiskajiem personaazhiem shis viedoklis pie kaajas...
Kundali
# Iesūtīts: 2009.08.01 12:58:46
Beidzās Kali Jūga, Tumsas laikmets, interesanti, kas būs 2012.gadā vēl
Balss
# Iesūtīts: 2009.08.02 02:55:22
Kundali
2012. gadā noteikti būs kārtējais pasaules gals!
vilks
# Iesūtīts: 2009.08.02 09:39:41
Skaidra lieta, ka apokalipse tuvojas. Katram no mums tā 100% pienāks tuvāko 100 gadu laikā.

Savukārt observers [91.200.66.80] laikam Bībelē minēto Dieva valstību saprot kā vispasaules materiālo izaugsmi un labklājību (komunismu, vai?). Un, ja tāda neiestājas, vainīgi kristieši...nja. Kurā evaņģēlijā tas rakstīts?
Balss
# Iesūtīts: 2009.08.02 10:01:22
Bībelē gan ir rakstīts, ka pasaulē ļaunums vairosies un mīlestība daudzos izdzisīs.
Varbūt tieši tāpēc pasaule vēl nav nonākusi totālā, galējā ļaunumā, ka kristieši kā sāls pasargā pasauli no totālas sapūšanas ļaunumā kā sāls ēdienu, kā gaismiņas, kas vēl šur tur kā mazas saliņas apgaismo tumšu mežu un rāda meklētājiem ceļu uz reindžeru izveidotajiem glābšanas punktiem?
incognito
# Iesūtīts: 2009.08.02 10:51:59
vilks
Tas, ka kristieši ir zemes sāls, tiešām ir kaut kur rakstīts. Var gan strīdēties, ko tas īsti nozīmē. Vai tas nozīmē, ka kristiešiem ir atbildība par pasaules kopējo labklājību?

Balss
Runājot par pasaules galu, atcerējos, ka Jehovas liecinieki uzskata, ka tas jau ir sācies, 1914.gadā, ja nemaldos un patlaban raiti turpinās.
vilks
# Iesūtīts: 2009.08.02 18:41:48
incognito
es neapstrīdu, ka ir rakstīts par zemes sāli, bet nevienā vietā nav rakstīts, ka tas attiektos uz materiālo labklājību visā pasaulē...
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 18 , pavisam kopa bijuši: 15877